Jelentős pénzügyi segélyt ígérnének az Európai Unió vezető testületei az afrikai országoknak egy készülő tervezet értelmében, cserébe azért, hogy azok visszafogadnak több tízezer, tőlük az unióba érkezett illegális bevándorlót – írta saját brüsszeli forrásokra hivatkozva a The Sunday Telegraph című brit újság.

A tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap szerint "az EU-tagországok miniszterei radikális tervet dolgoztak ki a jelenlegi migrációs válság rendezésére". Az újságírók szerint az unió hajlandó lenne "jelentős pénzügyi és más engedményekre", ha sikerülne visszafordítani az unió területét idén nyáron elözönlő "800 ezer migránsnak legalább egy részét".

Az afrikai államok, köztük Etiópia, Szudán, Uganda és Kenya eszerint összesen 2 milliárd dollár segélyt kapnának. Várhatólag már a legközelebbi jövőben létrehoznak ebből a célból egy "különleges alapot", amelyből a bevándorlók visszautaztatását, illetve létfeltételeik biztosítását fedezik anyaországukban.

Mindazonáltal az afrikai kormányok meggyőzéséhez szükség lesz arra is, hogy Brüsszel "vízumkönnyítéseket" javasoljon az afrikai kontinens "legképzettebb" állampolgárainak. "Ez gyakorlatilag zöld jelzés az EU-ba való beutazásra afrikai diákok, orvosok és vállalkozók számára" – írta a The Sunday Telegraph.

Nigel Farage, az EU-ból való kilépést szorgalmazó Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) vezetője a lapnak nyilatkozva "teljes képtelenségnek" minősítette ezt a tervet. "Az EU úgy akarja megállítani a tömeges illegális migrációt Afrikából, hogy legalizálja azt" – vélekedett a politikus.

London következetesen elutasítja az uniós belügyminiszterek által elfogadott, a menekülteknek a tagállamok közötti elosztására vonatkozó kötelező kvótákat. Ennek ellenére Nagy-Britannia felajánlotta, hogy 2020-ig befogad 20 ezer, általa kiválogatott szíriai menekültet a polgárháború sújtotta Szíriával szomszédos országok menekülttáboraiból.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Európa dühös, fél, és tehetetlennek érzi magát. A német társadalom és a politikai elit közötti feszültség egyre nagyobb.

Közben az európai politikai vezetők, mintha végképp elvesztették volna józan ítélőképességüket és belátásukat.
Európa vezetői hetente újabb és újabb értekezleteket, csúcstalálkozókat és válságtanácskozásokat hívnak össze, amelyeken lapogatják egymás hátát, elegánsan kortyintgatják az ásványvizet, és végül egy dologban tudnak megállapodni: a következő válságtanácskozás időpontjában.
karma1
Farage azok kozul az emberek kozul kerul ki, akiknek a vilagon semmi se jo...
Ez a penzadas az EU reszerol egy lehetseges megoldas lehetne, ha Afrika es az ottani orszagok vezetoi ne lennenek teljesen atitatva korrupcioval. Egyatalan nem biztos, hogy az a penz oda es azoknak megy, akiknek szanjak...
A vizumkonnyites pedig ebben a felallasban eleg szemet dolog, felfedi a nemetek valosagos - bar tokeletesen ertheto - torekveseit arra, hogy lefolozze a "jo" menekulteket es visszakuldje a "rossz" meneulteket oda, ahonnan jottek.
Az angol politikusnak joval realisabbnak kellene lennie: nemsokara egeto kerdes lesz a tronorokles, es akkor Angia ra fog szorulni a kulso segitsegre az EU-tol... Charles herceg a hulye Camillajaval egyaltalan nem nepszeru, nem lesz egyszeru tehat a jogos egyenesagi orokles...
Azert Anglia sem jart tul rosszul eddig az EU-val, bar nagyobb terhet viselt, a nagyobb, sikeresebb gazdasagi eredmenyei alapjan, mint a tobbi orszag.
Freewolf
Miért kell vacakolni? Hajóra az egész bandát és vissza a feladónak! Ahogy ide találtak, haza is úgy fognak!
Feraj49
Ez egyáltalán nem jó "ötlet" ! Az afrikai vezetőknek egyre nagyobb lesz a " pénzéhségük" és egyre többet fognak követelni,közben csesznek a népvándorlás visszaszorítására ! Hiszen ők is csak "egyszer élnek",de azt nagyon jól akarják, Mert bármikor elsöpörheti őket egy puccs. Újabb vezetőknek újabb pénztömeg,és soha nem lesz vége.
@Freewolf: -al teljesen egyetértek ,vissza a feladónak,Afrika partjainál kitenni a hajóról,repülőről,és aztán "népvándorolhatnak".Némelyiknek úgy is "tele" a zsebe,taxival mennek Ausztriában ,magyar ember meg évtizedekig dolgozik egy kis "apróért".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.