Rendkívüli harckészültségi gyakorlatba kezdtek az oroszok, akik tagadják, hogy ennek köze lenne az ukrán eseményekhez.

A Vlagyimir Putyin orosz elnök által elrendelt harckészültségi gyakorlatban érintett orosz csapatok megkezdték a nagyszabású átcsoportosítást a célkörzetekbe – közölte az orosz védelmi tárca.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter korábban tagadta, hogy a két oroszországi katonai körzetben – a nyugatiban és a központiban – szerdán elrendelt rendkívüli harckészültségi ellenőrzésnek bármi köze lenne az ukrajnai helyzethez. A tárcavezető szerint az elnök, aki egyben a hadsereg főparancsnoka, arra adott utasítást, hogy az Ukrajnával is határos Nyugati Katonai Körzetben, a Központi Katonai Körzetben, valamint a légideszantnál, a légierő távolsági és szállító egységeinél és az űrvédelmi erőknél hajtsanak végre úgynevezett komplex ellenőrzést március 3-áig bezárólag. Ennek keretében számos egységet szárazföldi és tengeri hadgyakorlatra vezényeltek.

Az érintett egységek parancsnokai az orosz vezérkar közlése szerint most megkapták a menetparancsokat a vasúti szerelvényekre való bevagonírozásra, illetve a katonai repterekre való indulásra, ahonnan az állandó állomáshelyektől távoli gyakorlóterekre szállítják a csapatokat.

A Nyugati Katonai Körzet páncélos egységei és csapatai már befejezték a vasúti platformokra való berakodást, és úton vannak a kijelölt körzetekbe. A két katonai körzet egyes egységei ugyanakkor olyan parancsot kaptak, hogy menetoszlopban érjék el a több mint ezer kilométerre lévő célkörzeteket. A pszkovi ejtőernyősök már a kiindulási repülőtéren várnak a bevetésre. A sarkkörön túli, a kalinyingrádi, a szamarai, a leningrádi, a pszkovi, a kurszki, a voronyezsi, a lipecki és más területeken állomásozó katonai egységek már elhagyták állandó állomáshelyüket, és készek az indulásra vezérkar által meghatározott körzetekbe. E célkörzeteket tartalmazó zárt borítékok felbontása után közlik a vezérkar tisztjei a parancsnokokkal, hogy hová kell indulniuk egységeikkel.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
trenszmen
Szép lesz!
Izrael is fenyegetőzik a teljesen ártatlan ukrán zsidóságot ért antiszemita támadások miatt.
Alakul nagyon a buli.
bárzongora
@trenszmen: Milyen alapon szólhat bele Izrael egy másik ország belügyébe, ha Oroszország ugyanolyan okból nem teheti meg ugyanezt? :-)))
Mindenesetre Obama vakarhatja a fejét. Vagy befogja a száját az orosz irányba, vagy kinyitja az izraeli irányba is!
És ha Ukrajna EU-tag lesz, legalább nem mi leszünk ott a legantiszemitább ország! :-)))
bárzongora
@nyanya001: Pedig nem is ott a legnagyobb az orosz többség, hanem a Donyeck-vidéken. Bányák, hadiipar...
Ukrajna jelenleg abból él. Eddig abból élt?
pacsni
csak nehogy bejojjnek hozzànk is, mert itt felejtik magukat a magyaroknàl, az ba@na be az ajtòt!
Fradigege
Kárpátalját először csehszlovákiához csapták. Se cselák, se tót nem igen volt ott. Aztán már az sincs. Úgy, mint a szovjetunió, amihez a második világháborúhoz csapták. Az ukrán meg megkapta, mert csak úgy nála maradt. Meg sem harcolt érte. A pöcegödörbe velük. Vesztes -csőd az egész a banda. Az emberíség zsákutcája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.