A Pécsi Vízmű főbejáratát fogdmegek csapata állja el, a francia cég vezetőit ebrúdon vetik ki. A kisváros polgármestere magyarul tanuló izraeliekről elmélkedik. A reggeli magazin stábját öt perc alatt menesztik. Elkezdődött a „végső helyezkedés”. A választásokhoz közeledve egyre erőszakosabb módszerek dominálnak. Az ORF külföldi adásainak egykori vezetőjével BUJÁK ATTILA beszélgetett.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: gondolkodo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kakastoll
@gondolkodo: Gondolkodj bele......eladják a vízjogot, ami egyre drágább, már-már az olajárral vetekedik. Maholnap többet kell fizessünk azért a vízért ami alattunk van ami ingyen feljön, csak kezelni, elvezetni kell.
Ez az egész egy mocskos politika. Ha a francia eladja egy ma divatos offshore cégnek valahová Ciprusra, elvesz a vízjog és marad az adósság...na meg a még drágább víz amiből egy kitudja ki fog külföldön gazdagodni, mert nem az ország fogja fizetni az árát, hanem az egyén.
gondolkodo
@Kakastoll: Nem a vízjog, hanem a szerződési becsület az, ami felháborít! Eladni valaminek egy részét, aztán hatalommal kívül tartani a jogos (mert fizetett, úgyebár, azzal a övé lett!) tulajdonost, hát nem ez az üzleti etika csúcsa!
Csubaka
@gondolkodo: "Továbbra is elsősorban a francia kormány vonzódik a nemzeti bajnok megközelítés merkantilista iparpolitikájához. Kibocsátották a kulcsiparágak listáját, amelyeknél a külföldi átvétel elleni védelmet tervezték, és számos szektorban a vállalatok francia tulajdonban maradása védelmében tevékenykednek. Az Aventis és a svájci Novartis egyesülésének blokkolása mellett további példa erre a Suez és a Gaz de France egyesülésének előmozdítása azért, hogy elkerüljék az olasz ENEL általi átvételt. Dominique de Villepin akkori miniszterelnök szerint mindez az „igazi gazdasági patriotizmus” megértett szükségszerűsége, hiszen „ha kemény idők járnak, akkor erőink összegyűjtése a kérdés, és Franciaország és a francia dolgok megvédése, …. jobb vállalataink lehorgonyzása a nemzeti talajban” (Scott 2006)."
---------------------------------------------------------------------------------
Kemény bírálat az IMF címére: egyik példa Magyarország
Magyarország is szerepel azon a listán, amelyet a londoni Gazdasági és Politikai Kutató Központ (CEPR) legújabb tanulmánya tartalmaz, és amely azt hivatott bizonyítani, hogy a Nemzetközi Valutaalap 41 országból 31-nek rossz tanácsokat adott: olyan gazdaságpolitikai intézkedéseket javasolt, amelyek elmélyítik a válságot, ahelyett. hogy a recesszió hatásait enyhítenék. Hazánkon kívül, több fejlődő ország mellett Fehér Oroszország Lettország, Románia, Szerbia és Ukrajna is az IMF politikájának kárvallottja-

Ezek után téged érdekel, hogy mit szól hozzá a külföld?
furfang
@Csubaka: mindig irigyeltem a nyugati országokat, no nem a gazdasági helyzetük miatt, az már csak következmény, hanem a vezetőik, és a népük miatt. Mindkettőnek a saját országuk boldogulása, és gyarapodása volt a cél. Nem véletlenül ilyen erősek. A mi vezetőink az anyjukat eladnák, ha jó pénzt fizet érte valaki, a népség meg elmagyarázza azt, hogy miért is jó neki, hogy már csak egy hajszál tartja a fát, amit elfűrészeltek alatta.Amikor a kapzsiság a hülyeséggel társul, akkor csak dicstelen vég lehet az eredmény. Itt tartunk most. Paul Lendvainak csupán abban van igaza, hogy ezt Ausztriában nem lehetne megcsinálni, amit itt. Némelyek azon rőkönyödtek meg, hogy merészelte Pécs visszavenni a vízművet a franciáktól, amikor az többszöri tárgyalásra rá se hederített. Normális az ilyen magyar ember? Éhen még el lehet lenni két hétig is nagy nehezen, de szomjan egy hét alatt visszaadja a kulcsot a teremtőnek. Mi lesz, ha már a vizet is arany árban méri a külföldi tulajdonos. Mit gondolnak miért mozgat meg minden követ a francia miniszterelnök is a kis pécsi vízműért? Mer nekik fontos! Nem úgy mint néhány ostoba beírónak, aki tényleg fel sem éri ésszel, hogy mit is ír! Pl. az interjú készítője. Mintha a franciák ügynöke lenne, úgy védi az érdekeiket. Megáll az ész!
Csubaka
A pécsi sztori külön jogi kuriózum.
A néhai Pécsi Vízmű Vállalat ingatlanainak, eszközeinek, gépeinek a tulajdonosa 100%-ban Pécs Megye Jogú Város!!!! A közösen alapított Pécsi Vízmű Zrt. a szolgáltatásához BÉRLI a víz és szennyvíz hálózatot és az üzemeltetéshez,működéshez szükséges ingatlanokat.Az eredeti szerződés szerint 300 millió Ft-ér 48,5% tulajdoni részesedést szereztek a PÉCSI VÍZMŰ Zrt-ben, tehát nem az ingatlan és eszközparkban. Ezért megkapták a menedzsment jogokat, azzal a feltétellel, hogy a képzett nyereséget a víz és szennyvíz hálózat korszerűsítésére és a szolgáltatás olcsóbbá tételére használnak. A vízdíj ennek ellenére évek óta soha nem látott mértékben emelkedett, a szolgáltatás színvonala pedig folyamatosan romlott. Ráadásul a Suez leány vállalatokat alakított külföldi ofshore cégek közreműködésével elkezdte felvásárolni a környék vízműveinek tulajdonjogát. Már ez maga is elgondolkodtató tény, az viszont már bűnügyi kategória, hogy a TÖBBSÉGI TULAJDONOS tudta nélkül a közös vállalat (amelyben ráadásul kisebbségi tulajdonos)terhére több mint 1,5 milliárd Ft hitelt vett fel amelyet a fenti ügyleteinek a lebonyolítására használt. Tudod számomra ebben az az igazi tragédia, hogy ebben magyar szakemberek is részt vettek. Ezekben semmi hazaszeret és tisztelet és elkötelezettség nincs saját népük, saját gyerekeik érdeki iránt. Ennek a szakmailag egyébként kiváló csapatnak sem morális érzéke és most már becsülete sincs. Egyszerűen érthetetlen számomra, hogy egyáltalán mi jogon követelőznek a franciák. Egyébként a Suezzel otton és pl. Scájcban is problémák vannak-
furfang
@Csubaka: köszi a szakszerű válaszod! Ez az ami számomra is felfoghatatlan, hogy mire gondolnak ezek az emberek, akik ennyire felelőtlenül eladják mindenünket. Biztos arra gondolnak, ha minden kötél szakad, annyi pénzük van már, hogy külföldön is alakíthat egzisztenciát magának és a gyerekeinek is, a többi pedig nem érdekli, hát ezért bűnözők! A franciák azért követelőznek, mert látják, hogy lehet, és nyilván megvannak ezekkel a " kollaboránsokkal" a kapcsolataik és informálódnak, tudják, hogy nem esélytelen a dolog, legalábbis eddig nem volt az.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.