Ha összejönne az utazáshoz szükséges egymillió forint, azonnal indulnának a szabolcsi romák Kanadába. Nyíregyházáról eddig 10-12 család vándorolt ki, és nem is tervezik a hazatérést.

Forrás: eszaon.hu
Feltöltő: eszaon
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lajos10
De mi a garancia hogy nem jönnek vissza?
Sííva
@peller: Természetesen a kanadai reptérre, majd ha leszállnak ott megkapják!
peller
De mi a garancia hogy nem jönnek vissza?

Ügyesen kel csinálni... ;) lenne rá pár ötletem.
Wik
Kölcsönt veszek fel ha azzal kanadába "segíthetek" egy nagylétszámú családot
bombi02
Ez benne a trükk. Kapnak egy millát, elutaznak, ha elfogyott a pénz lopnak, visszazavarják őket, de akkor már a mi pénzünkön utaznak, és lakni is kell valahol itthon, kapnak valamilyen szoc. lakást. Nem ezt csinálták anno a mohácsiak?
Wik
Meg a zámolyiak is, csakn ők még havonta a segélyért is visszajártak
Selkirkrex
Nem gondolom, hogy Kanada is úgy tervezné, hogy nem térnek vissza....

Mellesleg én is elhagynám Anszurdisztánt, cirka 1 milláért, de Euróban :DDDD
Kakastoll
Azt írják nem tervezik a visszajövést....hát persze hogy nem előbb érjenek ki majd akkor fognak bele a visszaút tervezésébe.
Ezek olyanok int a vándormadarak....mindig a megélhetés szerint vándorolnak.
Selkirkrex
@Kakastoll: Kanada nem kér belőlük...kirúgja őket úgy, mint eddig, aztán simán lerasszistázza Magyarországot.
Így az igazságos nem?
Kakastoll
@Selkirkrex: Ki minél tetvesebb annál jobban vakarózik.
... az indiánok kiirtását más elfelejtették ?
reallatas
Vajon miért is fontolgatja Canada a vízumkényszer visszaállítását, gondolom a tisztességes civilizált népcsoportok odavándorlása miat. Ugye!!!
reallatas
@Kakastoll: /na, 13.24/ De milyen, miből megélhetés szerint? No ez mindíg a sarkalatos kérdés!
reallatas
@Selkirkrex: /ma, 13.33/ Ha észrevetted ezt a stílust más országok is gyakorolják, no mert a más f....kával verni a csalánt, mindíg a legkönyebb.
Január
Akik Kanadába akarnak menni nem a romák szegényebbik rétege. Csak még nem jött össze az utazáshoz való, nincs szakma, nyelvismeret..... ez csak az óhajok és a retorika szintjén kezelendő.
A cikk az ötödét közölte az eredetinek.....
Selkirkrex
reallatas, Kakastoll: mindenben egyet értek veletek ebben a kérdésben.
loncsi35
Na akkor magyarázzák el nekik, ha ez sikerülne is, ott dolgozni is kell ám!! Hú nagyon dühös vagyok....inkább nem is...
Kakastoll
@loncsi35: Mindenütt kell dolgozni, nem az a probléma hanem az, hogy ott sem fognak.
Január
A következők miatt jött létre a cikk: " Egy internetes fórum szerint Mohácsi Vikrória korábbi SzDSz-es európai parlamenti képviselő néhány napja egy nyilvános rendezvényen a következőket mondta: Azóta, hogy tavaly márciusban megszünt a kanadai vizumkényszer, csak nem 20 ezer cigány hagyta el az országot, és utazott főként a tengeren túlra. A Borsod és Szabolcs megyében élő romák közül eddig kétezren, míg az ország más részeiből legalább ötezren utaztak csak ebben az évben Kanadába." Ezt a megállapitást cáfolták aztán a roma kisebbségi vezetők..... és mondtak még sok egyebet....
kiscserkész
@peller: Biztosabb a repülőjegy! Pénzt lenyúlják és maradnak.

Garancia az, hogy ne jöjjenek vissza a pilótákat katapultálni gépet meg lelőni.
kiscserkész
Nem sajnálják itt hagyni azt a sok értéket, amit eddig összeszedtek? Nem félnek, hogy kihal a kultúrájuk?
bombi02
Nem venni észre a létszámcsökkenést.
csikknorisz
Hogyan, es mi alapjan lehet olyan igazolast kiadni, hogy valaki cigany szarmazasu? Erdekes, ha a hasznukra van, akkor nagyon is jo nekik a megkulonboztetes. Maskor meg azert sirankoznak,hogy megkulonboztetik oket.
Csubaka
@Kakastoll: Van már négy éve, hogy egy cigány származású beosztottamat a nagyfőnök el akarta küldeni, mert nem tetszett neki, hogy be nem állt a szája egész nap. Jópofa srác volt, dolgozott normálisan de tényleg egy lafatygép. Szóval nagyágyú azt mondta, hogy másnap nem akarja ott látni a srácot. Hát én szépen átültettem a gyártó sor másik részére egy eléggé eldugott sarokba, hogy ne legyen annyira szem előtt. Egy hétre rá mégis észre vette a szerencsétlent, engem meg kérdőre vont, hogy még miért nem küldtem el. Mondtam neki, hogy az volt a kívánsága, hogy nem akarja OTT látni, hát elültettem onnan. Persze az eset nem maradt retorzió nélkül számomra, de már el is felejtettem. Tavaly aztán a srác oda jött hozzám és azt mondja nekem "elmegyek én innen kisfőnököm", Nem értettem, de mielőtt kérdezhettem volna már jött a válasz.
"Vándor cigány gyerek vagyok én, nem is tudom, hogy tudtam idáig megmaradni itten. Csak szólok, hogy nem a dohányzóba megyek, hanem leszámolni. Na minden jót.
Én azt hittem hülyéskedik mert kitellett tőle. De amikor fél óra múlva nem jelent meg felhívtam a munkaügyet. Tényleg leszámolt! A környéken nics más munka lehetőség. Nem fizeti jól a dolgozókat, de kiszámítható, és stabil. Ma már ezek a legfontosabbak. A mai napig nem értem meg. Három gyereke van. Gyerekek akikért a cigányok ugye ölni tudnak. De dolgozni? Na ne már.
Csubaka
@kevijeni: És az is meg lehet, hogy ott többet fizetnek a bodzáért.
5hazi
Reklám után szabadon: Nekem biztositék kell,nem igéret!!
furfang
Nyugat nagyon sok pénzt fizet alapítványoknak azért, hogy itthon tartsák a cigányokat. Magam láttam annak idején ilyen tartalmú levelet. Háborogtam is. Gondolom ezek pénzelik a Mohácsi, Kolompár féle társulatokat is.
szaboria
@Kakastoll: A legelső irásod az igazi a cigányok mindig is vándoroltak én még emlészem a cigány karavánokra az 50-es évek véégn és a 60-as évek elején.A hatvanas évek eljén kezdtek nekik házakat épiteni.De jó kis putri telep lett belőlle.
luciferi
@furfang: ahogy kapják, úgy le is nyúlják.
csikknorisz
Es azt hallottatok, hogy 25 millio eurot szavaztak meg Brusszelben a ciganyok oktatasara? Mar megint egy rakas ablakon kidobott penz. Par kolomparfele azert majd megtomi a zsebet belole.
Kakastoll
@szaboria: Letelepedtek mert kényszerítették. Amúgy Nem is volt velük baj, amíg nem akartak más embert csinálni belőlük. A szaporulat sem volt ekkora mert segély meg támogatás nem volt, annyit csináltak amivel tovább tudtak állni. Loptak akkor is de nem ekkora tételben s mivel kevesebben voltak a duhaj kedvüket is inkább egymás között szabadították fel.
A bajok akkor kezdődtek, amikor kényszeríteni kezdték a más életre.
szaboria
@Kakastoll: Pontosan irtad mert volt közötők josolós cigányok akik egy kis elemozsiáért jósoltak, kevesebbet loptak, mert a parasztok a villával elkergeték öket és akkor azzonal tovább is áltak.
mandiner
A napokban olvastam valahol a köv. viccet: egy roma családot faggatnak hogy a Kádár rendszerben volt jobb az életük vagy most?
-Persze hogy a Kádár-rendszerben-jön a válasz. Tudja akkor még minden rendben volt..a magyarok dolgoztak, a politikusok politizáltak, mi meg hát..mi meg az az igazság hogy loptunk..
De mára, mára felfordult minden..az emberek politizálnak, a politikusok lopnak...és ezek a szemét parasztok nem azt várják, hogy mi meg dolgozzunk?
)) Van némi igazság benne..(
zsuzsu
...na ez jó..én is kérek 1 millát és majd meglátom ,megyek-e ...te jó ég...
csikknorisz
Hany cigany elhet Magyarorszagon? Olyan 1 millio korul lehet. Mindnek venni egy repjegyet, hadd menjenek Kanadaba, tizedreszebe se kerulne az allamnak, mint amennyibe az itt tartasuk kerul. De nem returnjegyet:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.