Orosz tankok, tüzérség és légvédelmi berendezések érkeztek a héten Ukrajnába. A NATO amerikai főparancsnoka Bulgáriában arról beszélt, Ukrajna keleti részén nyílt háború lehet – írta a Bloomberg nyomán az Index.

Az orosz védelmi minisztérium tagadta a vádakat. Az ukrán védelmi miniszter szerint azonban továbbra is harcok folynak az ország keleti részén, ahol az elmúlt 24 órában egy ember meghalt, öten pedig megsérültek. Független hírügynökségek nem erősítették meg az értesülést. A kelet-ukrajnai konfliktusnak eddig nagyjából 4000 áldozata van – jegyzi meg az Index.

Ma este rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa, hogy megvitassák a kelet-ukrajnai helyzetet. Eközben az EBESZ főtitkára a konfliktus továbbterjedésének veszélyéről beszélt Brüsszelben. A világszervezetnél dolgozó diplomaták az AFP-nek elmondták, hogy az ülést az Egyesült Államok kérésére hívták össze sürgős jelleggel.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lajospapa
Lassan tényleg nem lesz szükség Ukrajnát megkerülő gázvezetékre. Közös határunk lesz?
Strong
Sajnos az következik, amit már sejteni lehetett.
Putyin ugyanazt a komcsi trükköt próbálja bevetni, ami már korábban működött. Mindent tagad, de közben a háttérben már elő vannak készítve a dolgok.

Kb 5 éve olvastam már, hogy az akkori fegyverkezésre szánt kiadásokat a többszörösére emelte az új költségvetésben. Érezhető volt, hogy ez nem véletlen.
Csak a jó pillanatra várt - ami ugye az ukrán belviszállyal meg is érkezett...

Most pedig tarol a kgb-s múlt, hideg profizmussal - könyörtelenül...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.