Az évek folyamán átrendeződtek a szerepek, egy nőnek ma már sokkal több helyen meg kell állnia a helyét, mint évtizedekkel ezelőtt. Gondoljunk csak bele, nagymamáinknak általában az volt a dolguk, hogy vezessék a háztartást és neveljék a gyerekeket. A vidéken élők esetleg segédkeztek a földművelésben is. Nem mondom, hogy akkor könnyebb volt, sőt szerintem nehezebb mert nem volt igazándiból választási lehetőség. Ha tetszett, ha nem, gyereket kellett nevelni, a baby csősz nem volt a választható opciók között. A főzés, mosás, takarítás is alap volt, az nem működött, hogy anyu dolgozik, jól keres és nem törődik a ház körüli feladatokkal.

Forrás: methinks.blog.hu
Feltöltő: cikk
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Milyen a mai nő?
Szőke :-)))

Egy szőke meg egy barna nő ülnek a buszon. Felszáll egy öreg tata. Erre azt mondja a szőke:
- Te az ott nem István király?
- De hülye vagy, István király kábé 1000 éve halott.
Felszáll a tatának az egyik barátja, majd így szól:
- Szia István, 1000 éve nem láttalak.
Erre a szőke:
- Na, ki a hülye???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varrólány
@proescontra: 14:25 Nem kötelező elvégezni , lehet várni hogy majd a másik megcsinálja helyettünk . Az én párom este fél 6 körül ér haza , hát majd megvárom hogy hazaér és elvégzi a házimunkát . Nincs földünk , hogy vessünk arassunk ! Favágás viszont van ő is én is vágom , a házimunkába hétvégén besegít .
Mit is várhatnék még el tőle?
silber13
@martinpalermo: Feltételezem, hogy a kávéfőző biztonsági szelepe sem állt a helyzet magaslatán! Erre csak annyit, hogy szerencséd volt!
proescontra
@varrólány: Az más, ha az egyik többet van otthon. De nálunk én vagyok az, aki rendszeresen túlórázok. És soha nem vár rám olyankor a házimunka, sőt, meleg vacsora szokott várni, bevallom, nagyon jólesik. :) Viszont az emberek eleinte le akartak beszélni róla, hogy ilyen munkát vállaljak. Azt akarták, hogy én maradjak többet otthon, hogy tudjak főzni, takarítani, a párom pedig vállaljon plusz melót. Értelmetlen lett volna, én vagyok a képzettebb, így jártunk jobban (ő is van, hogy este 6-ig dolgozik).
A többség viszont 8-4-ig, és ott is a nőre vár a házimunka. :)
proescontra
@varrólány: "Nem kötelező elvégezni , lehet várni hogy majd a másik megcsinálja helyettünk"
Nem! Nem helyettünk kell. :) Én fele-fele arányban mindig vállalom, még akkor is vállalnám, ha későn érek haza, de addigra általában megcsinálja a drága, mert belátó, tudja, hogy fáradt leszek (fordítva is igaz).
Csak annyi kell, hogy mi se csináljuk helyettük is. (Mármint ha idejük, energiájuk amúgy engedné!)
varrólány
@proescontra: Nekem is több segítség lenne ha elfogadnám de olyan vagyok hogy az van rendesen elvégezve amit én végzek el. Majd ha leesek lábról majd akkor átengedem a tennivalókat addig meg kell a mozgás nekem is.:-)
martinpalermo
@silber13: Ma 15:35 re--bizony igazad van, mindkét észrevételed "ül".De gondolj arra,megjöttek a vendégek, az a gépecske mit használtunk .mikor legyen szervizben?----nyertél,ha arra gondolsz,hogy akkor mikor váratlan vendég érkezik.Nem maradt más a régi főzővel ,de kávét kellett teremteni.Eszembe nem jutott,hogy picike tisztítással szabaddá tegyem a golyós szelepet.Na ez hiba volt.-és mázli.:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.