Horvátország nem tartóztatja fel a migránsokat, nem zárja le az országhatárokat, és nem vezényli ki hadseregét a határokra – közölte Zoran Milanovic miniszterelnök pénteken Zágrábban, rendkívüli sajtótájékoztatón.

"Horvátországon keresztül szabadon átvonulhatnak a migránsok, mert mi nem vagyunk célország" – mondta.

"A szomszédaink nagyon gyorsan összefogtak ellenünk, és most ujjal mutogatnak ránk, de mi nem fogunk szögesdrótot húzni, mint Magyarország" – mondta, majd hozzátette: azt üzenik Európának, hogy Horvátország nem lesz hot spot.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Igen csak Pélmonostortól a rendőreitek vezetik a magyar határig a mingrásokat (mert ugye ti tudjátok pontosan hol van ill. nincs akna!!) Majd azt is nézd meg amikor visszatoloncolják hozzád őket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
No, akkor Horvátország mégsem "dobta be a törölközőt", mégis tudnak még több menekültet fogadni?
Nem vezénylik a határokhoz a katonaságot?
Nem kérnek a foci ultrák fegyveres támogatásából?
Nem lesz kerítés? Nem lesz határzár?
Nem lesz nemzeti konzultáció, nem lesznek önfényező plakátok?
Mi több, még a horvát népet sem uszítják a menekültekre, nem folytatnak megtévesztő gyűlöletkampányt?

Vagyis egyszerűen csak:
"Horvátországon keresztül szabadon átvonulhatnak a migránsok, mert mi nem vagyunk célország"!
Mobil123
Igen csak Pélmonostortól a rendőreitek vezetik a magyar határig a mingrásokat (mert ugye ti tudjátok pontosan hol van ill. nincs akna!!) Majd azt is nézd meg amikor visszatoloncolják hozzád őket.
36
@Mobil123: Így van. A horvátok, akkor mondták hogy megteltünk, amikor a németek, megszellőztették, a visszaküldést. Horvátország az idegenforgalomból él. Nem akar Kambodzsai körülményeket a területén. Ezt megértem. De, mi sem. Csak az lesz a baj, hogy ahány embert itt regisztráltak, azt mindenáron vissza akarják küldeni hozzánk. Le kell zárni a határt és kész. Nagyon jó az "ideiglenes" meghatározás is. Tehát, bármeddig. A határőröket(katonákat!) pedig, el kell kezdeni képezni. Túl sok a bizonytalanság és láthattuk/láthatjuk, hogy a szomszédaink, is önálló nemzetállamokként kezelik a helyzetet. Szerintem, migráns ügyben, eddig volt az EU és nem tovább.
F_Viktor
@Mobil123: Ahogyan Magyarországra nem toloncálják vissza a németek a menekülteket, úgy Horvátországba sem, s ezt jól tudja Milanovic (ahogyan Orbán is, csak a diktátorunk ezt elfelejti közölni a mélymagyarokkal).
S azzal is tisztában vannak, hogy milyen a háború, milyen az mikor családtagokat gyilkol meg az ellenség, vagy mikor nincs hová hazamenned egy-egy bombázás után.
Tehát nem egész Európa osztja a náci eszméket, tudom nektek furcsa, hogy vannak olyan országok melyeknek mindenekfelett áll emberi- és menekültjog.
Az viszont legyen a mélymagyarok szégyene, hogy emberségből a horvátok oktatnak ki minket!

@36:
Írod:
"A horvátok, akkor mondták hogy megteltünk, amikor a németek, megszellőztették, a visszaküldést."

Nem egészen így történt!
Tegnap Ranko Ostojic belügyminiszter nyilatkozta újságíróknak, hogy nem tudnak több menekültet fogadni, amit MA a horvát miniszterelnök cáfolt, miszerint Horvátország nem tartóztatja fel a menekülteket, nem zárja le az országhatárokat, és nem vezényli ki hadseregét a határokra, sőt kerítést sem fog építeni!
Mobil123
@F_Viktor: Arról is mesélj légy szíves amikor a saját családtagajaikat gyilkolták le anno . ( de ne nekem ha kérhetlek hanem a többieknek !!) ennyit az emberségükről!
Mobil123
Brüsszel már elnyögte hogy minden állam úgy védi határait ahogy tudja. Én sem értek egyet a kerítéssel mert a határrendészetet szét verték holott nem lett volna szabad ha már aláírtuk a schengeni egyezményt.
Nagyon megszívjuk ezt az egészet . Most is mi maradunk a szarban mint mindig. Látod milyen könnyen "mélymagyarnak " titulálnak olyanok akikkel nem értesz teljesen egyet . Mi lenne ha tényleg az lennénk? Lelőnének?? Nem szeretem egyik szélsőséges oldalt sem és azt meg kiváltképp nem ha rám akarják erőltetni a nézeteiket.
F_Viktor
@Mobil123: Írod:
"Arról is mesélj légy szíves amikor a saját családtagajaikat gyilkolták le anno"

Ha te ilyet állítasz, akkor "mesélj" róla, kíváncsivá tettél!
Mobil123
@F_Viktor: Én ott éltem a határ mentén anno és csak azt mondom amit azok mondtak el miért jöttek át többek közt . Neked kéne mesélni ha azt állítod hogy ők mennyire embrségesek. Egyszer már mondtam Neked, hogy ne akard rám erőltetni a nézeteidet , megmagyarázni azt hogy én vagy más miért nem azt fújja amit te. Mindenkinek meg van a véleménye amit te és itt sokan más társaiddal nem tudtok lefogadni . Azt is mondtam hogy ugorj át és most is ezt mondom . lapozz kérlek ha nem tetszik valami és is ezt teszem veled és másokkal és nem kötekedek senkivel .
F_Viktor
@Mobil123: Közben leesett...
Te a szerb-horvát vegyes házasságokra gondolsz, hogy ők, mint nem vér szerinti rokonok ölték egymást...
Igen, ilyen mendemondák keringtek erre is, de igazából vajdasági ismerőseim megerősíteni nem tudták.

Írod:
"Neked kéne mesélni ha azt állítod hogy ők mennyire embrségesek."

Figyú, én sem bízok sem a szerbben, sem a horvátban, de még a bolgárban sem. Ennek meg vannak az okai, viszont nem gyűlölöm őket!

Viszont a mostani menekültkérdésben helyesen, bölcsen viselkednek, nem úgy, mint Orbán és a magyarok rasszista része.

Írod:
"Mindenkinek meg van a véleménye amit te és itt sokan más társaiddal nem tudtok lefogadni ."

Becsületes embernek a hazugságokat, a rasszizmust, a náci ideológiát nem lehet elfogadnia!
Mobil123
@F_Viktor: Az hogy neked ki milyen bölcsen viselkedik az a te mércéddel mérve biztosan helyes . Én nem gyülölök senkit egyébként csak a véleményem írom le helyzetekről. legyen de újra mondom ne akarj másokat a magadra formálni . Ezt csak az utódaiddal teheted meg jó esetben. Becsületes ember vagyok , de kösz hogy becstelenek , nácinak stb tartsz . Én inkább nem írom le én minek tartalak . Azt hiszem nincs miről beszélnünk egymással .
F_Viktor
@Mobil123: Figyelj, ne vegyél személy szerint mindet magadra.
De pl aki azt állítja, hogy az iszlám vallás a keresztények irtását írja elő, az hazudik.
Aki primitívnek tartja őket, külsejükben megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, az rasszista.
Aki az orbáni tekintélyelven, erőszakon alapuló politikai elméletet követi, aki alsóbbrendű népnek bélyegzi a menekülteket, életüket semmibe veszi, az pedig náci.
Én csak erről beszélek.
nena
@F_Viktor: Má megen adtak billentyűt...?! Nekem csak a telefon maradt :)
nena
@F_Viktor: Te aztán le tudsz egyszerűsíteni !!! Nálam meg ez a nácizmus... Idióta rassz hülyegyerek, vagy lány.. vagy hemafrodita vagy ?
F_Viktor
@nena: Én már nagycsoportos vagyok hülegyerek! :-)
nena
@F_Viktor: Primitív módon leegyszerűsítettél valamit ! H.tler hozzád képest nudli...
nena
@F_Viktor: Hát Fecóval meg mán tényleg csináljatok valamit ! Megafont ad hátizsákos kezébe hogy lázítson, és a hülyéje még kint is ragad, tegnap az egész ország ( a 'pór' nép, nem ti belvárosok fotelhuszárjai ) rajta röhögött !!! :
scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/11999012_795808377183367_7320808994822491015_n.jpg?oh=71934bba6c792f06faf32627ac741156&oe=56A2B183
nena
@F_Viktor: Rásszsitá vágy mert tájszólást nem érteni !
Te tényleg egy hihetetlenül buta ember lehetsz, ha lenézel másokat mert nem úgy beszélnek ahogy te !!! Esetleg nem volt olyan lehetőségük, mert a sors úgy hozta hogy máshova születtek, tej, vaj, helyett megkapták a paraszti életet, amiből te, ti most otthon dőzsöltök... Nem kelsz hajnali négykor, hogy a piacon a segged alá tegyék a betevőt !!!

TE RASSZISTA ÁLLAT TE !!!... Szégyelld magad ...
F_Viktor
@nena: Te már biztos lenni IS terrorista!!! :-)))
Vagy a véres szemű ördög aki korán kel... .-)))
nena
@F_Viktor: Undorító egy emberi lény lehetsz...!!!
F_Viktor
@nena: Persze... Ha maga a fáradt szemű ördög állítja, akkor az úgy is van. :-))
Tej, vaj kő?
nena
@F_Viktor: Gondolom fogy a DK -s drog mert csak értelmetlen dolgokat írogatsz..
Az utolsó egy órában már meg sem közelíted Nárcisztikus önmagad... Vagy a hűtő ürül, vagy tényleg csak ennyi vagy ?!
Lenyomtam Tizenkét órát este hatig, de csak az ilyen hülyékre készültem egész műszak alatt !!!
nena
@F_Viktor: Végre egy emberibb megszólalás. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.