A NASA Kepler-missziójának egyik elsődleges célja volt minél több exobolygó, Naprendszeren kívüli égitest felfedezése volt. A kutatók reményei szerint a gigászi adathalmazban, amit a misszió hozott, hamarosan megtalálhatják az első exoholdakat – melyek talán még a bolygóknál is jobb jelöltek lehetnek az élet számára!

Forrás: galaktika.hu
Feltöltő: Lea Mashi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazero
Köszi, hasznos. Nagyapámnak volt öt hold földje, államosították, azt mondták majd visszakapjuk, a Holdon. Csak azt nem tudom hogy öt hold földet kapunk-e majd vissza, vagy öt föld Holdat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
miazero
Köszi, hasznos. Nagyapámnak volt öt hold földje, államosították, azt mondták majd visszakapjuk, a Holdon. Csak azt nem tudom hogy öt hold földet kapunk-e majd vissza, vagy öt föld Holdat.
Lea Mashi
:-D számomra egyik sem tűnik olyan hasznosnak, mintha itt adnák vissza, a Földön. kivéve ha találnak egy olyan holdat az űrben, ami egy nagyon nagy hawaii :D
miazero
@Lea Mashi: A nagy számok törvénye alapján piskótaholdak is vannak a világegyetemben, tejszínhabcsúcsos pudinghegyekkel.
Lea Mashi
Ha csokiból van az eső, én már megyek is haza pakolni. Költözöm.
miazero
Levegő az nincs rajta, nehogy megromoljon.
Lea Mashi
@miazero: Ha van csoki, nem kell levegő.
Aelita
Állítólag a mi Holdunkon nem is lenne olyan bonyolult egy kolóniát létesíteni; az építőanyag eleve rendelkezésre áll, oxigént kémiai reakcióval létre lehetne hozni a Holdon található ásványok felhasználásával, a legnagyobb problémát az ember életbenmaradásához, és aktív munkavégzéséhez szükséges hő előállítása, és "raktározása" okozza.
csikknorisz
Attól függ, mit nevezünk életnek. Lehetnek annak egyéb megnyilvánulási formái is, túl a mi elképzeléseinken. Itt most süt a Nap, csiripelnek a madarak. A madarakat élőlénynek tekintjük, mert hát esznek, szarnak, stb. A Napot meg nem, holott ugyanúgy megvannak a ciklusai, csak hosszabb távon. De a Nap is csak egy kis részecske, egy sejtmag, ha távolabbról nézzük. Mi az élet definíciója, erre válaszoljon valaki! :)
Nakimaga
@Lea Mashi: Az űrkutatás és utazás a jelen technikai tudásunkkal nagyképű kijelentés az emberiség részéről az egója ápolása miatt !
Térhajlítás elméletének megvalósításához nem rendelkezünk energiával!
Ha alaposan végig gondolunk mindent,akkor az embernek ellensége az idő és a tér !
De vár ránk az élet,mert ezt sikeresen tönkre tesszük !(déunokáinkat nem irigylem)
Lea Mashi
@csikknorisz: Nálad a pont :), azt szokták mondani, önreprodukció is kell, hogy valamit életnek tartsunk.
Pálinkafőző Rézüst
@csikknorisz: A Föld maga is egy nagy élő organizmus!
pestabá
@Nakimaga: Az embernek nem az idő és a tér az ellensége, hanem saját maga.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.