Az Észak-Amerikában élő magyarok számíthatnak Magyarországra és az ország is számít rájuk - jelentette ki az MTI-nek Vancouverben, helyi idő szerint szerdán Áder János köztársasági elnök, összegezve a Kanada és az Egyesült Államok öt nagyvárosának magyar közösségeinél tett látogatását.

Forrás: Kitekintő
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Rám ne számítsanak !
Én se számítok rájuk !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@pbalage: Nem tudom mennyire vagyok hülye de én sosem féltem...
A félelem mindig azokat veszi hatalmába akik nem az egyenes úton járnak.
Csizmás Kond
@leszúrt rittberger: Soha senkiért, de te is ezt el mered mondani ?
Tootsy
Ja, es a zsidok is nagyon jol orzik a koser zsidosagukat New Yorkban, betartjak a vallas minden eloirasat, azzal a megszoritassal, hogy NE KELLJEN NEKIK HAZALATOGATNI IZRAELBE, mert ott aztan nagyhirtelen berantjak oket katonanak, meg a noket is...

Ezek a magyarok - foleg az '56-osok - nagyon szepen orzik a magyar es az '56-os emlekeiket, de koszonik szepen, amikor hazalatogatnak 2 hetre , akkor inkabb a Hiltonba mennek, es a Belvarosban setalnak, mint inkabb Mari nenihez mennenek le Nyirakarhova, pedig Mari neni megosztana veluk az utolso falatjat is,...

Imadom hallani, olvasni, hogy mennyire "magyar" a magyar New Yorkban, Los Angelesben, akar Aucklandben vagy itt, Southlandon is, de kozben megiscsak a fent emlitett helyeken kepzelik el az eletuket, ott dolgoznak, ott fizetnek adot, es a befogado allamok osszes elonyet helyben elvezik...

Ezeknek a magyaroknak megneznem a velemenyet egy ev mulva, ha 22 ezerbol - vagy eppen enelkul - kellene megelniuk, tomegkozlekedesre szorulniuk, korhazi ellatasra mondjuk Borsodban szorulniuk, es a credit-kartyajukat is otthon kene hagyniuk... Imadom ezeket a magyarkodokat,... Plane az 56-osokat, akik melyen lenezik a 68-asokat, es a meg kesobb kivandoroltakat. (Nem is beszelnek veluk, meg a szokasos magyar unnepeken sem. Csak ezt persze jol elhallgatja Ader ur is, meg a hazai media is, vagy csak siman nem is tudnak errol. En SZEMELYES tapasztalatbol beszelek).
m.macskosz
Áder ! Nem lehetne inkább úgy, hogy a magyarországi magyarok számíthassanak a kormányzat jóindulatára? A kanadai magyarok (magyar származásúak) közül hányan élnek mélyszegénységben vagy a létminimum alatt?
nehogymá
persze,hogy számithatnak.a kormány meg a szavazataikra.van valami alapitvány ami segit majd a rászoruló szavazókon.mer megérdemlik.
nyanya001
Tizenötmillió dolláros alapító vagyonnal nemzeti összetartozást erősítő amerikai alapítványt gründol a kormány - derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent határozatból.

"A diaszpóra magyarsága nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek az erősítése" céljából alapítványt hoz létre a kormány az Egyesült Államokban - derül ki a szerdai Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból.

A Friends of Hungary Alapítvány néven létrehozandó szervezet alapító vagyonaként 15 millió dollárt határoz meg a rendelet, ezt november 30-ig a nemzeti fejlesztési miniszternek kell az alapítvány rendelkezésére bocsátania.

Ugyancsak november 30-ig kell a miniszternek az alapítvány rendelkezésére bocsátania a 2012. évre vonatkozó - a határozatban nem számszerűsített - éves adományt, továbbá az alapítvány bejegyzésével kapcsolatos költségek fedezetét.

A kormányrendelet szerint az alapítványban a Miniszterelnökség gyakorolja az állam tulajdonosi jogait.
Ebből mennyi hazai éhezőt lehetne jóllakatni, vagy
az eladósodott kórházakat megsegíteni !!
De ennek a kormánynak mindig kell valaki(k) seggét nyalni
1-1 szavazatért !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.