Új szervezet alakult Ciszjordániában, hogy megindítsa Izrael ellen a harmadik intifádát, vagyis a palesztin felkelést. A Nemzeti Egység Brigádjai nevű szervezet alakulásában kulcsszerepet játszottak a Palesztina ENSZ-státuszának felértékelése óta zajló összecsapások az izraeli biztonsági erőkkel. A Nemzeti Egység Brigádjainak tagjai között egyaránt jelen vannak a mérsékelt Fatah, az iszlamista Hamász, az Iszlám Dzsihád és a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP) nevű szervezet tagjai. A több honlapra szombaton feltöltött, mintegy négyperces kiáltványuk szerint „ez a harmadik intifáda kezdete, amely Hebron szívéből indult és szétterjed egész Palesztinában.” Üzenetükben arcukat palesztin kendőkkel és fekete maszkokkal eltakaró képviselőik katonák elrablásával fenyegették meg a zsidó államot. „Ha Izrael palesztinokat öl, akkor cserébe azok is ölni fognak és vasököllel sújtanak le” – hangzott el.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Videójukon bejelentették, hogy támogatják Mahmúd Abbász palesztin elnök ENSZ-ben folytatott diplomáciai erőfeszítéseit, de nem adnak fel egy centimétert sem Palesztina a (Földközi) tenger és a (Jordán) folyó közé eső földjéből, vagyis igényt tartanak Izrael teljes területére. Közvetlen követeléseik között szerepelt az izraeli útelzáró és ellenőrző pontok fölszámolása Ciszjordániában, a palesztin foglyok szabadon engedése az izraeli börtönökből, Izrael teljes visszavonulása a palesztin földekről, továbbá a palesztin vámbevételek átutalása és a Gázai övezet átkelőhelyeinek megnyitása."
Pilóta
"Az első izraeli megszállás elleni palesztin intifáda, vagyis felkelés 1987 decemberétől 1993-ig, az oslói egyezmények megkötéséig tartott, a második pedig 2000 szeptemberében kezdődött és körülbelül 2005-ben ért véget a palesztin területeken."
Dr. Felipe
Oszt mivel? Parittyával a tankok ellen? Mint a Don - kanyarban, más fegyver már nem volt csak a gyalogsági ásó a T34 esek ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.