Tizenöt éve a legtöbb bevándorlót, csaknem egymillió főt regisztráltak Németországban tavaly, köztük bő 40 ezer magyart, 12 ezerrel többet az egy évvel korábbinál - áll a német statisztikai hivatal (Destatis) szerdán kiadott jelentésében. A 82 milliós országban 2011-ben összesen 958 ezer bevándorlót regisztráltak, ami 1996 óta a legmagasabb érték, 2010-hez képest pedig 160 ezres - 20 százalékos - növekedés. A másfél évtizede nem tapasztalt nagyságú bevándorlási hullámot az euróövezeti államadósság-válság és az Európai Unióhoz (EU) 2004-ben csatlakozott kelet-közép-európai országok állampolgáraira vonatkozó munkavállalási korlátozások feloldása indíthatta el a német statisztikusok szerint. Elsősorban az uniós tagországokból érkezők száma emelkedett - az egy évvel korábbihoz képest 138 ezerrel, 34 százalékkal -, a huszonhetek térségén belül pedig főként két régióból, az euróövezeti adósságválságot leginkább megszenvedő déli országokból és az unió keleti részéből költöztek Németországba

Feltöltő: adsl70
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
A világ egyik leghatalmasabb államának, az Európai Föderációnak a polgáraiként számos olyan előnyt élvezhetnénk, melyek ma gyakorlatilag csak az amerikaiaknak adatnak meg.
Barroso bizottsági elnök, minden eddigieknél határozottabban szólalt fel a föderális Európa mellett. Mint sokan mások, ő is úgy véli, hogy ez az egyetlen jó megoldás a jelenlegi válság kezelésére. A mi szempontunkból viszont a kérdés úgy hangzik, hogy vajon jó megoldás lenne-e ez nekünk, magyaroknak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pilóta
Maradva az EU-nál, ahol érvényes az alábbi négy szabadságelv:

- áruk szabad áramlása
- tőke szabad áramlása
- szolgáltatások szabad áramlása
- személyek szabad mozgása

A személyek szabad mozgásánális több fokozaton keresztül valósult meg a feltételek teljes liberalizálása. Elsőre a munkaerő szabad áramlására vonatkozó jogszabályok születtek meg 1968-ban, amit 1974-ben követett a vállalkozók akadálytalan mozgását szavatoló EU-rendelkezés. Már az egységes piacra készülés jegyen alkották meg 1990-ben a diákokra, nyugdíjasokra és a magukat önerőből eltartókra vonatkozó jogszabályokat.

Mindez az egységes piac 1993-as életbelépésével vált hatályossá, elvezetve ahhoz, a ma is létező helyzethez, hogy valamennyi EU-állampolgár formalitások nélkül lépheti át a tagországok közötti országhatárt, majd ezt követően a fenti jogcímek bármelyike alapján ott tartósan meg is telepedhet. (Mi több: családtagjaik is minden esetben velük tarthatnak, úgy, hogy munkát is vállalhatnak.) Értelemszerűen valamennyiük jogosult az adott ország állampolgárait megillető szociális rendszer szolgáltatásaira is. (Ez utóbbi is tipikusan az egységes piac megteremtésével elért vívmány.)

www.euvonal.hu/index.php?op=kozossegi_politikak&id=11
adsl70
és nem csak beszélnek róla, meg adják a lehetőséget aki dolgozik az oda megy ahova akar, nem 75000ft fizetés, 430ft/l üzemanag áron mehet ahova akar, távhő szálája nem haladja meg a félhavi fizetését.. tudnak valamit jól csinálni és mi miért nem?
kedwes
Nekem megint emlékeim vannak.
2000-ben Orbán a Kanadai látogatása alkalmával a következőt nyilatkozta:
- Magyarország egy jó hely, innen nem kívánkoznak el az emberek!
Majd egy évvel később, Orbán az USA-ban járt. Igaz senki nem fogadta az ő szintjén, csak államtitkárokig jutott el. Az egyik megkérdezte:
- Mi a gond maguknál?
– Semmi – felelte.
– Semmi? Akkor mivel magyarázza, hogy 100 beutazó Magyarból, csak 30 megy haza?
Ezek a tények, senkinek nem tűnnek fel? Nem üt, egy százas szöget a fejükbe?
verőce21
@Pilóta: (22:06) Ez egy álom, álom, édes álom...
silber13
@Pilóta: De hát ezt már E.A.Poe is megírta: " Quoth the Raven, " Nevermore "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.