A Párizstól északkeletre fekvő előváros, Dammartin-en-Goele ipari parkjában dördültek lövések péntek reggel 9 óra körül.

Egy ott dolgozó férfi számolt be a sajtónak arról, hogy nem sokkal később rögtön megjelentek a rendőrök és három rendőrségi helikoptert is bevetettek.

Lövöldözés Párizs közelében – hajsza a merénylők után!

Az ott dolgozóknak azt mondták, maradjanak az épületekben és ne menjenek az ablakok közelébe. Valószínűsíthető, hogy a párizsi merénylők bujkálnak az ipari parkban, korábban nem messze a lövöldözés helyszínétől két fegyveres, akinek a személyleírása azonos az elkövetőkével, ellopott egy Peugeot 206-ost egy nőtől.

A francia RTL szerint túszokat is ejthettek egy helyi üzletben.

UPDATE:

A túszejtőket kommandósok vették körül egy ipari parkban. A Kouachi testvérek telefonon közölték, hősként akarnak meghalni. A helyzetet nehezíti, hogy bebizonyosodott, valóban van velük egy túsz.

A rendőrség nyomatékosan megkérte a sajtót, ne fotózzák és ne vegyék fel az elrejtőzött kommandósokat, mert ezzel veszélyeztetik őket. Nem sokkal korábban ugyanis kikerült egy fotó a Twiterre, amin tökéletesen láthatóak a kommandósok.

A Kouachi testvérek egy ötfős reklámcég épületébe vették be magukat túszukkal együtt. A cégnek nincs köze a Charlie Hebdohoz, feltehetően véletlenül esett rájuk a választás. Egy, az iparterületen dolgozó férfi elmondta, délelőtt lövéseket hallottak, majd csendőrök érkeztek, akik felküldték a dolgozókat a felsőbb szintekre. Két órát töltöttek ott, majd kivitték őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.