Berlini kormánykörök szerint lekerült a 120 ezer menekült tagországok közötti elosztásáról zajló brüsszeli tárgyalások napirendjéről az a javaslat, hogy a menekültek befogadását elutasító tagállamok "kivásárolhatják" magukat – jelentette kedden a dpa német hírügynökség.

Korábban arról volt szó, hogy a menekültek befogadása alól mentesülni lehet fejenként 6500 euró befizetésével. Az új elképzelés szerint inkább a határidőket módosítják, hogy valamennyi tagország el tudja fogadni a tervet.

A 28 uniós tagállamnak arról kellene egyezségre jutnia, hogy miként vesz át a legnagyobb migrációs nyomásnak kitett országoktól a többi uniós tagállam 120 ezer menekültet a következő két évben, a korábbi, 40 ezer főre vonatkozó vállalásokon felül.

Hétfőn nagyköveti szinten csaknem tízórás tárgyalás után sem sikerült megállapodásra jutni. Az egyeztetés kedden reggel újrakezdték. Délután az uniós belügyminiszterek tanácsa foglalkozik a témával, és ha ők sem tudnak megegyezni, a szerdai soron kívüli uniós csúcs napirendjére kerül az ügy.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Merkel tudatában van annak, hogy mennie kell. Egy idő óta, már csak eszköz. Mégpedig az USA kezében.
Az USA, mindenkit lehallgat. Merkelt is. Volt is erről cikkezés a Snowden ügy kirobbanása után. Gondolom, kompromittálni tudták. Így, ha önálló, Németországot védő döntéseket hoz, azzal az USA további nyomást gyakorol rá. Hogy, hogy nem, most pl. a VW konszernről derült ki hogy károsanyag kibocsátási adatokat hamisított. Ki háborodott fel legjobban? Az USA. Márpedig, ez most megrengetni látszik a VW-t és vállalatait. Így a Magyarországon termelő, Audi-t is. Nem jó nekünk. Nem jó Merkelnek. Ciprasz sem jó, Merkelnek. Nekünk sem a migráns ügy miatt, de gazdaságilag sem. Az EU-s országok, egymás ellen fordultak. Ez instabillá teszi az uniot. Az amerikaiak itt vannak(hadgyakorlat) és nyomulnak. A társadalmak militarizálódnak(terrorizmus most előtérbe került). Az USA ezt is kihasználja. Majd ők "megvédenek" mindenkit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.