Egy körlevélben nyitják fel a lecsukott szemeket? Talán észbe kellene végre kapni!

Feltöltő: hitman
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
safi
Túlzás nélkül igaz. Elég megnézni néhány hétre visszamenőleg a híreket. Aki nem vak, látja mi a helyzet. Hónapról hónapra rohamosan romlik.
hitman
És ez csak egy iskola....
Az utca, az orvosi rendelők, a szórakozóhelyek stb...
Ébredjünk már Árpád fiai, lányai!!!
hitman
@Kakastoll: Megbüdösödik ez az ország a bodzásoktól (is)!
hitman
@kevijeni: de van tisztítószer! Csak használni kellene!
luciferi
@hitman: .de ki?? Már a jobbikban is belháb kezd lenni. Ami engem meg elttántorít a jobbiktól, az egy személyben a hisztiskriszti. Ha ő nem lenne, tán még hiteles is tudna lenni ez a párt. De vele nem!!!!!!!!
alfás
cigánykérdés?marhavagon van.a szaharát meg bekéne népesíteni.van még kérdés?
csikknorisz
Mikor altalanosba jartam, volt egy tanar, mar nyugdijaskent a tanuloszobat tartotta a gyengebb kepessegueknek /ertsd: ciganyoknak/. Ha valamelyik nem volt, masnap olyan ejnyebejnyet kapott tole nehany nagy pofon formajaban, hogy attol kodult. Akkor meg tiszteltek a tanarokat, feltek toluk. Ma mar pont forditva van.
luciferi
@csikknorisz: ma meg a tanárok kapnak pofont, iskolán belül is, meg kívül is. Nehogy asszhiggyék, hogy valahol biztonságban vannak..((
Január
Már az óvodában kellene elkezdeni a nevelést, hogy legalább a minimális iskolaérettséggel rendelkezzenek a cigány gyerekek is. Ehhez szükséges a szülők együttműködése is, az együttműködés megteremtéséhez pedig nem a liberalizmuson keresztül vezet az út.
Ma már mindenki látja, hová vezet a parttalan liberalizmus.
Mostmár a pedagógusokat kellene megerősiteni jogokkal, és kötelességeket előirni azok számára , akik csak a jogaikkat ismerték eddig.
Mivé fog válni az ország 10-20 év múlva? Nagyon hamar elszalad az idő!
g1983
@kevijeni: Miért Orbán vezér vagy Mesterházy szimpatikusabb neked? Ne az alapján ítélj meg egy pártot hogy nő vagy férfi vezeti. Hanem az alapján, hogy a rendszerváltás óta mit tett az országért. A Fidesz és az MSZP bizonyított, itt az ideje másoknak is bizalmat adni.
safi
@g1983: az a baj, hogy nemcsak a bizalmunkat vették el. A listából ne felejtsd ki az MDF-et.
bigyibogyo
@Január: Elmondom neked milyen a liberális nevelés: Erőszak nélkül , példamutatáson alapul. Türelemmel, odafigyeléssel tanítják a gyereket ütések helyett. . És, hogy ez hova vezet? Kiegyensúlyozott, értékes emberekhez.
Levezetem neked példán is: Sosem ütöttek meg sem otthon, sem iskolában. Mikor rosszat csináltam elmondták miért rossz. Hagyták, hogy magamtól tapasztaljam meg mi a rossz és jó, nem pedig belém diktálták Az eredménye: Pár év küzdősport, pár év konditerem után ha valaki belém köt arrébb megyek. Nem akarom megverni, csak simán sajnálom, hogy nem kapott rendes (liberális) nevelést. Fel sem merül bennem, hogy a rendőröket utcakővel dobáljam.
Bezzeg akiket kutyaként kezeltek (parancsra ugrott, ütötték) otthon...

g1983
@safi: Bocsi csak az MDF-SZDSZ-el azért nem számoltam mert bízok benne hogy több eszük van az embereknek mint hogy beszavazzák őket.
g1983
@bigyibogyo: Igen álmodban lehet hogy olyan. Csak a világban éppen az ellenkezője. A librális nevelés nem vezet semmi jóra. Szeretet és törősés a jó nevelés titka. A liberális nevelésben részesülők döntő része elkényesztetett akaratos ember lesz. Aki csak a saját dolgait nézi, mert neki mindent szabad. Tanítani kell a gyerekeket. De nem a valósitsd meg önmagad, legyél homi vagy bünöző. A tisztességre és becsületre nevelést csak szeretettel lehet elérni. És ha a tanár neveli a gyereket a szülő helyett az nem a tanár hibája hanem a szülőé. Nehogy már egy tanárnak kelljen félnie egy gyerektől.
Cigánykérdés amig cigány lesz az országban mindig is volt és van és addig lesz is. Bennem sem merül fel hogy megdobáljam a sünöket. Állatvédő vagyok. Nem nevezném a rendőröket rendőröknek.
csutak
Komolyan elgondolkodom azon, hogy van-e értelme itt tépni a szánkat, amikor ilyen nívótlan, embertelen hozzászólások kerülnek ide, mint a felettem lévő:(

Leállatozza a rendőrt, nem tudja mi a libaralizmus, de gyalázza, stb...

Ezexerint felesleges írni, hogy a verbális nevelésen keresztül a metakommunikációnk és tetteink azok mellyel valójában nevelünk.
5hazi
Csak cigánykérdés van!! A többi 30 kisebbségről nem hallani napi rendszerességgel miért?
g1983
@csutak: Igazad van ami ebben az országban folyik az embertelen. Te bizutosan tiszességesen dolgozó becsületes állmpolgár vagy. Akinek semmi félnivalója sincs a romáktól. Azokban a rendőrökben tényleg semmi emberségesség sincs akik magánrendezvényekre hivatlanul betörnek azt mindenkit csak úgy leigazoltatnak, tüntetésekkor nem sajhnálják verni a nyugdíjjast legyen az magyar vagy külfüöldi állampolgár. Igazi rendőrség kell ide nem ez az annyak gúnyolt valami. Ami a liberális dolgot illeti, a mindent szabad a bünözőnek és izraelinek, cigánynak, de semmit sem szabad a munkán kivül a magyarnak és egyéb népnek, az milyen liberális világ számodra? Mert ez a mai modern liberális világ. Áruljad el számodra mit jelent a liberalizmus.
csutak
@g1983: Nem régen olvasom nickedet, ezért számodra külön, még egyszer leírom:

az én nejem roma volt 11+3 évig összesen (3 év után vettem el).
Tehát én valóban ismerem a kérdést, belülről is.
Belefáradtam abba, hogy próbáljam elmagyarázni nektek, a többségnek, hogy miért várjátok el a melót attól, akinek nagyapját nagyanyját kirúgták '90-ben, aztán kölkeik már eleve nem melóztak?!?!?!?
Miért ne lopjon a puja, ha a tévé szerint csak az a menő aki a legújabb húszméteres plazma tévé előtt veri az asszonyt, aki a legújabb telóval jár az utcán, stb...

Ugye fura kérdések, válaszok.
Nem tudom ki vagy, mennyi idős vagy, vetted e a fáradtságot, hogy egyszer a büdös életben szóba állj egy füstös képű roma emberrel?

Ha a rendőrök a jogtalanul megtartott gárda gyűlésre mentek be, akkor az alkotmányos kötelességüket teljesítették!
Olvasd el a törvényeket, utána reklamáld a dolgot.
inkvi
Mindenki tudja, hogy van: csak nem szabad kimondani! KAZOHÍNIA!
igazmondó
Csak az illetékeseknek kényelmetlen , ezért tagadják. A fejüket a homokba dugják.
Kakastoll
@inkvi: Ki szabad és ki is kell,mert aki elhallgatja az is cinkos. Egyre több a cigányvédő, de senki sem kérdezi meg, hogy miért nincs német kérdés.....mer arról nem igen hallani.
igazmondó
@Kakastoll: Jó a felvetésed. Csakhogy a cigányokon kivül minden más nemzetiség bártan és büszkén vállalja a nemzetiségét, továbbá az ország fejlődéséhez pozitívín járulnak hozzá.
Kakastoll
@igazmondó: Az a nép, amelyik kb600 évig nem tudott integrálódni, az soha nem is fog.
Az egész csak politikai fogás, hogy amikor nincs amit mondani, akkor legyen amit elővenni. Igenis van cigánykérdés, köszönhetően a mindenkori vezetésnek.
inkvi
@igazmondó: @Kakastoll: Igazatok van! Ez megint egy burkolt politikai szavazatgyűjtési akció! Csak azt nem veszik észre, hogy ez a népcsoport sokkal gyakorlatiasabb (ennyire primitívek a politikai pártok). Nem a TV-t, rádiót hallgatja. Nem az újságot forgatja; hanem ...

Hogy a propellerről idézzek egy cikket!

www.propeller.hu/bulvar/980267-megvan-marian-cozma-gyilkosa
Kakastoll
@inkvi: Arra kell szavazni, aki nem segélyt ígér, hanem megélhetési lehetőséget mindenkinek.
inkvi
@Kakastoll: Azért annak a segílynek a töredékét én szívesen zsebre tenném, amit kiosztottak a fűrészeseknek!
Kakastoll
@inkvi: azt kell először megszüntetni, és vele megszűnik a cigánykérdés is.
szala
@csutak: Tehát akit kirúgtak annak a gyereke lophat, ölhet? Leszarhatja, lenézheti a magyart akiből él? Nem vitatom, hogy a nejed normális, kedves ember volt! De hidd el a cigányok többsége nem az! Egy példa: cigány haverom - aki dolgozik- a Cozma ügy kapcsán azt mondta: ilyenkor szégyenlem, hogy közéjük tartozom!
profon
Minden "Magyar " elmegy üdülni állami pénzen egy évre és mire hazaérünk ,megoldódik minden magától !
inkvi
@szala: /xe! Nem minden cigány olyan. Én is sokat ismerek, akik tisztességesen normálisak; de azok nem kapnak segílyt! Azok küzdenek a megélhetésért.

@profon: Befizetek Neked egy Ciprusi üdülést 2210-re, amikor itt jó lesz!
szaboria
@inkvi: Nem fogsz belefáradni ennyi évig élni? Vagy már feltaláltad az örökélet vizét?
mandiner
A címre reagálva: tényleg nincs cigánykérdés, cigány probléma van!
mandiner
@inkvi: Megnyugtattál...addig kihúzom valahogy istenuccse)))))
csikknorisz
Vajon a tobbi nepcsoport hogy tudott beilleszkedni a tarsadalomba? A ciganyoknak meg hogyhogy nem sikerult tobbszaz ev alatt sem? Biztos, hogy bennunk van a hiba, mert gonosz rasszistakok vagyunk, es nem hagyjuk beilleszkedni ezt az angyali, tunderi nepseget.
szaboria
@csikknorisz: Azért irok neked egy példát más etnikumhoz tartozókról.72 be vetteün telket a dunakanyarba nekünk szerencsénk volt de a többi pestit úgy lenézték, hogy nem is köszöntek vissza nekik. Abba a faluba csak 2 cigány család élt.
mandiner
@szaboria: Az én házam az én váram effektus. Egyébként szerintem nem lenézés volt hanem sündisznó állás...mert ahogy Bp a polgáraival együtt lenézik a vidékieket, na az se semmi.. A cigányoknak a magyar a paraszt, a pestieknek meg a vidéki ember!
csikknorisz
@szaboria: Nem arrol van most szo, hogy valaki pesti, vagy nem pesti. Es gondolom, abban a faluban sem 2 ciganycsalad el mar. Egy pesti tud videkive valni idovel, egy videki is pestive, idovel. De ciganybol sosem lesz magyar, ez a gond. Hiaba minden milliard forint, minden erofeszites. Ennek semmi koze a borszinhez, vagy szarmazashoz. Egyedul a termeszetukhoz van koze.
kiscserkész
@bigyibogyo: A te liberális nevelésed éret be mára az iskolákba, utcákon, aluljárókba, éjszakánként az idősek házába. Ez mid meg van fűszerezve cigányszaporulattal. Ha a te nevelésedet követnénk még egy kis ideig, akkor már sajnos ök. nevelnének minket.
De van olyan nem liberális, hanem nemzeti párt, akinek erre kidolgozott programja van, és én inkább azt választom.

magyargarda.ning.com/

Ha végig hallgatod a jobbik lakósági kampányprogramját ott a meg oldás ahol ők látják.
bigyibogyo
@benhur: Tévedsz! A nevelés hiánya vezetett oda amiről írtál.
A liberális vezetés meg oda vezetett, hogy jól menő vállalkozók, politikusok, felső vezetők kerültek ki abból az osztályból ahova ált. iskolába jártam.
Megfogom nézni, most épp jól megy a bolt nincs időm rá. Szépen lementettem az oldal számot amit másik topic-ba írtál.
Minden esetre már láttam az LMP javaslatait, olvastam a Máltai Szeret szolgálat (vagy melyik keresztény alapítvány) 5 éves munkájának eredményét. Az meggyőzőek voltak!
bigyibogyo
liberális vezetés = liberális nevelés
mandiner
@bigyibogyo: Valósítsd meg a liberális nevelést mondjuk makkoshotykán, vagy sajóbábonyban!
profon
Ezt a gyönyörű eszmét (mármint a liberalizmust) úgy lejáratták Magyarországon, hogy évtizedeknek kell eltelniük ,mire valaki újra a zászlajára meri tűzni ! Keserű méz :(
mandiner
@profon: Hát egy darabig ne merje senki..mert amit a liberalizmus nevében műveltek az olyan kaotikus anarchiát szült az oktatásban amit kiheverni 10 év kevés...egy teljes generációt kell kinevelnünk következetes szerető konzervatizmussal, ha épkézláb felnőtteket akarunk még egy emberöltőn belül((
kamazuka
Lehet nevetni a tanáron,de nefeledjük,hogy ha 4-es helyett csak 3-ast ad,akkor ugorhat a továbtanulás felvételi esélye.
Hogy kik vannak itt töbségben,nem érdekes.
Az a lényeg kik határozzák meg a holnap politikáját.
Eddíg a kissebségi és itt azt a kissebségit értem...vezetők,még csak szégyent hoztak saját fajtájukra.
Ha egy roma kitűnik a tudásával ,az elért tudás alapu egzisztenciájával a többi közül,az még a társaságukat sem nagyon keresi.
Amelyek biznyiszbű lett gázsdág anná meg szolgakényt dógozsik a sajáttya.
Hiába emberséget,és emberiességet tanúlni nekem is rettentően nehéz!
Megelékszem majd azzal a biztos tudattal,ha körbefordulván nem kell a ravaszról levennem az ujjam.
bigyibogyo
@mandiner: Továbbra sem a liberális nevelés a gond. Hanem , hogy akik bekerülnek egy ilyen iskolába azok sehogy sem voltak nevelve előtte.
Nem azért nem figyel fel a nevére mert liberálisan nevelté, hanem mert sehogy nem nevelték.
A liberalizmus egy nagyon jó dolog. Mo -n visszaéltek vele.
Konzervativizmussal nem épkézláb felnőttek lesznek, hanem parancsot teljesítő droidok. Ez is biztos jó valakinek...
kamazuka
@bigyibogyo: A droid szót olvasván egy emlékem jutott eszemben.pár éve az M0-körgyűrűn dolgozott a cég melynél alkalmazásban voltam.A történet a Gyál-Pécel közötti szakaszon estt meg. Az egyik művezető úgy szólt,ha reggel jösz ,hozd magaddal a droidjaidat is.A lapátos segédmunkásokra éretette.ha most ők nyerik ezt a választást,akkor ez a klónok háborúja lesz?
kiscserkész
@bigyibogyo: Kádár rendszerbe munkahelyük volt, (nem azt jelenti, hogy dolgoztak is) rendes fizetést kaptak lakást is kaptak, és lám mire vitték? Az állítólagos rendszerváltás óta több ezermilliárdot költöttek rájuk, Orbán szocpolos házakat építetett nekik ingyen és lám meg oldódót valami? Miért pont az LMP tudná ezt meg oldani? Lehet kísérletezni vele, de nem az adófizetők pénzén, hanem az LMP - s bankáros apukák ellopót pénzén. Ha ők önerőből nem akarnak kitörni, akkor ne, erőlködjünk mi ezen. Hatszáz év az mégis önmagáé beszél. Az a jövő útja, amit a jobbik leírt a programjába, Nincs tovább ingyen ebéd. A börtönök ön feltartok, legyenek. Van a cigányoktól értelmesebb emberek is ebbe az országba, akik jobban meg érdemlik a törődést. Akiknek ezekre van szükségük etessék a saját pénzükön.
csutak
@benhur: VÉgre egy higgadt érvelő hang cigány ügyben!
VAlójában ezt a kérdést NEKIK A ROMÁKNAk kelll megoldani, nem nekünk.
Pont olyan hibát vét a többségi nemzet ellenük, mint az USA hadserege, akik ameriaki mintájú demokráciát akarnak erőltetni az Iraki népre!
Higgyétek el, már a cigány értelmiség (Van olyan, bármennyire is elnyomják még ők is!) dolgozna rajta.
De tanultak a többségi magyar nemzettől, széthúzást:(((
bombi02
Cigány van, kérdés van. Az is van, amiről hallgatnak. Akkor mi nincs?
hitman
@barnan: ez is csak HIT. De nem változik tőle semmi! Merítkezni? Inkább mosakodni!
Január
@bigyibogyo: "A liberalizmus egy nagyon jó dolog. M.o -on visszaéltek vele." Örülök, hogy egyettértünk!
mandiner
@bigyibogyo: Nem kezdheted li8berális szellemben nevelni azt, aki előtte sehogy sem volt nevelve!! Amíg azt kell megtanítani hogy a wc-be tojjon, ne mellé, el lehet menni a liberális elvekkel a sunyiba!
inkvi
@mandiner: A liberálisokat liberóval pelenkázzák?
zesati
Cigánykérdés? Ismerek nagyon becsületes , dolgozó gyermekeiért élő becsületes roma származású embereket. Sajnálom őket mert a sportolóölő. tanárgyilkoló, tömegesen Siófok utcáin felvonuló, gyermeket a megélhetésért szülő, Rivotrilt szedő terhes nők/ Moldova: Érik a vihar/, az emelt családi pótlékért. Lejáratják őket, az etnikumukat, a múltjukat és megbélyegzik a nevüket, tönkreteszik a jövőjüket. Én azt mondom : szavazzunk a jobbikra mert ők az egyetlenek akik ezt kimondják, programjuk van rá és kimerik mondani, hogy ez egy valós mai magyar és nem csak magyar/ mondhattam volna a Finneket is/ probléma.
inkvi
@zesati: Ma a Győzike fog főzni és megláthatod, hogy nincsen!
inkvi
@kevijeni: Sün-menű lesz? Esetleg a dögkútból veszi az alapanyagot?
hitman
@inkvi: Jön a cigányellenállás...
mandiner
@zesati: Nekem nem tetszik a jobbik programja, tehát nem szavazok rájuk))
tutticarlos
--én alkalmazkodjak hozzájuk ? / na haggyá ' má '..--és még tartsam is a retkeket ?/

--nekünk Kárpát-medence- - a retkesnyakuaknak India..
orogordog
@tutticarlos: Saját magad el tudod tartani v. csak a tesókat?
gcsabi
@bigyibogyo: Van valami fogalmad mit jelent a konzervatívizmus? Esetleg a konzervatív és a liberális problémamegoldási elvek közti különbségről?
" Konzervativizmussal nem épkézláb felnőttek lesznek, hanem parancsot teljesítő droidok." Ezt a zöldséget mire alapozod?
Waqtik
cigánykérdés nincs , elvégre már dakota is volt egyszer kormányfő
inkvi
@Waqtik: A dakotának mi köze a czigányokhoz?
werwolf
Cigánykérdés van, addig amíg hagyjuk, hogy legyen!
csutak
@Waqtik: Kikérem magamnak exem és a többi roma nevében az összehasonlítást a cigányokkal!
Viktor NEM CIGÁNY!
Tudod, egy valódi roma nem szidja hazáját külföldön és nem szít feszültséget a klánban.
Waqtik
Bocsánat csutak , nem akartalak megsérteni holmi hasonlítgatásokkal .
luciferi
@csutak: bocsi, de hallottad, hogy a kanadába kiment cigányok mit mondtak a hazánkról? Hát ha az nem "haza" szidás volt, akkor nem tudom, hogy mi az.
inkvi
@Waqtik: Honnan veszel ilyen baromságokat! Rémálmaid vannak? Vagy Dél-Dakotáról beszélsz?
kiscserkész


Tanulmányozhatod a családfát!
-----

A Daróczi család




A család jelenlegi fejének tekinthető "Choli" Daróczi József a hetvenes években hívta fel magára a figyelmet, amikor cigányra fordította a Kommunista Kiáltványt, s ezzel a kiemelkedő kulturális teljesítménnyel a Magyar Szocialista Munkáspárt díszcigányává küzdötte fel magát. 1975-ben tagja lett a Magyar Írószövetségnek és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének. Érdemei elismeréseként rövidesen cigány lapot indíthatott, majd a nyolcvanas évek közepén a Hazafias Népfront felügyelete alatt működő Országos Cigánytanács vezetője lett. Túlélési ösztönére jellemző, hogy a rendszerváltás óta rendíthetetlen buzgalommal fordítja cigányra a Bibliát. Szellemi képességeire pedig az, hogy a már megjelent Máté-evangéliumban minden idők egyik legostobább félrefordítását követte el, amikor a "Dávid nemzette Salamont Uriás feleségétől" (ti. Bethsabétól) mondatot úgy fordította cigányra, mintha Uriás, Dávid hettita zsoldosa, a megcsalt és meggyilkolt férj lett volna a boldog anya.

Családjáról, őseiről e kiváló ember a következőket mesélte pár évvel ezelőtt egy talpnyalójának: "Anyai ágról a nagybátyámnak a gyerekei, akiket ismertem - bár nem sokat ismertem közülük -, Magyarország legnagyobb tolvajai közé tartoztak. Az unokabátyám például, anyám nővérének a fia Magyarország legnagyobb lótolvaja volt. Jó pár rokonom kötélen végezte. Az unokabátyámnak Ukrajnától Szerbiáig mindenhol volt felesége, a legnagyobb hős volt. Ahányszor átjött hozzánk Bedőbe, mindig új, csinos, jól öltözött felesége volt. Ő tudott a legjobban énekelni és táncolni. Ki lehet egy cigány gyerek számára példakép? Nekem ő az volt. Kegyetlenül jól tudott cigányul táncolni, kegyetlenül jól tudott ugratni, mindig volt pénze, mindig jól öltözött volt és mindig csinos felesége volt. Hát képzelj el egy cigánygyereket, ki a példaképe? Mint ahogy nektek II. Rákóczi Ferenc, az aradi vértanúk... Ő úgy élt, amit mindannyian csodáltunk, mindannyian olyanok akartunk lenni, mint ő. Példakép. Példaképeket kell állítani a cigánygyerekek elé."

Magáról pedig szerényen ennyit: "volt 14 feleségem legalább, van három gyerekem..."

Ezek egyike ifj. Daróczi József, vagy ahogy mindannyian ismerjük, Daróczi Dávid, volt kormányszóvivő...



Daróczi Dávid (1972. április 29.) (Eredeti neve: Daróczi József) "Choli" fia; a politikai "mutyizás" esküdt ellensége.

1994-től újságíró, többek közt a Népszava, a Színes Vasárnap és a Világgazdaság című lapoknál. 2001-től 2004-ig a Rádió C felügyelő bizottságának elnöke, 2002-2004 között a Magyar Televízió szerkesztő-riportere, felelős szerkesztője. 2004-től a Magyar Hírlap rovatvezetője, 2005-től a a miniszterelnök szövegírója.



Daróczi Ágnes (1954. november 18.)
"Choli" nagyszámú testvéreinek egyike; számos forrásunk szerint csak apjuk közös.

Daróczi Ágnes a hivatalos verzió szerint az 1972-es Ki mit tud? műsorban tűnt fel, majd rövidesen a Vitányi Iván (MSZMP->MSZP) által vezetett Népművelési Intézetnél kapott állást. Itt ismerkedett meg olyan - később hírhedt SZDSZ-esekkel -, mint Havas Gábor és Bársony János. (Utóbbihoz feleségül is ment.)

A rendszerváltás a SZDSZ körül találta, de ekkor még meg kellett elégednie a második vonallal. 1992 őszén, amikor elindult a "Patrin" (Üzenet) című heti közéleti-kulturális magazinműsor, a Roma Magazin elődje, Daróczi Ágnes lett a felelős szerkesztő.

1998-ban az SZDSZ országos listáján 41. helyén indították, de nem jutott be a Parlamentbe. Mindeközben fájdalomdíjként számos szaftos pozíciót - és nem kevés pénzt - szerezhetett meg férjével, Bársony Jánossal, valamint közös barátjukkal, Horváth Aladárral. Mára, férjével közösen a magyarországi "roma holokauszt" egyik legfőbb szakértőjeként söpri be a közpénzeket.



Bársony Katalin (1982. december 31.)
Daróczi Ágnes és Bársony János lánya.

Táncos, forgatókönyvíró, televíziós műsorvezető. Az anyja, Daróczi Ágnes által szerkesztett Roma Magazinban már középiskolás korában képernyőre került. Jelenleg az Európai Parlamentben - a szintén rokon - Mohácsi Viktória képviselőasszony mellett gyakornokoskodik.



"Joka" Daróczi János (1962. május 2.)
"Choli" és Daróczi Ágnes testvére.

A hivatalos életrajz szerint "1980 óta rendszeresen szervez roma gyerekek számára hagyományőrző és filmes klubokat, nyári táborokat Budapest két kerületében." 1992-ben - a nővére által vezetett - Patrin Magazin indításakor került a televízióhoz, ekkor lett "újságíró"; 1993 óta a Magyar Televízió főállású munkatársa. 1998-ban a Soros Alapítvány szakértője, illetve Daróczi Ágnes távozásával a Roma Magazin főszerkesztője lett. Számos egyéb jól fizető munkája mellett még ma is az...



Daróczi Irma, Debre Istvánné
"Choli", Daróczi Ágnes és "Joka" testvére; Batiz András korábbi kormányszóvivő anyósa.

Pedagógus. 1993 óta az ország első cigány nemzetiségi óvodájának, a csepeli Kovács Zoltán Alapítványi Óvodának vezetője.



Mohácsi Viktória, Bernáth Gáborné (1975. április 1.)
"Choli" Mohácsi József nevű unokatestvérének lánya; Európai Parlamenti képviselő.

1992-ben Daróczi Ágnessel és Jokával együtt került a Patrin Magazinhoz, melynek riportere, egyik műsorvezetője, majd szerkesztője lett. 1997-ig volt az MTV-nél, közben az Amaro Drom című cigány lapba is írt, illetve a Múzsa című kulturális műsort vezette. 1997 és 2002 között a European Roma Rights Center kutató volt; feleségül ment az intézmény - "SZDSZ-közeli" igazgatójához -, Bernáth Gáborhoz.

1999-től a Soros Alapítvány Roma Jogvédelem és Média Kuratóriumának tagja, 2000-től világbanki roma programok kutatója, konzulense, 2002-2004-ben az Oktatási Minisztériumban hátrányos helyzetű és roma gyermekek integrációjáért felelős miniszteri biztosa volt.

2004-ben, miután a Fideszes Járóka Lívia lett az Európai Parlament első cigány képviselője, az SZDSZ ügyvivői testülete észbe kapott, és Demszky Gábor helyére Mohácsi Viktóriát küldte ki "saját első cigányként".



Daróczi Gábor (1974. szeptember 11.)

A hivatalos közlések szerint "egy ötgyermekes roma család legkisebb gyermekeként született 1974-ben a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfalun." A többi Daróczival való pontos rokonsági foka még tisztázatlan, azonban Daróczi Dávid kormányszóvivő, Choli fia, egy a Magyar Narancsban megjelent interjúban ("Úgy történt, mint a filmekben") maga is elismerte, hogy Mohácsi Viktóriával együtt Daróczi Gábor is a rokonai közé tartozik. (Ami különösen annak fényében érdekes, hogy a hivatalos álláspont szerint "Daróczi Gábor, aki korábban az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal, majd az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Miniszterim PHARE-program projektmenedzsere volt, pályázat útján lett az OM miniszteri biztosi székében Mohácsi Viktória utóda.")

2006-ig tartó miniszteri biztosi ténykedésének "legismertebb" aktusa az volt, amikor a Magyar Rádió Cigányfélóra című műsorában cigánynak nevezte Gábor Áront. Ezen hazugságával a neves ágyúöntő családjának ma élő tagjait és a teljes jóérzésű magyarságot felháborította. Incze László, a kézdivásárhelyi múzeum egykori igazgatója ekkor nyilvánosan annak nevezte, ami: "magas fokúan tudatlannak".

Daróczi Gábor jelenleg a Soros-féle Open Society Institute (OSI) munkatársa.



Debre Krisztina (1977. november 22.)
Daróczi Irma lánya; Batiz András korábbi kormányszóvivő felesége, Daróczi Dávid volt kormányszóvivő unokatestvére.

Igazmondásához, s a valósághoz való viszonyához érdekes adalékként álljon itt egy részlet egy vele készült interjúból:
"Hogyan nyílt meg számodra a média kapuja?
Teljesen véletlenül. Korábban egy csepeli, alapítványi óvodában dolgoztam, ahol halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkoztunk. [Ez a Kovács Zoltán Alapítványi Óvoda, melynek igazgatója Debre Istvánné, született Daróczi Irma, Debre Krisztina anyja.] A létszámot kb. 80%-ban roma gyerekek alkotják, velük foglalkoztam több éven át. Ezt követően Párizsban baby-sitterkedtem egy évig, majd miután hazajöttem, egyáltalán nem találtam munkát. Ezután, abszolút spontán, az akkor még MTV-s Roma magazin környékére vetődtem, ahol a barátnőm dolgozott.
Egyszerűen csak besétáltál?
Pontosan. Bementem, körbenéztem, majd ott ragadtam. [A Roma Magazin alapítója Daróczi Ágnes, Daróczi Irma testvére, Debre Krisztina nagynénje. A műsor felelős szerkesztője 1998-ig szintén Daróczi Ágnes volt, utóda - a mai napig - "Joka" Daróczi János, aki szintén testvér. Azaz Debre Krisztina egészen véletlenül(!) "bement, körbenézett, majd ott ragadt" - nagynénje és nagybátyja közpénzből készülő(!) műsoránál."]"



Sztojka Katalin (1966)
Már a nyolcvanas években játszott filmekben; felfedezésének pontos története ismeretlen. 1993-ben Jancsó Miklós mellett tűnt fel, előbb a "Cigányhúsvét Hodászon" című rövidfilm riportereként, majd a következő évben a "Megöltétek ártatlan családom..." című alkotás egyik szakértőjeként, melynek másik szakértője - nem túl meglepő módon - Darcózi Ágnes volt. Ugyanez a kettős 1997-ben is "szakértett" egy Jancsó-filmet ("Zöld az erdő, zöld a hegy is, a szerencse jön is, megy is...").

Többször töltötte be a kalocsai cigány kisebbségi önkormányzat elnöke posztját. Legismertebb kalocsai botránya az volt, amikor még a kilencvenes években rajtakapták, hogy - a nagymérvű hazai cigányellenességet bizonyítandó - rasszista feliratokat fest a cigány önkormányzat épületére.

Az osztrák Megbékélési Alap (OMA) által felkínált kárpótlási pénzek nemzetközi botránnyá terebélyesedő elsikkasztásának ügyében (2005) hosszabb ideig előzetes letartóztatásban volt; a Bács-Kiskun megyei cigány kárpótlási ügyekkel kapcsolatban indult bírósági eljárásnak jelenleg is ő a fővádlottja. 2006-ban ordenáré stílusával liberális körökben is többeknél kiverte a biztosítékot, amikor egy vitában vele szembehelyezkedni merészelő egyetemista lánytól - szintén még a vita részeként - vizet kért, s amikor kapott, a nagy nyilvánosság előtt azt mondta: "Jól fog esni egy kis rasszista víz!"

Vajon Liptai Klaudia bekerül a családba?

A volt kormányszóvivő nem vitte el szerelmét a karácsonyi vacsorára.



csutak
@Waqtik: Nem engem sértettél meg:)))

A cigányokat, ha félre nem értettem ezen mondatod:
"cigánykérdés nincs , elvégre már dakota is volt egyszer kormányfő"
Én azt véltem ebből kiolvasni, hogy szerinted Viktor cigány.

No ezt kértem ki a romák nevében:)))
csutak
@kevijeni: Hallottam róla, de arról is, hogy Viktor miket mondott Tusnádfürdőn és máshol a világon!
A roma általában műveletlen (tanulatlan), de egy volt kormányfőtől ez bizony csak hazaárulásként értékelhető!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.