Nyilvánosságra hozta kedden a Freedom House (FH) idei, Nations in Transit 2015 (Nemzetek átalakulóban 2015) című értékelését, amely a volt szocialista blokk országait vizsgálja. A dokumentum Magyarországot a "megszilárdult demokráciák" közül a "félig megszilárdult demokráciák" kategóriába sorolta vissza.

A washingtoni központú nemzetközi jogvédő szervezet értékelése 29 országra (Közép-Európára, a Balkánra és a volt Szovjetunió tagállamaira) terjed ki és a tavalyi évre vonatkozik. A FH hét szempontból vizsgálta a demokrácia helyzetét az érintett országokban, a legjobb teljesítményt 1, a legrosszabbat pedig 7 ponttal értékelve.

A jelentés szerint Magyarország összesített pontszáma 3,18 pont a felmérésben a 2014-es értékelésben szereplő 2,96 pont után.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Magyarbajdzsán visszacsúszott a félig megszilárdult libafosba, nyakig és még hullámzik is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
@Freewolf: szóval tudsz ezt-azt a putyinról... lakkozza a lábkörmeit? Ez nagyon fontos lenne a Viktor bűnügyi profiljának a felállításához is.
36
Megnéztem ennek a Freedom House-nak a honlapját. Az USA-ról, alig találtam valamit. Bár a bevezetőben az áll, hogy amerika a világ második olyan országa, ahol a legmaximálisabban tiszteletben tartják a demokratikus jogokat. Ki az első? Ezt nem írták le. Képmutatók.
Dr. Felipe
Magyarbajdzsán visszacsúszott a félig megszilárdult libafosba, nyakig és még hullámzik is.
F_Viktor
@36: Ott van, hogy Nyugat-Európában van meg a demokratikus normák, az elvárható szabadság- és emberi jogok tisztelete, stb.
Knapp75
Emlékszem, hogy az előző jelentés elkészülte idején hiába volt róla szó, hogy folyamatosan romlanak a pontszámaink, a fidesznyik trollok büszkén HIVATKOZTAK ugyanerre a Freedom House-ra, hogy még szerintük is "stabil demokrácia" van Magyarországon.

Azért szólok, hogy lassan Románia és Bulgária is előttünk lesz a listán, ami kezd kínossá válni, ha már kulturálisan és földrajzilag is mi vagyunk közelebb Nyugat-Európához.
paolo006
@pbalage: igaza van. Semmi gittegylet. 7 pontot kellet volna kapnunk mert itt az égvilágon semmilyen DEMOKRÁCIA nincs. Önkényuralom, az van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.