A Kremlben megerősítették, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő pénteken Kazahsztánba utazik.

Az államfői hivatal sajtószolgálata hétfőn bejelentette, hogy az orosz államfő pénteken Asztanában, a kazah fővárosban találkozik Nurszultan Nazarbajev kazah és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfővel. Az elnökök egyebek között az ukrajnai helyzetet, a gazdasági együttműködés kérdéseit és az eurázsiai integrációs folyamatot vitatják meg.  

Vlagyimir Putyin a múlt pénteken utazott volna a kazah fővárosba, de a Kremlben elhalasztották a programot. A Slon.ru független orosz hírportál szerint Asztanában akkor azt feltételezték, hogy az orosz elnök betegségével kapcsolatos a halasztás, de Dmitrij Peszkov szóvivő közölte, hogy a politikus jó egészségnek örvend.   

Ezek után különböző találgatások kaptak lábra a sajtóban Putyin egészségi állapotáról, sőt egyesek azt is tudni vélték, hogy a politikust a hatalomból is eltávolították. Jól értesült hírforrások szerint a kormányban és a hatalom felső szintjein is változásra lehet számítani Oroszországban.  

Az utóbbi néhány napban valóban nem jelent meg a nyilvánosság előtt az egyébként szinte naponta különböző rendezvényeken szereplő orosz államfő. Utoljára március 5-én tárgyalt Matteo Renzi olasz kormányfővel, majd vele együtt csak egy rövid tájékoztatót tartott. Az elnök március 8-án a Kremlben, olyan asszonyok körében köszöntötte a nemzetközi nőnapon az orosz nőket, akiknek a gyermekei kiemelkedő eredményeket értek el a művészetekben, sportban és az élet más területén. 

Vlagyimir Putyin a nap folyamán Szentpéterváron találkozik Almazbek Atambajev kirgiz elnökkel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.