Barack Obama aggódik a Ramil Safarovnak adott azeri elnöki kegyelem miatt, s Washington arra kéri Budapestet, magyarázza meg, miért döntött úgy, hogy hazaengedi az azeri katonatisztet, akit Magyarországon egy örmény katonatiszt meggyilkolásáért ítéltek el - derült ki a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsa, valamint az amerikai külügyminisztérium szóvivője által pénteken kiadott közleményekből.

"Obama elnököt mélységes aggodalommal töltötte el a mai bejelentés, miszerint Azerbajdzsán elnöke megkegyelmezett Ramil Safarovnak" - áll a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője, Tommy Vietor által kiadott közleményben.   

"Tolmácsoljuk az azeri hatóságoknak a Safarovnak adott kegyelemről hozott döntésük miatti csalódottságunkat. Ez a cselekedet ellentétes a regionális feszültség csökkentése és a megbékélés érdekében tett erőfeszítésekkel" - hangsúlyozta a közlemény.

Vietor szerint Washington arra kérte Magyarországot, hogy adjon magyarázatot Safarov hazaszállítására.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@sziráki ágnes: vagyis a nyanyus segített! Segített abban, hogy kicsit önálló legyél..:)) De jó szíve van, segít bármiben, ha nagyon elakadsz valahol! :)
sza
@nyanya001: Megkértelek hogy mondd meg mi ez. Erre te nem mondtál semmit hanem megegyeztetek a csizmás konddal hogy okos kislány lehetek!
sza
@Pálinkafőző Rézüst: Pletyis vénasszony néha, de elnézem neki mert én se vagyok tökéletes...-:)
nyanya001
@sziráki ágnes: Édesem ! Én a csizmással majd 1 éve nem is beszélek !
Igaz, ő megszólít, de én nem válaszolok neki !
Valamit nagyon benéztél !
sza
@nyanya001: Jaj akkor nincs is okom megsértődni! Megnyugodtam hogy jó emberismerettel rendelkezem! -:)
Igazsagoszto
Orbán magyarázata:
Kedves Barack ! Az igazság nagyköveteként azt hittem az azeriek minimum kivégzik a már a tette után korábban nemzeti hőssé avatott katonájukat. Tévedtem ? Na bumm !
A 3 millárd dollárnak amit kaptunk az azeriektől semmi köze nincs ehhez - azt a személyes varázsommal értem el az azeri tárgyalásomon !
Amúgy meg fújhatsz a sggm-be ! Szívélyes üdvözlettel, bla-bla-bla...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.