A világszervezet történetében példátlan inzultus érte tegnap Izraelt. Az eddig a zsidó államot többszörösen bélelt kesztyűvel kezelő ENSZ most bojkottra szólított fel ellene. Az ENSZ Emberjogi Tanácsának tegnap mutatta be a francia nemzetközi jogász, Christine Chanet azt a jelentést, amelyet egy általa vezetett csapat készített fél éves munkával a megszállt területeken lévő izraeli telepekről. Az eredmény: ezen illegális telepek egyértelműen sértik a Genfi Egyezményt. Az ugyanis megtiltja azt, hogy egy állam saját polgári lakosságát megengedje letelepedni az állam által elfoglalt területeken. A jelentés leszögezi, Izraelnek azonnal és feltétel nélkül fel kell hagynia a telepesi tevékenységekkel és meg kell kezdenie minden telepes visszavonását a megszállt területekről.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Amiért írunk róla, az annak rendkívülisége. Mégpedig az, hogy nyelvezete lényegében felhívás az illegális telepesek tevékenységét segítő nagyvállalatok elleni bojkottra. Például ez a mondat is: „e vállalatoknak ki kell értékelniük tevékenységeik emberjogi hatását – beleértve azt, hogy véget vessenek üzleti érdekeiknek a településekben – annak elérésére, hogy azok ne befolyásolják negatívan a palesztin nép emberi jogait”.

Az izraeliek ettől a mondattól dühükben a plafonig ugrottak. Egy Frances Raday nevű izraeli jogászprofesszor kijelentette az izraeli tévében – olvasható az International Herald Tribune című lap mai számában -, hogy a jelentés „szokatlan bátorítást ad azon, már folyamatban lévő kísérleteknek, hogy a telepeket, izraeli intézményeket, valamint magát Izraelt bojkottálják.”

Christine Chanet egyébként úgy nyilatkozott, hogy Izrael nem volt hajlandó együttműködni tényfeltáró csoportjával és az így nem is látogathatta meg Ciszjordániát. Megjegyzendő: a más esetekben az emberi jogok megsértésére oly kényes amerikai kormány már a tényfeltárás gondolatát is elvetette, mert az „nem viszi előre a béke ügyét”."
Nakimaga
Várható volt,mert nagy lett a mellényük !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.