A baloldalhoz tartozó politikusokkal, háttéremberekkel és egyéb szereplőkkel beszélgetve érdekes hangulatváltozást lehet tapasztalni. Miközben az általános várakozás még mindig a Fidesz elsöprő, akár a kétharmadot is meghaladó győzelme, az általános viselkedés pedig a kollektív bénultság és az egyéni útkeresés, meglepetésemre akadnak olyanok, akik komolyan hisznek abban, hogy a választás messze nem lefutott.

Feltöltő: bigyibogyo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csutak
@Csubaka: Te racionálisan gondolkozol, ami nagy baj!
A tőke csak egy dolgot néz: a profitot.
A hozzá való út nem érdekli.
A szocik már régóta nem az országgal, hanem saját soraik rendezgetésével vannak elfoglalva....
Csubaka
@csutak: A tóke is racionálisan gondolkodik, csak más képleteket használ.
Azoknak a nyugati tőkéseknek és multiknak jó része akik a rendszerváltás óta megjelentek hazánkban, csak töredéke van már jelen ők viszont ugyanúgy szeretnék hosszútávra tervezni piacaikat és profit előállító bázisukat mint az átlag polgár az életét és a jövőjét.Azt gondolom, hogy a Gyurcsányt korábban támogató pénzügyi kőröknek is fő most a feje rendesen és érzik hogy nagyon mellé fogtak vele, kivéve azokat akik részemről a dögevő kategóriába tartoznak (Wallis és tsai)
gcsabi
@Csubaka: iből gondolod,hogy a párt vezetői meglepődtek az öszödi beszédben elhangzottakon? Nagyon jól tudták milyen az ország helyzete és milyen módszerekkel nyertek! Legfeljebb néhány partoldalon lévő képviselő nem látta, pont nekik szólt a beszéd. Az erkölcsi alapjukat a megelőző 1-1 1/2 évben veszítették el, akkor kellett volna felbátorodniuk, de őket is csak a hatalommal járó előnyök érdekelték, nem a megszerzés módszereinek erkölcsössége.
A nálunk "állomásozó" tőke nagy részével pont az a probléma, hogy nem érdekeltek az ország valódi fejlődésében és a struktúrális átalakításában, mert pont ezért vannak itt! Egy korszerű gazdaságszerkezetben nem kapnának támogatást a legalacsonyabb szintű hozzáadott értéket képviselő befektetéseihez.
vukkocska
Szerintem, amikor ezt a cikket feltették, a cikk szerzője jót nevezetett magában, hogy olvasótábora hogy fel lesz ajzva. Igaza lett. A fentiekből azonban ha létezne 1000 százalék, biztos, hogy nem lesz semmi. Ha így lenne, mind a kettőt likvidálni kellene a politikától csupán azért, mert pont ellentéteik miatt nem lehetett egyetlen előre lépő változást sem megszavazni. Ez a hét vicce.
Csubaka
@gcsabi: Az öszödi beszéd mind a 4 részét végig hallgattam. Már ott felmerültek apróbb kritikák és kétségek, s hogy a tényleges állapotokról és a Medgyessy menesztése utáni idők történéseiről sokaknak nem is volt fogalmuk még a frakcióban sem, erről árulkodott Gyurnyács beszédének az a része emelyet így fogalmazott meg
"a világgazdasá pénz bősége és trükkök százai (MELYEKRŐL NEKTEK NEM IS KELL TUDNOTOK) tette lehetővé hogy idáig kibirjuk."
A struktúrás változásoknak csupán azon részében érdekeltek amelyek piaci alapuvá tennék az ország stratégiai erőforrásait ebben egyetértek és az sem érdekük, hogy ütőképes konkurens magyar tulajdonú multik jelenjenek meg a piacon mert az esetleg nem csak a hazai hanem a nemzetközi piacokon is ronthatná a pozícióikat. Ezért szorgalmazták támogatták és befolyásolták a parlamentet az adó és munkaügyi jogszabályok megváltoztatásában amelyek egyértelműen hátrányos helyzetbe hozták a magyar vállalkozókat és kiszolgáltatták a magyar munkavállalók tömegeit. Ugyanakkor a fejlődő országok pl India, Pakisztán, Irán stb. esetében a magyarhoz képest lényegesen olcsóbb munkaerő vonzó lehetősge mellett egyrészt a szállítási és beszerzési költségeik növekedésével kell számolniuk, másrészt a társadalmi feszültségek okozta kockázatokkal. Azok a népek ugyanis lázonganak, ha kell pusztítanak, terrorizálnak. Azokhoz képest a konszolidáltnak számító magyar valóság és különösen az állami korrupció mértéke és a munkavállalói érdekvédelmi szervek gyengesége és tehetetlensége sokkal inkább elfogadható.
gcsabi
@Csubaka: Az öszödi beszéd a frakció azon tagjainak okozott meglepetést, akik nem tartoznak a párt vezető politikusai közé. A párt vezetése tisztában volt a történtekkel, ezér nem is történt "palotaforradalom".
A gazdaság elavult szerkezete a legnagyobb probléma a piacgyarmatosító kereskedő--szolgáltstó multi túlsúly mellett. Az összeszerelés és a különböző betenított szalagmunkára alapuló gazdasági rész, a behozott és kivitt érték között minimális értéket produkál. és ennek következtében a magyar gazdaságban is minimális emelkedést hoz! Emellett jelentős energiafelhasználók, amivel az energiaköltségeinket deformálják.
A kereskedő-szolgáltató multik már -már megkerülhetetlen szinten kebelezték be a piacainkat és a feldolgozóiparunkat, így jelentős kedvezményelvonás esetén sem mennének el. Ez csak egy érdekcsoport ijesztgetése!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.