Hogyan kapcsolódik a budapesti megszállási emlékmű és a ma is zajló közép-afrikai népirtás egymáshoz? Nem is olyan messziről! Szippantson bele Bangui levegőjébe és mondjon véleményt!

Forrás: Kitekintő
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Van aki azért ment tiltakozni az emlékműhöz, mert zsidó (is), van aki azért, mert diák, van, aki azért, mert akvarista, van, aki azért mert tanár. Ne vitassuk, hogy most kit ért nagyobb megalázás. Az 1920 és 1944 közti időszakét sem érdemes, sőt nem szabad vitatni, bár tagadhatatlan, hogy a legnagyobb véráldozatot a magyarországi zsidó közösségek, az önként magyarrá asszimilálódott (s már 1848-49-ben a magyar honvédseregben kitűnt ősöket maguk mögött tudó) zsidó származásúnak nevezett embercsoportok szenvedték ) A megalázás a magyar nemzetet érte 2013 szilveszter éjszakáján: a kormányfő hirtelen ötlettel egy rossz képzőművészeti alkotást (makulátlanul "szart") vásárolt a mi pénzünkből, építészetileg, közlekedésszervezésileg lehetetlen helyre telepíttette, s nem kérte ki sem a műértők, sem a magyarországi vészkorszak szakértőinek, sem a társadalomnak véleményét... Az is igaz persze, hogy ez a váratlan ötlete a Horthy-korszak "tisztára-mosását" szolgálja. De vajon ez miért kell neki? Ördögi butaságból, vagy ördögi ravaszságból. Ezen kéretik gondolkodni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.