A Germanwings német légitársaság lezuhant gépének másodpilótája az öngyilkosság lehetséges módozatairól tájékozódott az interneten a katasztrófa előtti napokban, és legalább egyszer a pilótafülke ajtajára vonatkozó kifejezésekre is rákeresett – közölte csütörtökön a düsseldorfi ügyészség a másodpilóta lefoglalt táblagépének vizsgálata után.

A közlemény szerint a felhasználói fiók adatai, a készülék révén lebonyolított személyes levelezés és a keresőkifejezések alapján megállapítható, hogy a táblagépet a másodpilóta használta.

A böngészőprogramban az előzményeket nem törölték, így rekonstruálni lehetett, hogy a másodpilóta milyen kifejezésekre keresett rá a katasztrófa előtti napokban, március 16. és március 23. között. A készülék felhasználója az interneten orvosi kezelési módszerekről, valamint az öngyilkosság fajtáiról és végrehajtási módozatairól tájékozódott, és legalább egy napon több percig a pilótafülke ajtajával és az ajtóra vonatkozó biztonsági intézkedésekkel kapcsolatos szavakra keresett rá – áll a közleményben.

A Germanwings Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Airbus A320-as gépe március 24-én délelőtt hegyoldalnak csapódott Franciaország déli részén, az Alpokban. A vizsgálatok eddigi megállapításai szerint a másodpilóta, Andreas Lubitz bezárkózott a pilótafülkébe, és valószínűleg szándékosan kormányozta a gépet hegyoldalnak.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
..akkor ugort volna ki egy ablakon, ha már zuhanni akart...- az ő élete - ő döntése

..de 150 embert megölni, - arra nincs mentség...
a.a
Elgondolkodtató, hogy mi mindent írnak a pilótáról - pszichológushoz járt, nem is egyhez, ráadásul éveken keresztül - majd hogy rettegett attól hogy lezuhan (és ennek ellenére mégis ezt az utat választotta), hogy megsérült a látása - ez mondjuk nem tudom hogy mennyire befolyásolja az öngyilkos esetet. Ha ennyi gond volt ezzel a fiatalemberrel hosszab időn keresztül is, ez senkinek nem tünt fel? Nincs kötelező orvosi vizsgálat a cégnél? Egyre több az ellentmondás is a megtalált feketedobozok adataiban is. Még elgondolkodtatóbb, hogy egy repülő hogy tudott így szétszóródni és ennyire kis darabokra hullani. Minél jobban a másodpilótára húzzák rá ezt az egész ügyet, annál többen nem hisznek már abban, hogy öngyilkosság történt.
KERKA
@a.a: Nem érted a helyzetet. A felszállás után Libnitz kiküldte a pilótafülkéből a kapitányt wc-re. Ekkor azonnal bezárkózott. Majd felturbózta a sebességet, alacsonyra szállt, és nekivezette a gépet a sziklának. A gép a robbanástól ezer darabra hullott.Az utasok is. Nincsenek holttestek, csak emberi maradványok.
Ha valaki öngyilkos akar lenni tegye meg úgy, hogy kösse föl magát. De elvenni másik 130 ember életét, ez tömeg gyilkosság.
A saját számítógép amit elvittek kivizsgálásra, mindent elárul, ha megnézik az előzményeket, ott minden meg van, miket olvasott, vagy mikre kattintott rá az elmúlt időszakban. Mivel nem törölte ki, így olvasható volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.