Vannak populista programok, melyek mindent megígérnek, csak azt nem mondják el, hogyan tudnak a szép délibábos ígéretek földjére eljutni. Az MDF programja rendkívüli mértékben kiemelkedik ezek közül, szikrázóan logikus, kemény szavakkal összeállított, de elfogadható, mert megvalósítható és mert a társadalom felemelkedésésről szól - ezt mondta Bokros Lajos a Városligeti fasori Versailles Rendezvényközpontban a rendhagyó évértékelő rendezvényén.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
radikal
Olvassatok :)

www.mommo.hu/celeb/bokros_lajos

és hallgassátok:)

Dr. Drábik János: Miért parkol 4000 milliárd a nemzeti bankban, ha a gazdaság haldoklik?

www.youtube.com/watch?v=4bGf6XsJofo

ELHALLGATVA-Drábik-TIKTOK-Megszorítások nélkül hogyan lehetne rendbetenni az országot 1

www.youtube.com/watch?v=SYYaUX1g1MI&feature=related
anka
Ha a népnyúzást annak lehet nevezni.......!!!
furfang
Ahová az szdsz betársul az azt a politikát kívánja folytatni ami eddig is volt. Megnyúzni a lakosságot.
Január
Bokros közgazdász, és azzal a szemmel közelitette meg a mai problémáinkat. Egy miniszterelnöknek politikus alkatnak is kell lenni!
Már volt közgazdász miniszterelnökünk, az is tudott annyit, mint Bokros, csak a politika volt az, ami meghatározta számára a mozgásteret. Tudjuk mi lett belőle....
Kb. Igy járna Bokros is.
zenei
okos bokros! arra adjon választ, hogy mitől rohad ez az ország 1948 óta? ...ti. akkor nyertek a komcsik először választást ( szovjet segítséggel ). Azóta az országom mélyrepülésben van. Gondolom, hogy a mostani mdf es harcitáborral kötött kedves paktuma, semmi másra nem jó, mint sem ibolykát kihúzni a szarból, a mentelmi jog miatt.Ön viszont elég sok fogat elrendezett már ebben az országban, úgy hogy el kellene húzni önként ....Az Economist c. lapot bizonyára szokta olvasni. 68 országot értékelt ez az igazán nem BORS kategóriájú gazdasági szaklap. Megnézte ön, hogy hanyadik ezen Magyarország?

ha igen, akkor mondja el a nagy eszével, hogy miért jutottunk idáig? Ha jól emlékszem a pufajkás ideje alatt Ön volt a pénzügyérünk, ugye? ...akkor is a szakmai karriere számított, meg most is...nekem ez a véleményem kedves uram!
zenei
...bocsánat, már nem a szakmai, hanem most már kellene a politikai karrier is!
kabzsi ember ön, de hát annyi esélye van a miniszterelnökségre, mint Szállasinak a főtárgyaláson,...ugye tudjuk, hogy ez mit jelent!
vukkocska
Szeretem Bokros mindig egyértelmű megnyilatkozásait. Nem kertel, mindig a feltett kérdésekre ad választ, ami kevés politikusnál mondható el.

@zenei: Bokros 14 éve nincs a magyar politikai életben, talán nem kellene rajta leverni a vizet, mert ő úgy adta át az országot,hogy jelentősen lecsökkent az államadósság, és erős, felfelé ívelő gazdaságunk volt. Ezeket nem szabad elvitatni tőle.
zenei
...ja és Dr Drábikot nagyon javaslom önnek elolvasásra! Látja Drábik nem közgazdász, hanem jogász, ..de valahogy összeszedettebnek tűnik mint ön!
radikal: köszi a cikkeket!
zenei
kedves vukkocska! köszönöm a reflektálását!
mandiner
@vukkocska: Elég volt aza az 1 év...én nem kérek többet Bokrosból! Mindenütt eladta magát meg a qrva nagy eszét, aztán mindenhonnan elzavarták mert mindenütt kitört a parasztlázadás...bár amilyen hülye birka a magyar azt is beszopná földön csúszva!
kiscserkész
Senki nem álutadba hogy a te gazdaságodat rendbe hozasd vele. Csak az országét hagyjátok. vannak ara megfelelőbb szakemberek, is mint Bokros. Elégedjen meg az Ibolyka ráncrendbetételével. Gyakorolni ott gyakoroljon.
kiscserkész
@vukkocska: Senki nem álutadba hogy a te gazdaságodat rendbe hozasd vele. Csak az országét hagyjátok. vannak ara megfelelőbb szakemberek, is mint Bokros. Elégedjen meg az Ibolyka ráncrendbetételével. Gyakorolni ott gyakoroljon.
kiscserkész
@inkvi: Miéért volna vén? 56 éves csak a gazemberség öregít.
furfang
@radikal: nagyon tanulságosak ezek az írások!!!
zenei
bokrossal az a legnagyobb baj, hogy ő izzig vérig közgazdász! ...a politika viszont nem csupán a grafikonok halmaza, hanem nagyságrendekkel több!!!
Neki ehhez nincs se vére, se tehetsége!
furfang
@zenei: és az a fajta közgazdász, ( és eddig szinte csak ilyenek voltak a hatalom közelében) akinek nem szempont az ország és a lakossága sem. A Drábik cikk nagyon sok igazságot tartalmaz. Érdemes elolvasni!
zenei
ibolyka nagyon rossz lóra tettél a bokros úrral
zenei
..én egyébként annyira nem értem, hogy Dr Drábikot sehol nem lehet olvasni, hallani, úgy mint egy mesterházyt, vagy egy gyurcsányt! Miért rakják félre az igazán nagy agyakat ebben az országban???...
kiscserkész
Ne az ország rendbe tételéé aggodnak ezek, inkább a saját mentelmi jogé. Ha húsz évig nem zavarta őket az ország sorsa, akkor miért most az üres kaszáé bolondulnának.
zenei
furfang: nagyon jól mondod!!! itt senki adófizető nem számít!!! csak az ő hatalmuk!!!
zenei
lányok és fiúk!..én a Jobbikra fogok szavazni!...és tudjátok, ma már őszintén le merem írni, hogy kit, ill. kiket választottam! Nagyon bízom ebben az ÚJ ERŐBEN!!! ' 48 óta haldoklik az országunk, a senkiháziak miatt!!! Most fog eljönni a mi igazi eszmei forradalmunk!!!!
marlin
Jól mondja!! Többet ésszel, mint ész nélkül!! :-)))
barnan
Elkezdtem olvasni @radikal által belinkelt anyagot:
"Az állam az elmúlt évben nemhogy nem volt csődben, hanem az európai átlaghoz képest, eladósodás és költségvetési hiány szempontjából a középmezőny jobbik részében helyezkedett el. Azok az információk a magyar gazdaság helyzetéről, amelyek az utóbbi időben a kormányzati propagandán és a sajtón keresztül nyilvánosságra kerültek, mind féligazságokon vagy hazugságokon alapszanak. Nem igaz, hogy a magyar állam túlköltekezett, nem igaz, hogy csőd közeli helyzetben volt az államkassza." Fonalat veszítettem.
profon
Ország ,világ s te magad ,
Élhetnénk másként ,már mától.
A gondolat maradjon szabad,
Csak ennyit kérj mindenki mástól.

Vágyam fénybe öntöm,
Ragyogjon minden falon át.
Jöjjön a józanság kora,
Emberhez méltó új világ....
inkvi
@benhur: 16 26: Tévedsz! A bokorban nincsen gaz, mert nem éri a napsütés!

@benhur: 19 40: Azért félnek, mert egyszer - mentelmi jog ide vagy oda - kiderül az igazság! Ezért akarnának hatalomra kerülni, hogy legyen nyugodt 4 évük (bár a kóterban is nyughatnának)!

@zenei: Az izzig-vériget megkérdőjelezem! (máshol már megírtam, hogy ki ez a lalika!

@marlin: Igazad van! Bokros nélkül meg fog jönni az ész! Nem viheti ki a maradék jussunkat is az országból az EU pénztőke számára! Kár, hogy nagyon esik a hó, mert így csak röviden lehet látni! :):):)
kiscserkész
@barnan: Ezt a felvetést már korábban több hozzáértő közgazdász is alátámasztotta. Na meg az is hogy azért üres kaszáé nem loholna sem a Fidesz, sem a balliberálisok.
zenei
kedves barnan: Drábikba jobban bele kell menni! én kb 8 éve olvasom, a sajnos elég ritkán fellelhető, nagyon súlyos megnyilvánulásait. Soha egy hangsúlyos politikai párt sem fogadta el őt igazán. ...de hát vajon miért is ??? Én annyira ajánlanám minden kedves magyar államporgálnak!!!!
luciferi
@profon: ezt ugye nem hazánkfiainak, lányainak írtad? Félek, hogy még korai........:)
HÁTI
Na igen,megoszlanak a vélemények,mert ugye aki eddig is jólélt annak mindegy ,sőt még viccet is csinál a megnyilvánulásával.De az ország nagyobbik embertömegének már a nadrágszij teljesen bevan huzva.De atért nefelejtsd,mosolygós:egyszer teis beállsz a sorba!nnét aztán csak a vergődés marad,mert nem tudod mit hoz a holnap!
inkvi
Parád-riposzt! De majd a zsűri fog ítélni! hahaha!
zenei
ibolyka, vesztettél a bokrosoddal együtt!!! A NÉP MÁST AKAR!!!!
mandiner
hmmm..még mindíg nem térek magamhoz a Drábik cikktől.........(((
zenei
legkedvesebb barátom, dávid ibolyával együtt végzett pécsett a jogtudományi karon. Egy tankörbe jártak. Akkor ezt még így hívták. Nagyon sok érdekes dolgot hallottam a barátomtól,..de hát a mai napig sem tudja magát meghazudtolni ibolyka néni.
zenei
kedves mandiner: én nagyon megköszönöm neked, hogy Drábik urat olvasol, ill, olvastál!!! ez az ember egy igazi nagytudású agy!!!!
zenei
...nos, hát ez a DR DRÁBIK, nem bokros
messzelato
Bokros kezét vezetik ...és a száját is.Azt mondja és teszi amire utasítják csak egy judroid.
zenei
kedves barátaim, MAGYAROK!!!! kérlek benneteket, ha felemelkedést és előrelépést akartok, akkor ugorjatok rá az összes Dr Drábik cikkre az interneten!!! el fogtok ájulni!!!! amit az újságokból, bűzös médiákból értesülés gyanánt megkaptok, az egyenlő a kutya szarral!!! ... ezt az AGYAT ne negáljátok!!!
inkvi
Bokros teendőim vannak! Jó éjszakát!
zenei
Sajnos a magyar politika mindig félre tett mindenkit, aki kicsit is konyított a szakmai dolgokhoz. Ezért tartunk itt, ahol vagyunk. Annyira nevetségesek ezek a mesterházy meg orbán, meg dávid, meg másodvonalban, demszky ( III/ II ) ..meg megyopitekusz D ,209 es és még ki tudja mennyi ganyé, akik ott nyomulnak a pénzünkön..., hányadék az egész!!! ...öntsünk tiszta vizet a pohárba!!!!
zenei
igen: VONA! VONA ! VONA ! ..igen itt az idő, most vagy VONA!!!!
mandiner
@zenei: Ő azért nem))) Ne haragudj, de számomra ők nem kormányképes erő)))De ott helyük a parlamentben az szdsz-mdf.mszp konfigurációval ellentétben!
zenei
ha esetleg haragudnátok rám, mert nagyon őszinte vagyok,....bocsi mindenki felé!!!! nem vagyok beépített ember, nem vagyok fizetett ügynök és nem vagyok senki sem. Egyszerűen gyűlölöm az elveszetegetett időt, gyűlölöm a politikusainkat, akik lopnak, csalnak és hazudnak a szemünkbe. egyszerű tanár ember vagyok és szeretném, ha a mi országunk soha többé nem jutna a nemzetünket kifosztott rablók kezére!!!!!!
Csubaka
Ma Bokros Lajos számít Orbán kihívójának!

Ki az az idióta aki ilyenek képes leírni, és ki az aki ezt el is hiszi?
Bokros közönséges fizetett szoldosa a nemzetközi monopoltőkének, akik őt támogatják azok pedig közönséges politikai zombik!
zenei
kedves mandiner! a JOBBIK ma már nagyon erős Mo-n!

Tényleg nagyon sok tisztelettel: egy 4 diplomás és négy nyelven beszélő senki
Major Betty
Bokros és aferdenyaku Dávid tűnjenek el a közéletből még a bőrt is le akarja húzni remélem az1%-ot sem érik el hajrá jobbik nagyon halad előre reméljük ők nem hazudnak éjjel nappal Betty.
csutak
Fura lesz amit írok (de már megszoktátok:):

Bokros Lajos az egyetlen idáig, aki valódi,végrehajtható programról beszélt.
Tegyétek félre a személyes utálatot, olvassátok el amit mondott, utána talán kicsit a Ti véleményetek is változik.
marlin
Miért nem láttam én ezt a "sok mindentudót", Drábik János "kiút a gazdasági válságból"c. előadásán december 10.-én, szerdán(!) 18.30-kor az IMLADIRS központban?? (V. Váci u. 65) (Igaz, volt belépő is!!) :)))
Kakastoll
Az ilyen minipártos Bokrosok bármit mondhatnak, se nem oszt se nem szoroz, azért is ilyen bátor szókimondó. Ha tényleg esélyesnek éreznék magukat, mindjárt visszafogottabban mosolyogna a bajusza alatt.
furfang
Most a Ma reggel-ben láttam az Orbán interjút. Mindig lenyűgöz a világos agya, értelme, rátermettsége.Minden kérdésre érthetően, és megnyugtatóan válaszolt, és tényleg csak az érti félre aki félre akarja érteni. Szerintem ma a politikai palettán egyedül ő alkalmas miniszterelnöknek.
Csubaka
@csutak: Soha nem érek egyet azokkal akik azt állítják, hogy csak egyetlen út létezik!
Az ő felfogásuk szerint igen, mert a többi sérti az érdekeiket és terheket ró rájuk is, megnyirbálja az addig kivívott kiváltságaikat és elszámoltathatóvá felelősségre vonhatóvá teszi őket. Bokros szöveg kirívóan fiskális volt, Sem a gazdaságban zajló és az általa megadóztatandó, többlet fogyasztó polgárok összességének, vagyis a társdalalom jelenlegi állapotát tökröző alapokból lindult ki, hanem a főváros újdzsentri világ érték és hatalomhoz közeli kényszerének szükségszerűségéből. Azon kívül, hogy munkahelyteremtést emleget a világon semmmiféle konkrétumot nem tartalmaz a hogyanról a miből, de ugyanezt számon kéri Orbántól. Bokros most sem tudott szabadulni az "egyetemi elvi tudományok doktora" stílusától s hogy Dávid Ibolya 1994-ben a parlamentben mondott beszédéből idézek:
"Az ország egy pénzügyminiszter helyett egy könyvelőt kapott"
Most majd miniszterelnök helyett kanánl egy adóellenőrt!
fazék
igazad van mandíner, sajnos még mindig sokan vannak akik bokros-dumát beszopják mert Ő is készen áll arra, hogy hataloméhsége érdekében más embereket (politikusokat) megalázzon
csutak
@Csubaka: Nem értetted meg akkor mit írtam!

Szerintem Bokros az egyetlen akinek van programja. PONT.
Számomra érdektelen miről beszélt, de neki van mondanivalója, míg a jelenlegiek és Viktor csak a hatalomról ábrándoznak, anélkül, hogy tudnák mit kezdjenek vele:(
1951
Bizony nagyon jó lenne,ha Bokros Lajos Tanár Úr nem Orbánnak vágna vissza, hanem azoknak akik az elmúlt 7-8 év alatt arra a szintre juttatták országunkat, ahol most van.Emberek ezrei, tízezrei már a számláikat sem tudják kifizetni, évek óta munkanélküliek,ennek az országnak a polgárai és Bokros Lajos abból csinál sportot,hogy miként tud visszavágni Orbán Viktornak!Jó lenne, ha politikusaink végre 10 millió magyar polgár sorsáért aggódnának, főképp tennének valamit ahelyett,hogy egymással szemben vagdalkoznak, miközben emberi sorsok mennek tönkre! Ezek a politikusok - neveket szándékosan nem írok - úgy jól el vannak a maguk néhány milliós havi jövedelmükkel,nyilván így nem is érzékelik mit jelent,egy az általuk tönkretett országban nagyon-nagyon sok embernek megélni az általuk megszabott 70-80 ezer ft-ból megélni,miközben a szolgáltatási számláikat folyamatosan küldi9k mind magasabb, és lassan kifizethetetlen összegről.Kedves Bokros Úr:erről is értekezhetne már egy kicsit,mintsem állandóan a "reformok kritikus tömegéről"!Nem lehetne példát mutatni Önnek mondjuk megpróbálni ha vi 70-80 ezer Ft-ból megélni?
vukkocska
@1951: akkor nem eléggé figyeltél oda Bokros mondandóira. Folyamatosan vegzálta a jelenlegi kormányt, hogy mit kellene csinálni ahhoz, hogy az ország előbbre jusson. 10 millió magyar sorsáért pedig az egész parlament felelős. Főleg az ellenzék, aki mindig mindennel szembement, amit a kormány meg szeretett volna valósítani. Reform nélkül pedig továbbra is csak pazarlás van, nem előrehaladás.
Csubaka
@csutak: Asszem te nem értettél meg engem! Amit te programnak nevezel az egy közgazdaság tudományi előadásnak jó lehetett volna mondjuk a közgázon. Számomra nem program az amely a teljes magyar vidéket kifelejti és prioritást csak akkor élvez amikor a "programjába megemlíti, hogy a termőföldet is meg kell adóztatni.
Szerintem te csak elolvastad (?) de mélységében nem gondoltad át Bokros "évértékelőjét".
Csubaka
@vukkocska: A kormány a biztos parlamenti többség tudatában amit akart azt mindent keresztül vitt. Sőt! Az IMF hiteleket a parlament tudta és beleegyezése nélkül vette fel és a mai napig tisztázatlan, hogy milyen feltételekkel! Az oroszokkal megkötött Déli-Áramlat szerződést is Gyurcsány kötötte a parlament felhatalmazása nélkül.
Az ellenzéknek csak a 2/3-os törvényekbe volt (lett volna) beleszólása azt viszont az MSZP-SZDSZ koalíció meg sem próbálta erőltetni a várható kudarc miatt, helyette bevezette a világgazdaság pénzbőségét és a trükkök százait, amelynek következtében a Magyar gazdaság teljesítménye a világban csak Venezuelát előzi meg Bajnai minden hazugsága ellenére és az ország olyan mértékben eladósodott ami még a semleges nyugati gazdasági szakértőket is mélységesen megdöbbentette.
csutak
@Csubaka: Biztosan igazad van, de én nem közgazda vagyok.
Ami számomra a mezei kamionsofőrnek átjön:
ez a pasas el tudja mondani mit akar.
Hogy valójában mi van mögötte?
Nem tudhatom...
inkvi
@csutak: Elmagyarázom Neked; de csak priviben! Ha nem olvasod itt a HSZ-eimet! Szívesen felvilágosítalak!
Major Betty
Elég volt az MSZP,FIDESZ,MDF, SZDSZ-ből most már valami új kell akik nem hazudnak lopnak hanem a kisemberekkel foglalkoznak nem igérni kell mert az ingyen van elég volt belőllük B
inkvi
@Betty53: Most alakul a nagy koalició!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.