Harmincnégy évet kellett rá várni, és sokáig senki sem merte biztosra venni, de megtörtént: a magyar film kapta a legrangosabb filmes elismerést. A Saul fia a legjobb idegen nyelvű díját kapta meg. A szobrot Nemes Jeles László vette át. Nemes Jeles László azt mondta beszédében: hogy "az emberiség legsötétebb óráiban is van egy hang bennünk, ami lehetővé teszi, hogy emberek maradjunk, ezt a reményt fejezi ki ez a film". Nagyon hosszú utat tett meg a legnagyobb filmes elismerésig a Saul fia. A diadalmenet Cannes-ban a világpremieren kezdődött, ahol Nemes Jeles László filmje nyerte el a Zsűri Nagydíját. Miután a film észak-amerikai jogait a Sony Pictures Classics vette meg, kétség sem fért hozzá, hogy a cég az Oscarig akarja kísérni a magyar alkotást. Azóta nemcsak a világ legkülönbözőbb országaiban nyert fesztiváldíjakat a film, de a legrangosabb kritikai listákon is előkelő helyen végzett (a The Guardian például 2015 legjobb filmjének választotta), végül pedig történelmi tettet...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
Az utolsó percig attól féltem, hogy a bizakodásunk csak hiú remény marad, mint a focimeccsek előtti várakozásra rácáfoló keserű csalódásokat okozó vereségek...És ma hajnalban mégis valóra vált egy magyar stáb legmerészebb álma...Gratulálok fiúk! (Még külön öröm nekem Ennio Morricone Oscar-díja...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.