Az Egyesült Államok kincstára október közepére elérheti az adósságplafont - hívta fel a figyelmet a közelgő veszélyre Jack Lew amerikai pénzügyminiszter. Minderre azért kell figyelni, mert az ország törvényei szerint az adósságplafon elérése után a kincstár nem bocsáthat ki további kötvényeket. Amennyiben tehát nem születik megállapodás az adósságplafon emeléséről, az USA technikai csődbe mehet.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Green Bloke
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
valakiaki
Majd emelik a plafont "oszt jónapot", (mondaná a szájnyalinka orsós).
Az USA az egyetlen amelyik olyan mértékben adósodik el amennyire kedve tartja, ugyanis a dollárnak mindent lehet. Ha kevés a lé akkor meg csinálunk egy jó kis puccsot a közelkeleten(nekik távolkeleten) aztán lesz olaj meg amit akarunk, kár hogy az ebül szerzett nyersanyagokat mindjárt el is puffogtatják a saját maguk által generált háborúkban. 2011 óta tudjuk hogy Amerika nem rest a saját polgáraira is rátámadni ha pénzügyi érdekei azt kívánják, mit várunk akkor ha arabokról van szó. Irakban is mekkora rend lett, meg Egyiptomban is meg mindenhol ahová elvitték a "demokráciát"!
SwordFish
Mostani hír: igaz lehet?

www.inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-585675

Obama nem emelné az adósságpfafont, azt mondja , fizessen az államkincstár, a FED nem hajlandó több kötvényt kibocsátani (mert szarrá adósodtak és senki nem hitelez nekik). A BRICS államok beintettek nekik, a Szíria elleni arcoskodással csak még jobban elkúrták szerintem. :-)
SwordFish
Szerintem ez a hír fontosabb, mint Gyurcsány. Nagyon is !
Green Bloke
@SwordFish: Azt hiszed, őket érdekli más Gyurcsányon kívűl? :-D
tivoli
Nem tudom meddig pöcsöl Obama. Ideje lenne már nevesíteni azt a rengeteg papírdollárt meg államkötvényt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.