Franciaország 10 ezer katonát mozgósít kedd estétől az ország érzékeny pontjainak biztosítására a párizsi terrortámadásokat követően.

"Francois Hollande államfő felkérte a hadsereget, hogy vegyen részt az ország érzékeny pontjainak a védelmében" – közölte Jean-Yves Le Drian védelmi miniszter.

Bernard Cazeneuve belügyminiszter közölte, hogy a zsidó iskolák védelmére már hétfőn közel 5 ezer rendőrt és csendőrt rendel ki, akikhez a következő 48 órában a katonák is csatlakoznak. A belügyminiszter ezt annak a kóser boltnak a közelében jelentette be, ahol Amedy Coulibaly, az egyik dzsihadista a pénteki túszejtés során megölte négy zsidó túszát.

Hétfőn Francois Hollande francia elnök válságértekezletet tartott Párizsban, itt tárgyaltak a védelmi kérdésekről.  Jean-Yves Le Drian elmondta, soha nem volt még ekkora mozgósítás Franciaország történetében.


3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Most már mehet a fegyver biznisz. Tízezer katona?! Magyarországnak, hány katonája van?(Tudom nagy a területi külömbség). Volt egyszer egy határőrségünk is...
tivoli
@36: ma, 14:00
Hány katonája? Semennyi. Szét kellett zavarni a honvédséget, ez is feltétel volt.
Bercifiu
Nem a katonaságot kell növelni, hanem normálisan értelmezni a szólásszabadságot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.