A párizsi terrorcselekmények után két nappal felderítették a vérengzésekkel összefüggésben körözött Salah Abdeslam tartózkodási helyét Brüsszel Molenbeek nevű negyedében, de az éjszakai rajtaütéseket tiltó jogszabály miatt nem kutathatták át a lakást, és a gyanúsított ezáltal időt nyerhetett a szökésre – közölte a belga igazságügyi miniszter.

Koen Geens arról beszélt a Het Laatste Nieuws című belga lapnak adott interjújában, hogy a titkosszolgálatok szerint Salah Abdeslam, akiről azt gyanítják, hogy a logisztikai felelőse volt a terrorcselekményeknek, november 15-én éjszaka valószínűleg egy molenbeeki lakásban tartózkodott.

A lakást azonban reggelig nem kutathatták egy 1967-es törvény miatt, amely este 11 óra és hajnali 5 óra között csak kivételes esetekben teszi lehetővé a rendőrségi rajtaütéseket, és a terrorizmussal kapcsolatos ügyek nem tartoznak ide a jogszabály szerint.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Erre mondják a demokrácia nem azonos a hülyeséggel...
Mangu
Egy törvény nem lehet hülye, csak a kiagyalóik, jóváhagyóik és az elfogadóik, na meg azaz újságíró, aki így adja le a hírt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.