Tömegverekedés volt egy menedékkérőket befogadó szálláson a németországi Lipcsében, a csütörtök este történt összecsapásban nagyjából kétszázan vettek részt a Szászország tartományi nagyváros rendőrségének pénteki közleménye szerint.

Az eddig napvilágra került információk alapján a tömegverekedés úgy tört ki, hogy egy 17 éves afgán menedékkérő fiú késsel megfenyegetett egy 11 éves szíriai kislányt, aki a nagybátyjához szaladt. A rokon felindultan kérdőre vonta az afgán fiút, amiből előbb dulakodás lett, majd tömegverekedés.

A Leipziger Volkszeitung (lvz) című helyi lap értesülései szerint a konfliktus ugyan "vallási érzékenységek" körül alakult ki, de nincs összefüggésben a vasárnapig tartó muzulmán áldozati ünneppel.

Az összecsapásban több ember megsérült, köztük a Német Vöröskereszt (DRK) két munkatársa.

A rendőrség csak nagy erők bevetésével tudta helyreállítani a rendet. Hat afgán állampolgárt őrizetbe vettek, őket garázdasággal gyanúsítják. Köztük van a késsel fenyegetőző fiatal is.

Németországban az utóbbi évtizedek legerősebb menekülthulláma miatt szinte mindenhol zsúfoltak a menedékkérők szállásai, és nem először fordult elő tömegverekedés.

Szakértők szerint az elhelyezés nem megfelelő körülményei és a menedékkérők nehéz élethelyzete révén akár apróságok miatt is könnyen alakulhat ki heves konfliktus. A német pszichoterapeuták szövetségi kamarájának (BPtK) becslése szerint a németországi menedékkérők 40 százaléka a poszttraumás stressz szindróma (PTSD) nevű szorongásos zavartól szenved a hazájában vagy menekülés közben átélt megrázkódtatások miatt, de csupán körülbelül 5 százalékuk részesül pszichoterápiás kezelésben.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Előbb megkávézhattak volna a rendőrök .Addig az agysebészek hagy keressék az arany középutat .
Szeparepa-
És ez csak a kezdet... Ha nem vigyázunk ez a söpredék, nem csak ellepi, hanem el is söpri Európát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.