A finn IL-TV Ouluban járt, ahol mintegy 50-60 menedékkérő éhségsztrájkkal tiltakozott a helyi rendőrség előtt az átmeneti tábor ellátási színvonala ellen. A migránsok ugyanazt az ételt kapják, amit a kétszázezres város iskoláinak diákjai, illetve idősotthonainak lakói, azonban sokuk szerint az étel ehetetlen, és inkább pénzt szeretnének, amiből bevásárolhatnak maguknak. A csapvizet sem hajlandók meginni – tette közzé a mandiner.hu a finn iltalehti.fi oldal alapján.

Feltöltő: Mézike
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Ezt a cikket elolvasva, a videót megnézve igen elgondolkodik az ember leánya...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mézike
Ezt a cikket elolvasva, a videót megnézve igen elgondolkodik az ember leánya...
36
Azóta, vajon mi történt? Ez október 6.-án írt cikk.
Butautáló
Akinek nem tetszik a kaja, vagy a víz, annak lehet csomagolni és elhúzni a bánatos p...ba! Értem én, ha menekült! De nehogy má' a kémény szálljon a gólyára!
papa.49
Nocsak, nocsak akkor lehet hazamenni, ahonnan jöttél faszikám!!!
Butautáló
@papa.49: Nem igazán értem én ezt. Sok menekültet ismerek itt északon de még egyiket sem hallottam ilyesfélékre panaszkodni. Barátaim is vannak köztük. Szerintem ezek a hőbörgők csak a jobb élet miatt jöttek ide. Maradásuk pedig nem lesz, mert a skandináv rendszerben csak a valós menekülteket fogadják be, már nagyon régóta. Kinyomozzák, hogy honnan jöttek, volt-e ott életveszély. Ha nem, felteszik egy repülőre és visszaviszik a hazájába. Arcizmuk sem rebben közben.
papa.49
@Butautáló: Nagyon jó ha így van, tudod a ,,búza közzé is keveredik ocsú,,...
De én még ráadásul meg is büntetném az ilyeneket!!!
csa-csa
akkor egyél és igyál a pocsolyából te hálátlan furkó betolakodó mint otthon!
csa-csa
és mi az hogy a "pénzünket követeljük..." a curva anyátokat! húzzatok már vissza a vérvörös rákba!!
Január
@Horizont: Azért érdekes ez, mert ezek a migránsokna a nagy része életerős, megfelelő fizikummal rendelkező fiatal férfi. Ott hagyták a hazájukat... - nyílván egy jobb élet reményében - csak azért tenni is kellene..., s nem a sültgalambra várni.
Mézike
@Horizont: Persze hogy nem mind ilyen.
De gondolkodjunk. Ha ő kap, akkor a többinek is kell adni.
Megyek tovább. Ha letelepszenek valahol, kapnak ezt azt, az ottani szegények, hajléktalanok, kisebbségek joggal kérdezik . Nekem ez az ország a hazám. Én miért nem kapok annyit mint egy bevándorló.?
Nagybácsim 56-ban diszidált. Semmi baja nem volt a rendszerrel, csak az apjával.:-)
Gondolt egy merészet. Meglovagolta a hullámot és Kanadában kötött ki. Akkor volt 17 éves. :-)
Kérdezem tőle, hogy volt, míg oda eljutott? Mit kaptak? stb...
Azt mondta. Kicsi húgom. Mi örültünk hogy lyuk van a seggünkön és szelel...
Ha mi kerülnénk ilyen helyzetbe, örülnénk hogy van mit enni, van hol aludni, és nem halt meg a gyerekünk...
Akik követelőznek, előbb utóbb vezérek lesznek. És kiverekszik a "nekik járó" pénzeket.
Mi jogon kérdezem én?
bakegya
NEMZETI MINIMUM-az jár minden zembernek,ha van miből adni-DE AZ MAGYARORSZÁGON NINCS-a finneknél van,tessék szépen megköszönni!!!
Eriksson
Nocsak. A finneknél is moslékot osztanak a menzán?
Butautáló
@Mézike: Van olyan is Drága, hogy nekik járó pénz...vagy inkább nekik járó juttatás. Abban van pénz is, de a java oktatás, étkezés, lakhatás. Először mindegyik átmeneti szállásra kerül és ott vár. Addig vár, amíg ki nem derítik, hogy kap-e menekült-státuszt vagy nem. Ha nem, akkor vagy képes megfelelni a Migrációs Hivatal elég kemény elvárásainak vagy tűnés! Ha igen, akkor irány az iskola és kezdetét veszi egy olyan integrációs folyamat, ami soha nem kritizálja a vallási hovatartozást. Ám világossá teszik, a helyi törvényeket minden körülmények közt betartatják. Különben tűnés! Ha megneszelik, hogy csak a szociális hálón akarnak élősködni, akkor is tűnés.
Szóval, ha egy ország gondolkodik is akkor lehet ezt jól kezelni. A ténylegesen rászorulóknak nyújtott valódi segítségen túl, más országban képzett, jó munkaerőt állít az ország szolgálatába. Ilyenformán a segítség egy megtérülő befektetéssé válik.
Mézike
@Butautáló: Aha. De tudod mit? Míg az országban vannak éhező gyerekek, munkanélküliek, rokkant ellátatlan betegek, kisnyugdíjasok, éppen csak éhen nem haló családok, de az unioban is előfordulnak szegény, és még szegényebb családok. Én inkább őket támogatnám, a menekülteknek pedig gyűjtenék kupakokat.
Mézike
@36: Mi történt? Előveszik a rendőröket a "békés tüntetőket " + lassan kitüntetik.
fekete
Mar kezdodik.Mohamedeknak semmi sem jo.Kerjenek Markeltol!Par eve volt egy ket lakonk
ezektol a Mohamedektol,de epp,hogy csak nem hulyultunk meg.Ezek betegek agyra,par ev utan kikoltoztek,azota,nincs cifra babb,csak feher..Ezek ha fizetik a lakbert is veszelyesek.
Butautáló
@Mézike: Ami a Magyar viszonyokat illeti, igazad van. Hozzá lehet sütögetni az elcsépelt egyebeket is. Amíg van szegény Magyarországon, nem stadionokat, kisvasutat, romániai iskolát kellene építeni, stb.
Mézike
@Butautáló: de oda tolják a pénzt mert kell a szavazat.
Az ukrán nyugdíjasok lassan többen lesznek itt a határszélen mint a magyarok.:-(
Butautáló
@Mézike: El tudok képzelni egy másik világot is! Egy olyant, ahol a foci is ott van ahol megérdemli és az egészségügy, oktatás, nyugdíjrendszer és minden ami kell a jobb élethez IS ott van! Amikor a plakátháborút nem egymás vagy az idegenek ellen vívjuk, hanem a kábítószerek ellen! Amikor egy gyalogosan menekülőt nem ördögnek kikiáltva leköpjük és kizárjuk, hanem segítünk a nyomorán. Egy olyan szép időt kívánok Magyarországnak, amikor MINDEN EGYÉB fontosabb, mint a FideSS hatalmon maradása! Az a mostani világ fordítottja lesz!
Mézike
@Butautáló: De nem mindenki így képzeli. És az a baj hogy ők döntenek arról mire mennyit költünk. :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.