A német lakosságot nem a menekültpolitikáról folytatott viták érdeklik, hanem az, hogy csökkenjen az országba belépő menedékkérők száma, ezért üdvözlendő, hogy a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elkötelezte magát a csökkentés mellett – mondta a CDU karlsruhei kongresszusán kedden Horst Seehofer bajor kormányfő, a testvérpárt bajor CSU elnöke.

Horst Seehofer a CDU elnökével, Angela Merkel kancellárral az utóbbi hónapokban folytatott viták után a testvérpártokat összekötő elemeket emelte ki beszédében, amellyel nagyobb tetszést aratott, mint Angela Merkel a CSU novemberi kongresszusán, amelyen elutasította a párt azon követelését, hogy Németország jelölje ki előre a befogadható menekültek létszámának felső határát.

A CSU egy kongresszusi határozatban is rögzítette követelését, és a pártelnök a CDU vendégeként hangsúlyozta, hogy nem adja fel álláspontját. Ugyanakkor a fogalmak közötti különbségekkel inkább nyelvészeknek kell foglalkozniuk, a politikának pedig gondoskodnia kell a menedékkérők számának érezhető csökkentéséről, méghozzá gyorsan – mondta Horst Seehofer.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.