Margaret Thatcher bárónő brit konzervatív politikus, 1975 és 1990 között a Konzervatív Párt vezetője, 1979 és 1990 között az Egyesült Királyság miniszterelnöke volt, egyben az eddigi egyetlen nő, aki ezen tisztségeket betöltötte. 87 évet élt.

Margaret Thatcher szóvije, Lord Bell nyilatkozott az ügyben, aki annyit közölt, hogy a 87 éves korábbi politikus agyvérzést kapott. A család is megszólalt és annyit mondtak, hogy a részletekkel kapcsolatban türelmet kérnek.

Margaret Thatcher volt Nagy-Britannia első nő miniszterelnöke; a tisztséget 1979 és 1990 között töltötte be. Thatcher belpolitikai rekordot is beállított: ő volt az első, aki a Konzervatív Párt élén egymás után három parlamenti választást nyert.

Utolsó napjaiban a Ritz hotelben ápolták, mert ott könnyebben gondját tudták viselni - írta a Guardian. David Cameron brit miniszterelnök Twitteren reagált a halálhírre: mint írta, mélységes szomorúsággal értesült Thatcher asszony haláláról. "Egy nagyszerű vezetőt, nagyszerű miniszterelnököt és egy nagyszerű britet vesztettünk el" a személyében - olvasható a Hvg.hu oldalon.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nauta
@verőce21: Akkor most kommunizmus van?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lemma
@Nauta: nyugi van! csak tirpák, ingyen
lemma
@csa-csa: te vagy a csörte - na, most én is félreérthető lettem - miattad- demeg az ő küzdőszelleme félelmetes is volt - egyébként hallottam ezt a nevet, ki is javítottam és politikusnak érthető élc, elhunytról azért már sértő ! megvívta utolsó harcát ! nyugodjon békében !
coyote3
Nyugodjék békében a legvasabb Lady.
gabrella
@nyögdíjas: Van, Orbán. "Szatyor" asszony vezette be Anglában is az egykulcsos adót és az ő vezetése alatt lett hatalmas munkanélküliség és elszegényedés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.