Egy ausztrál kávézóban legalább húsz embert túszul ejtettek, majd egy gyanús csomag miatt kiürítették az operaházat is Sydney-ben. Iszlamisták állnak az akció mögött.

A rendőrség lezárta a kávézó környékét. Azóta kiürítették a város világhírű operaházát és a legfelsőbb bíróság épületét is, mert gyanús csomagokat találtak. A sajtóhírek szerint valaki, aki állítólag a kávézóból telefonált, azt állította, hogy veszélyes csomagokat rejtett el.

Túszdráma zajlik Sydney-ben

Hat órával a túszdráma kezdete után a legfrissebb hírek szerint három túsz – egy alkalmazott és két vendég – megmenekült. Egyelőre nem világos, hogy megszöktek, vagy elengedték őket.

A támadó(k) dzsihádisták lehetnek, erre utal legalábbis, hogy a bolt alkalmazottait a dzsihádisták a sahadával (لَا إِلٰهَ إِلَّا الله مُحَمَّدٌ رَسُولُ الله – Nincs más isten mint az Isten és Mohamed az Isten prófétája) díszített fekete lobogójának feltartására kényszerítették.

Túszdráma zajlik Sydney-ben

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Azt hiszem már elkéstek az iszlamisták megfékezésével. Ezek már mindenütt ott vannak. Senki sincs biztonságban.
dömdödöm
@Dr. Felipe: Nagyon nem bírom őket , mert alattomos módon csapnak le és undorító mocskosak és büdösek . Hol lehet besorozódni ellenük ? referencia ( Keszthely első lépcsős légvédelmi tüzér ezred ) 1,5 év had gyakorlat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.