Megsebesült az Iszlám Állam terrorszervezet vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi.

Haider al-Abádi iraki kormányfő az Al-Hajat című arab nyelvű újságnak adott nyilatkozatában közölte, a szervezet vezére a szíriai határ közelében lévő Káim városában „egy iraki légi csapás következtében sebesült meg, de csodával határos módon túlélte a támadást”.

Az iraki kormányfő szerint a szunnita terrorszervezet vezetője ideje nagyobbik részét Szíriában tölti. Az interjúban Haider al-Abádi arról is beszél, hogy véleménye szerint az Iszlám Állam jelentette fenyegetés miatt számos nyugati ország vezetése átértékelte teendőit. Abu Bakr al-Bagdadiról egyébként nem sok információ áll rendelkezésre, mindössze két igazolványképről ismerhetjük, illetve annyit tudni róla, hogy állítólag egymilliárd dolláros költségvetéssel rendelkezik a "Láthatatlan sejk".

Abádi szerint szinte senki nem beszél már a szíriai elnök hatalomból való eltávolításának szükségességéről. „Erről a követelésről megfeledkeztek, vagy legalábbis későbbre halasztották” – írja a lap.

Abádi rámutatott arra is, hogy az Egyesült Államok és Irán közelebb került egy kétoldalú megállapodáshoz. „Az Iráni Iszlám Köztársaság vezetése jelenleg azon igyekszik, hogy népének értésére adja, az Egyesült Államok valóban megállapodásra akar jutni” – vélekedett az iraki miniszterelnök.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Na és ha esetleg meg is hal a vezetőjük?! Lesz helyette másik.
Ma róla írnak és ő az elsőszámú közellenség, jövőre már valaki más lesz.
Tudomásul kéne már venni, hogy hatalmas területe van az Iszlám Államnak. Lehet hogy át kellene már rajzolni a térképeket.
verőce21
Azt hittem, játszadozott a puskával.
(Pedig az anyja biztosan megmondta neki, mikor bevonult katonának, hogy: "A puskával vigyázz!") :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.