A Pécsi Vízmű dolgozói nem tudják, kinek engedelmeskedjenek. Sőt azt sem, valójában melyik cég alkalmazásában állnak, ezért a fizetésből sem kérnek. Veszélybe került a pécsi vízszolgáltatás?

Forrás: vizpiac.hu
Feltöltő: novanda
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
novanda
Ezt olvassátok el, és rögtön szavazzatok is!
szaboria
Munkajogilag minden dolgozó a pécsi vizmüdolgozója majd ha az felmond neki akkor köthetnek szerződést a tettye vizmüvel Páva úr ez munkatörvénye önhatalmulag nem veheti át a dolgozókat csak ha felszámoló biztos is közbelép.
Csubaka
@szaboria: Igen, igaz, csakhogy a Pécsi Vízmű Zrt. többségi tulajdonosa Pécs Megye Jogú Város. Ahhoz, hogy munkajogilag nyilatkozz talán többet kellene tudni arról, hogy a Pécsi Vízmű Zrt esetében a munkáltatói jogokat is a többségi tulajdonos gyakorolja.
Nagyon sokatoknak csípi a szemét, hogy egy FIDESZ-es polgármestert tette ami történt, pedig a megértéshez csupán ezt kellene félre tenni és el kellene gondolkodni azon, hogy az intézkedést miért támogatta a közgyűlésben a szocialista csoport is.
A másik nagyon fontos dolog mielőtt ítéletet mondotok a tények(!!!!) ismerete.
Fel kellene végre ébredni balos testvéreim,mert ez már nem FIDESZ-MSZP csatáról szól, hanem a magyar természeti erőforrások egoista, rabló kijátszásáról, eladásáról. Egy mondat a lényeg.Annak idején azért kapták meg a pécsi vízmű menedzsment jogait a franciák, hogy tegyék korszerűbbé, gazdaságossá és a lakosság részére olcsóbbá a víz és szennyvízellátást. Az elmúlt hat évben azonban a vízdíjak soha nem látott mértékben nőttek úgy, hogy a szolgáltatás színvonala és a víz minősége országosan a legrosszabbak közét tartozik, ugyanakkor a francia fél az emelkedő költségeket a város nyakába varta,(ő pedig a szerződés értelmében a lakossági befizetések fix %-át is megkapta)a nyereséget pedig nem a város víz és szennyvízszolgáltatásának korszerüsítésére, fenntartására költötte, hanem a környékbeli települések vízközműveiben való és jó néhány esetben kétes körülmények között létre jött tulajdonjog szerzésre. Vagyis francia barátainknak a megye vízellátására fájt a foga. Ezt felismerve ajánlott még júliusban az eredeti szerződés értelmében tárgyalásokat Pécs önkormányzata amelyről viszont a franciák hallani sem akarnak. Nyilván nagyon veszteséges számukra Pécs és környéke.
furfang
@szaboria: mond te annak drukkolsz, hogy a franciák fölözzék le a hasznot, és végül a birtokukba kerüljön a vízmű? Netán az összeset külföldi tulajdonban szeretnéd látni? Ha igen írd már meg, hogy miért?
Csubaka
Alakulnak a dolgok és az még csak a kezdet!!!!
És ezt is a pécsiekkel akarta megfizettetni a francia

hvg.hu/itthon/20091012_pecsi_vizmu_feljelentes.aspx
sakter
Gratulálok a Pécsieknek ők az elsők akik rájöttek a judekommunista trükkre.
Eladni mindent összelopni és kivinni az országból a pénzt. A szolgáltatás tovább működik csak hasznot viszik ki az országból a rendszer folyamatában kopik tönkremegy de sebaj mielőtt bedől az egész a külföldi befektetők eltűnnek, azokkal együtt akik elkótyavetyélték az országot.
Remélem az országban egyre többen fognak rájönni arra hogyan rabolnak ki minket a zsidok és mihamarább útilaput kötnek a talpukra, menjenek haza ha van nekik olyan.
Az egész országot így tették tönkre lopták el.

Most meg lehet törölni a hozzászólást de ettől így van ez az igazság!!!!
.
ugyeugye
én is annyira szeretnék valamelyik nyugat-európai országban egy euroért valami nagy céget venni. ha tud vki ilyet, szóljon már lécci.
végülis nincs ebben semmi tisztességtelenség. ha a francia idejöhet lopni, rabolni, én is megtehetem náluk.

szép új világ :(

furfang
@ugyeugye: megtehetnéd, ha hagynák! Csakhogy a franciáknak eszük van, meg egy csodaszép országuk, amire úgy vigyáznak, mint a szemük fényére. Nekünk meg van sok agyalágyult emberünk, aki még fel is háborodik, hogy képesek a magyarok visszavenni a saját tulajdonunkat, és drukkolnak az ellenfélnek. Megáll az ész!
furfang
Sárközy is beszólt a vízért, ahogy írta egy másik cikk, naná! Kellene nekik a víz is, meg a haszon is. Nem most jöttek a 6.20-assal, mint egyesek az előző beírók közül, akiknek jutalmul nem adnék csak tripla áron vizet, hadd szokják a hülyeségük eredményét.
novanda
Gyerekek! Azért van ennél európaibb módja is a kiebrudalásnak, vagy nem?!
ugyeugye
@novanda: bocs, én úgy tudom, h először olyan módon próbálkoztak, de lepattintották őket a franciák, nem is reagáltak.
Csubaka
@novanda: A dolgok megértéséhez csupán annyi kell, -amit furcsán elhallgat a média - vagy valamiért nincs szem előtt, hogy a Pécsi Vízmű Zrt többségi tulajdonosa Pécs városa! A franciák az üzemeltétés és a vezetés jogát vásárolták meg anno 1995-ben. Az akkor szerződés lényegét mélyen felrúgva a város tudta nélkül az ő pénzén kezdett el terjeszkedni és vagyon részeket szerezni más vízművekben

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.