Az oroszok megrémültek, hogy beszáll a háborúba már a NATO is, mert magyar rádióbeszélgetést hallgattak le Debalcevénél. Valójában a fancsikai Szólics Román diktálta barátjának, hová lőjenek. A 22 éves fiú pont egy éve esett el a Moszkva által pénzelt szakadárok elleni háborúban. A nyolcadik magyar katonát épp Putyin budapesti látogatása napján ölték meg az oroszok.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
nem baj...az oroszok akkor is jók...ha magyarokat ölnek...mert ugye a viktor tud velük seftelni közben...egy kis atommutyi ide vagy oda...
John J. Dunbar
Dicsőség Szólics Román emlékének és valamennyi hősi halott magyarnak!
.
"Csakhogy kitört az ukrán forradalom, és nem csupán a kijevi Majdant lepték el tüntetők, hanem a nagyszőlősi városháza előtti teret is. Az ottani tömeghez pedig Romi is csatlakozott. “Ment a fiam is, mert ő is azt akarta, hogy Ukrajna belépjen az Európai Unióba”
.
”Állnak az emberek, és kiabálják, hogy „a hősök nem halnak meg!”. Azt nem lehet elmondani, nem lehet így átadni, milyen érzés, ahogy mész az első kocsiban. A város végén van a cigánytábor, még a cigányok is kijöttek a sátoros ruhájukkal, ott térdepeltek és kiabáltak. Az autók pedig majdnem Tiszaújlakig sorban álltak és nem tudtak átmenni, akkora kocsisor volt.” - meséli Romi édesanyja, Éva, hogyan zajlott a temetés."
.
“Az egyik parancsnoka mesélte, hogy a terroristák nagyon megijedtek, amikor lehallgatták Romiék rádióüzenetét - mert hogy ők oda-vissza lehallgatták egymást. A terroristák rádión azt mondták egymásnak, hogy itt van a NATO! Mert Romi elkezdett magyarul beszélni az egyik szomszéd faluból származó fiúval, és magyarul diktálta neki a számokat, hogy hová kell majd célozni. A terroristák pedig erre hitték azt, hogy megérkezett a NATO. Romi felettese mondta, ahhoz képest, hogy Romi egyszerű katona volt, olyan munkát végzett ott, mintha három csillaga lenne. Küldték volna továbbtanulni őt, adtak volna neki diplomát meg mindent, de azt mondta, ő majd magában, lassacskán megcsinálja. Akkor is ő számolta ki, hová kell lőni. Pedig csak sofőr volt, de mindent csinált” - emlékszik vissza az elhunyt katona édesanyja.
Szólics Román posztumusz megkapta azt a Bátorságért medált is, amit külön a Debalcevénél harcoló hősöknek alapítottak."
.
Magyar hősök, nyugodjatok békében!
John J. Dunbar
@bundi: Orbán és Vona hazaáruló görények!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.