Helyreállt a rend az osztrák-szlovén határon a Spielfeld-Sentilj határátkelőnél, vagyis az osztrák hatóságok nem engedik ellenőrizetlenül átlépni a migránsokat Ausztriába – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója szombaton este. 

Ez annak is köszönhető, hogy felgyorsult a migránsok utaztatása, vagyis folyamatosan szállítják a buszok a menekülteket a spielfeldi határátkelőtől az osztrák nagyvárosokban kialakított befogadó központokba.

Erre azt követően került sor, hogy csütörtökön és pénteken is kitörtek a spielfeldi határátkelőnél, a senki földjén kialakított tranzittáborból a menekültek, sőt pénteken már a határ őrizetét is feladták az osztrákok. Mindennek nyomán ezrek indultak gyalog a 67-es számú főúton, illetve a vasútvonal mentén a töltésen Graz felé.

A hatóságok szombat estére viszont újra lezárták a tábort és újra csak annyi migránst engednek ki a határátkelő területére, amennyit a buszok el tudnak vinni. A tábor előtt az emberek, a repülőtereken alkalmazott módszer szerint kanyargósan felállított kordonok között sorban állva, aránylag türelmesen várják a buszok érkezését.

Eközben a szlovén oldalon, Sentiljben található tranzittábor teljesen kiürült, vagyis a szlovének mindenkit áttereltek az osztrák oldalra – tapasztalta az MTI tudósítója.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Butautáló
Tegnap még itt röhögtek sokan, hogy az osztrákok is beszopták! Hát nem szopták be! Kisebb döcögéssel de megoldották a feladatot az eredeti szabályok alapján és KIÜRÍTETTÉK a szlovén oldalon álló tábort! Tették a dolgukat EGY NAPON ÁT és nem építettek milliárdos kerítést! Namármost, akkor ki az impotens problémamegoldó???...
papa.49
@Butautáló: Jó az utolsó mondatod, nekünk is ezt kellett volna csinálni csak akkor az a kb. 20 milliárd nem a strómanok, meg a haverok zsebében landol, mint így!!!
Butautáló
@papa.49: Meg lehetett volna csinálni, ahogy 2014-ben is vagy 80 000 (!) migránst regisztráltak és küldtek tovább a Magyar hatóságok. Már sokszor leírtam, a cél volt más. Meg kellett állítani a Jobbikot és a hisztériakeltés Jobbikos módszerekkel, maga a tökéletes megoldás volt. Kicsit többe került de 300 000 birka bent van a nyájban és most jó sokáig lehet tovább égetni a magyarságot. Ugyanis valami elfogadható köpenyt is kell húzni a következményekre, mert nem mindenki tökhülye az Unioban. Majd találnak bűnbakot, most épp maga az EU a hunyó! És még mindig sokan tapsikonak bammeg! Az eszem megáll!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.