Sokan nevezik “villámfővárosnak” is, mert igen gyakoriak zivatarok idején. Júniustól novemberig tart a hurrikánszezon.

Feltöltő: noga
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

noga
Szuper hely lehet, de a hurrikánokat inkább elkerülném:)
Tcat
Nice, nice, de tartom magam a korábban Floridával kapcsolatban többször kifejtett állásfoglalásomhoz: inkább csak átutazóban az északabbra fekvő államok felé, ahol vannak hegyek is :)

Hőmérséklet szempontjából mondjuk persze barátságos terület, csak azok a fránya hurrikánok.

Az aquarium mellett érdekes lehet a Busch Gardens is. Ahogy néztem az egy Afrikának szentelt vadaspark szerűség.
noga
@Tcat: Tényleg klassz lehet a Busch Gardens, júniusig ugye nincs hurrikán, akkor lehet menni bátra:)
cybernagyi
A hurrikánok nem olyan szörnyűek, mint amit hírekből lehet látni. Borzalmas pusztítást tudnak végezni, de általában nem gyakoriak, kint keletkeznek távol az óceánon, emiatt napokkal, néha hetekkel előre jelzik őket. Előre pontosan tudjuk az útvonalat és hogy milyen erősségűre számítsunk, bőven van idő felkészülni, vagy elutazni előle. A legveszélyesebb ahol partot ér, mert a középpontja hatalmas vízáradatot hozhat magával, ami elpusztít mindent ami az útjába kerül. Máshol inkább az erős tartós szél és eső okoz károkat. A borzalmas pusztítás akkor keletkezik, ha középpontja sűrűn lakott területen ér partot, emberéletekben pedig leginkább akkor okoz kárt, ha a figyelmeztetések, felszólítások ellenére sem utaznak el a vihar útjából, sőt, sokan kimennek a tengerpartra hogy minél közelebbről láthassák. A hurrikán a természeti katasztrófák közül talán a legjobban kivédhető az emberélet mentése szempontjából, mert előre pontosan jelzik, van idő kitérni az útjából. Nem úgy mint a földrengések, tornádók, föld és hócsuszamlások, vagy a sebesfolyású áradatok, árvizek elől , amik pusztítanak a világ más részein.
noga
@cybernagyi: Még nem találkoztam élőben ilyesmivel, csak sárlavinás esőt láttam Spanyolországban, az is elég rémisztő volt. Igazad van, még az is veszélyes volt, mint a hurrikán, mert azt nem jelezte előre senki.
Néha Írországba, a nyugati partra is ideér a hurrikán széle, de az csak nagy esővel és széllel jár, semmi komoly.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok