A költségcsökkentés jegyében nem építik meg az evezős és kajak-kenu pályára ígért úszó főlelátót, illetve a strandröplabda helyszínre is a tervezettnél kevesebb néző látogathat majd ki az augusztusi riói olimpián.

Az ötkarikás sportágakkal foglalkozó insidethegames honlap kiemelte, hogy a szervezők bejelentése szerint a Lagoa Rodrigo de Freitas evezős és kajak-kenu pályára megálmodott 4000 férőhelyes lelátó megspórolásával kétmilliárd realt (140,87 milliárd forint) takarítanak meg.

A Nemzetközi Evezős Szövetség (FISA) és a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) is szomorúan vette tudomásul a szervezők döntését.

"Sokáig sok mindent ígértek nekünk" – kommentálta a hírt Denis Oswald, a FISA tiszteletbeli elnöke. – "Az a pálya már ötven éve létezik, kiváló helyen van, s mi csak nagyobb nézőteret szerettünk volna."

A strandröplabda-helyszínnel kapcsolatban a szervezők egyelőre részleteket nem közöltek, csak annyit, hogy a tervezettnél kevesebb ülőhely lesz majd.

A házigazdák hosszú ideje küzdenek a költségek leszorításáért, elsősorban a brazil gazdaság rég nem látott, komoly recessziója miatt.

A két helyszínt érintő, most bejelentett változtatások mellett a szervezőbizottság azt is jelezte, hogy az önkéntesek – már tavaly is 70 ezerről 60 ezerre csökkentett – létszámát tovább szűkítik, s jelenleg úgy számolnak, hogy 50 ezren dolgoznak majd a játékokon. E mellett 5000 helyett 4000 autót használnak majd az olimpián és a paralimpián.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Ekkora csődöt mint ezek az olimpiák!!! De valakik nagyon jól járnak, a nép meg nyögi utólag 50 évig a kiadásokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@1magyar: Itt mind belebukik.
Az angolok is minusszal zártak.
Csak erről kussol mindenki.
1magyar
@Szókrakész: A világ vezetői abban egyetértenek, hogy a népet mindenképpen szipolyozni kell.
namihami
Csatlakozva mindnyájatokhoz:
És ráadásul ezért a lóf@szért készül a Gazdi házhozmenni. Még nem verte kellőképpen szét ezt az országot, még van egy kis EU-s pénz benne, amit hazavihet a család. Könnyű a más f@szát a csalánba verni, ugye?
Mi pedig üljünk a se..ünkön és éltessük Nagyvezérünket.
ÁLDASSÉK AZ ÚR NEVE.---CÖF CÖF CÖF
Szókrakész
@namihami: Ez a CÖF CÖF CÖF zene Mészáros füleinek.
Max azt hiszi, hogy beszédhibásak a disznók.
pbalage
Segélyt kéne adni nekik az Exim bankon keresztül, akkor biztosan több lehetne Magyarországon a földvásárló. (furcsa összefüggés tudom, de én nagyjából vágom a fideszes sztorit)
human
@pbalage: Én meg arra gondoltam, hogy a következő hónapokban megugrik majd a magyar államkötvényt vásárló mongol földművesek száma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.