Európa nem menekültválsággal, hanem "irányítatlan és szabályozatlan" népvándorlással néz szembe – jelentette ki Orbán Viktor a migrációval foglalkozó rendkívüli ENSZ-tanácskozáson szerdán. 

Ez egy jól időzített rendezvény, mivel még mindig nem sikerült "úrrá lennünk az előttünk álló egyik legkomolyabb kihíváson" – fogalmazott a magyar miniszterelnök angolul elmondott beszédében, köszönetet mondva Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak a tanácskozás összehívásáért.

Orbán szerint ez nem menekültválság, hanem népvándorlás

Orbán Viktor leszögezte: egyelőre nincs egyetértés a migrációs kihívás természetét és méretét illetően sem, ami akadályozza, hogy a nemzetközi közösség megfelelő válaszokat találjon arra.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: nem menekültválságról van szó, hanem "bevándorlókból, menekültekből, menedékkérőkből és külföldi fegyveresekből" is álló népvándorlásról.

Európa nem lesz képes egyedül viselni a migráció terheit

Orbán Viktor szerint Európa nem lesz képes egyedül viselni a migráció terheit, ezért arra sürgette az ENSZ főtitkárát, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a terhek globális megosztásáról, egyúttal világszintű kvótarendszer létrehozását javasolta.

A miniszterelnök az ENSZ migrációval foglalkozó rendkívüli tanácskozásán tett felszólalásában, szerdán New Yorkban úgy fogalmazott: ha a jelenlegi trendekben nem áll be változás, a tömeges bevándorlás destabilizálni fogja Európát.

Különböző becslések vannak, megítélésünk szerint azonban korlátlan a folyamatban részt vevő emberek utánpótlása. Ez nem elmélet, hanem tény: a magyar határhoz Szíriából, Irakból, Pakisztánból, Afganisztánból és legújabban a szubszaharai térségből is érkeznek

- jelentette ki.

A miniszterelnök szerint Európa nem lesz arra képes, hogy egyedül viselje ezt a terhet, ezért "a nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként".

Orbán Viktor szerint azok, aki otthonuk elhagyása mellett döntöttek, "országaik rossz kormányzásának" és "olyan elhibázott nemzetközi politikai döntéseknek az áldozatai, amelyek különböző térségekben háborúkhoz vezettek". 

Hozzátette: egyben "a mi elhibázott, teljesíthetetlen várakozásokat keltő európai politikánk áldozatai. A jelentős üzletté vált emberkereskedelem áldozatai, szenvedésük elmondhatatlan".

A kormányfő kiemelte, hogy erkölcsi kötelesség visszaadni ezen emberek számára otthonukat és országukat.

Nem lehet az a célunk, hogy új európai életet nyújtsunk számukra. Abban kell támogatnunk őket, hogy visszakapják saját életüket, saját hazájukban. Ennek elérése érdekében békét kell teremtenünk és gazdasági fejlesztési tervet kell kidolgoznunk országaikban

- szögezte le.

A miniszterelnök felhívta a tanácskozás részvevőinek figyelmét arra, hogy keresztény országból érkezett, és hangsúlyozta, hogy "a keresztény hozzáállás nem tűr meg semmilyen muzulmánellenes politikát".

A muszlim hit, amelyet becsülünk és tisztelünk, nem felelős e népvándorlás alapvető okaiért. Mindannyiukat felhívom, hogy csatlakozzanak azokhoz az erőfeszítéseinkhez, amelyek célja a muzulmánellenes hangulat terjedésének megakadályozása

- jelentette ki.

Az ENSZ múlt héten elfogadott új fenntartható fejlődési céljaira utalva a miniszterelnök leszögezte: "a migrációnak rendezettnek, biztonságosnak, szabályozottnak és felelősségteljesnek kell lennie".

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
"Mindannyiukat felhívom, hogy csatlakozzanak azokhoz az erőfeszítéseinkhez, amelyek célja a muzulmánellenes hangulat terjedésének megakadályozása."

Mondta a keresztény ember, aki jó álkeresztény szokás szerint vizet prédikál és bort iszik. Orbán a muzulmánok nagy barátja. Hihetetlen.
hemami
Valószínűleg ő, mint európai politikus, nem mehet szembe az egész világgal, de mi és sokan mások, akik a tudósításokon és videókon keresztül láthattuk, hallhattuk, olvashattuk, hogy mire képes az iszlám , amely egy vallásnak álcázott, valójában egy agresszív, brutális,embertelen ideológia , ha nem akarjuk a fejünket strucc módjára a homokba dugni, akkor nem fogadhatjuk el az életünket és hagyományainkat, szokásainkat semmibevevő, sőt annak eltiprására törő muzulmán törekvéseket, amit egyáltalán nem is titkolnak ennek a vallásnak és eszmerendszernek a képviselői, elsősorban vallási vezetői, imámjai.Csak meg kellene néznie mindenkinek az erről szóló tudósításokat, videókat, hogy mik történnek azokban az országokban, városrészekben, ahol már többségbe kerültek ennek a vallási fanatizmusnak a követői.Az egész világon veszélyhelyzetet okoztak és fognak okozni a jövőben még inkább ezek a vallási fanatikusok.Ehhez nem kell rasszistának, nácinak, stb. lenni, hogy az ember félve és rettenettel gondoljon a félelmetes jövőre, ami várhat ránk, ha befogadjuk és letelepítjük ennek a vallásnak és eszmének a képviselőit.Szörnyű dolgokat képesek művelni és nemcsak magunkra kell gondolnunk, hanem a gyermekeinkre, unokáinkra, akik az elszenvedői lesznek mindennek a mi kultúránktól merőben eltérő eszmerendszernek az elterjedéséért, ha hagyjuk.Én biztos, hogy nem ilyen jövőt szánnék az utódaimnak.
Aki Én
Valóban népvándorlás, és csodálkozom, hogy ő az egyetlen aki ezt kimondja. Döbbenetes, hogy ettől a mondattól lesz sokak szemében a megmentő. Jó szokásához híven -csak a hitelesség kedvéért- mindenkihez próbál dörgölőzni.

"a mi elhibázott, teljesíthetetlen várakozásokat keltő európai politikánk áldozatai. A jelentős üzletté vált emberkereskedelem áldozatai, szenvedésük elmondhatatlan"
Ezért rájuk is vertünk még néhányat, hogy legyen meg az átmenet Európa felé??? Majd egy másik határon szabad átjárást biztosítunk...

,,Orbán Viktor szerint azok, aki otthonuk elhagyása mellett döntöttek, "országaik rossz kormányzásának"...
Itt a félmillió magyarra gondol, akik innen menekültek el? Mert vele ellentétben ők azt mondják, hogy miatta mentek el.

Döbbenetes, hogy valaki ettől a demagógiától lesz hős emberek szemében. Mindezt harmadik ciklus ,,látványos" politizálása után.
DR Eric CARTMEN
@Aki Én: "pávatánc" --megmondta. És (mint tudjuk ) ő soha nem hazudik. (hehe )
Freewolf
Irányított és pénzelt, Európát destabilizáló, előre kitervelt lépés! Hadüzenet nélküli háború!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.