A dán kormány olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely szerint a rendőrség engedélyt kap arra, hogy készpénzt és ékszereket keressen a menekültek csomagjaiban, és ha azok értéke 400 eurónál nagyobb, akkor elkobozza az ellátás fejében. Az Euronews szerint a javaslat nagy nemzetközi felháborodást keltett – írja az Index.

A dán rendőrség elkobozza a migránsok értékeit az ellátásért cserébe

Inger Stojberg integrációs miniszter visszautasította a náci Németországgal vont párhuzamot. Mint mondta, ugyanígy kezelik saját állampolgáraik ügyét is. Ha valamelyikük munkanélküli segélyért folyamodik, először bizonyítania kell, hogy nincs olyan ingósága, amelynek értéke meghaladja a 10 ezer koronát. Ha van, annak eladására kötelezik, és csak azután kaphat segélyt.

Dániában alapelv, hogy mindenki tegyen meg magáért mindent, amit csak tud, és csak akkor kérjen segítséget, ha egymaga nem boldogul. És ez éppúgy vonatkozik azokra, akik most érkeznek, mint ahogyan azokra, akik itt születtek.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Milyen igaza van a dán hatóságoknak! Nem is maradnak náluk sokáig migránsék.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
roby5
@Lepényleső: Ezek meg a munka...hol elsz te?ezek eloskodni jonnek a tarsadalom hatan.A noik alapbol nem dolgozhatnak mert megtiltjak nekik. Mindegiyknek van 50 gyereke , kepzettsege viszont semmi. Jellemzo, hogylegtobbjuknek nem tetszik a segelyek osszege, a szallas, az etel, a kultura stb...mi a f.sznak jonnek?? Egyertelmu: Elfoglalni europat a hitetlenektol. egy muszlimot a koran szerint is megillet a hitetlenek vagyona es orszaga. A meghoditott teruletek lakossagat rabszolgakent es annak tulajdonat, hadizsakmanykent kezelik. Marpedig ez hoditas a javabol. Az is erdekes , hogy tobb ezren -panaszkodva az " ellatas" szinvonalara bejelentettek, hogy inkabb hazaternek. Tortent ez mar Ausztriaban, svedben, Nemetben, Finnorszagban is. Kerdem en milyen haborus menekult az olyan aki az ellatasra es a vendeglato orszag lakossaganak hozzaallasara panaszkodva inkabb hazamegy az ugymond haborus teruletre? Semmilyen. Foleg amelyikpakisztanbol es hasonlo orszagokbol jon ahol nincs haboru. De a tobbi sem.Keresztul vonul szaz orszagon celkent a leggazdagabba tartva ahonnan a legtobb segelyt varja. az elsokent atvonult, bekes orszag utan nincs joga haborus menekultkent definialni magat.
Eriksson
Valami ilyesmi is elképzelhető lenne:
A rendőrség elkapja azt a roma betörőt, aki 10 millió készpénzt és hasonló értékű ékszert lopott el.
Hiába faggatják, csak cigányul beszél, ezért hívatják a szintén roma Lakatos őrmestert, hogy fordítson:
- Hová dugtad a zsákmányt?
A rab válaszol, a tolmács fordít:
- Nem mondom meg!
Erre a kihallgatást irányító rendőr előveszi a pisztolyát, csőre tölti és a bűnözőre fogja:
- Lakatos őrmester, mondja meg neki, hogy ha nem árulja el, hová dugta a zsákmányt, lelövöm!
A tolmács fordít a rab beijed:
- Az országúton, az ötvenes kilométerkő mögé ástam el.
Tolmács:
- Azt mondja, nem fél a haláltól.
wagabund
@roby5: -nem véletlnül szökött el oly nagy hírtelen budapestről az afgán nagykövetség...hazahívták őket, mert útnak indították még a nyáron a "nagy menetet"..
-azt monta egy itt élő, de onnan származó szakértő, hogy nem véletlenül nem fogadnak vissza egy menekültet sem..az ottaniak szerint megmenekült az ország a kezelhetetlen potyalesőktől...
-tegnap a dán miniszter határozottan kijelentette, nem változtatnak az értékek leadásának törvényén...még ha az usa tiltakozott is...
-azt is mondta, látta milyen értékes cuccaik vannak, ezek bírtokában követelőznek, fenyegetőznek...
roby5
@wagabund: ...es nagyon jol teszik a danok, vegre kezdenek eszhez terni a skandinavok is bar attol felek nekik mar lehet, hogy keso ha csak nem gyors, drakoi szigorusagu es drasztikus lepeseket hoznak. A kepmutato USA meg tiltakozzon csak... ok szervezik ezt az egesz jelenkori rombolast a vilagban de szerencsere , hogy ezt is kezdi mar megerteni minden orszag. Eddig is kilogott a lolab de most mar takargatni sem tudjak a buneiket.
varirmag
Mégis miért kellene eltartani azt akinek van pénze,ékszere,vagyona.
A képmutató sápítozók fogadják magukhoz és tartsák el őket ha annyira jó lelküek. Vagy az nem megy ???
wagabund
@roby5: csak mellesleg...tegnap mutatták a tv-ben, hogy a hetvenes évek elején bizony agyba-főbe verték a négereket az amerikai rendőrök, sőt nixon kampánya előtt még szemrebbenés nélkül tömegbe is lőttek..ezek osztják az észt, miközben falat építenek a mexikói határra...

a dánokhoz annyit, hogy a nyugat ezt már elbaszta, nem lehet visszacsinálni...
...és bárki,bárhonnan, bármit is mond, köpköd, annak szólok, hogy Orbán, ha nagy adag szerencsével is, de eltalálta ezt a migránspoéitikát...most a nyugat nem azért keménykedik vele, mert húúúúde rosszember, hanem mert látják, hogy bizony Orbán röhög rajtuk, miközben a hosszúcicit csókolgatják...
tetszik, nem tetszik, Orbán most tényleg nagyott dobott...a fanyalgók meg csak mondják...mondják... miközben otthon, a rejtett feszület előtt titokban hálátadnak a jóistennek, hogy nem az emeszpé van hatalmon..a többi filantróp széplélekkel koalícióban... azt bizony megsínylenénk...és akkor igaz lenne a himnuszunk néhány sora még mára vonatkoztatva is...csak azt nem értem, hogy Orbán zseni-e, vagy kimondhatatlanul szerencsés?..na még egy lehet...baromijó titkosszolgálata van..

szerintem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.