Súlyosabb probléma a migrációs válság és annak megoldása, mint azt gondolnánk, ezért globális megoldásra van szükség, mivel a probléma is globális: Európa elfoglalása zajlik – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára az uniós tagországok külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozását követően csütörtökön.

Mikola István úgy fogalmazott, minden erejét össze kell gyűjtenie Európának, a gyarmatosításokért, a korábbi bűnökért pedig bocsánatot kell kérnie. "Most rajtunk sor. Azzal, hogy segítjük a fejlődő világokat, megmenthetjük magunkat" – mondta.

A migráció mély és bonyolult probléma, amelyben globális érdekek mentén óriási pénzek mozognak. Ahhoz, hogy megoldás születethessen, a fejlett országoknak, de elsősorban Európának fizetnie kell – hangsúlyozta.

Kijelentette: "a visszatoloncolásban nem szabad hinni". A nemzetközi védelemre nem szorulók visszaküldésének rendszere nem működik. Egy-egy ember visszaküldés lehetséges, de "ezt milliókkal nem lehet megcsinálni" – fogalmazott. "Ha vissza is lehetne küldeni őket, nem tudnak ugyanoda visszamenni és visszailleszkedni, mert a helyzet közben gyökeresen megváltozott" – hangsúlyozta.

Úgy vélekedett: Európa komoly migránshullám előtt áll, mert csak az afrikai térségben legalább 60 millió ember készül útra kelni az unió felé.

A krízishelyzetek megoldása elemi érdeke az egész világnak, de emellett az újjáépítésre is gondolni kell, amelyre a vártnál nagyobb összegeket kell fordítaniuk a fejlett országoknak. Az újjáépítés pedig nemcsak a romokon történő helyreállítást jelenti, hanem bizonyos térségek teljes politikai és társadalmi újrarendezését is – mondta.

A megbeszélés témája volt a lakhelyüket fegyveres konfliktus miatt elhagyni kényszerülő menekültek és a belső menekültek támogatása. Ennek hatékonysága érdekében szorosabb együttműködést javasoltak az uniós intézmények és a tagállamok között a rövid távú humanitárius segélyek, illetve a hosszabb távú, hagyományos fejlesztési programok összekapcsolása terén.

A migrációs válság megoldásához és a Közös Európai Menekültügyi Rendszer reformjához történő hozzájárulásként Magyarország kidolgozta a Schengen 2.0 akciótervet, amely szerint a nemzetközi fejlesztési együttműködésnek kiemelt szerepe van a válság kezelésében a migráció kiváltó okainak megszüntetését célzó programokkal. A magyar stratégiában szerepel az is, hogy a megoldás érdekében szét kell választani a menekülteket a gazdasági migránsoktól – emlékeztetett.

"Ha nem választjuk szét a menekülteket és a jobb megélhetést keresőket, akkor legfeljebb tüneti kezelést alkalmazhatunk. Ha szétválasztjuk őket, akkor van lehetőség valódi gyógyításra" – fogalmazott.

A politikusok az unió fejlesztéspolitikáját is felülvizsgálták ülésükön az ENSZ közelmúltban elfogadott fenntartható fejlődési céljai (SDG-k) és az azokra épülő Agenda 2030 ismeretében. A megbeszélésen egyetértés rajzolódott ki az uniós fejlesztési támogatások hatékonyságának növeléséről, amelynek fontos eszköze a tagállami és az EU közös költségvetéséből megvalósított támogatási programok összehangolása, valamint az Agenda 2030 nevű programban célként kitűzött, a nem hagyományos fejlesztési szereplők – magánszektor, civilszféra, önkormányzatok és helyi hatóságok – bevonása a nemzetközi fejlesztési együttműködésbe – részletezte.

Mindez alapjául szolgálhat annak, hogy globálisan összehangolt, áttekinthető és a migrációra összpontosító fejlesztéspolitika jöjjön létre világszinten – mondta.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Akkor most visszanyalt a fagyi. Anno összehívott itt a gazdagabb országok sora egy "észak-dél" konferenciát, ahol megállapították, hogy a déli országoknak segítségre van szükségük. Azután nem történt semmi . Senki sem segített senkinek, minden maradt a régiben. A volt gyarmatokat ugyanúgy kezelték a volt gyarmatosítóik, mint gyarmat korukban. Sőt maguk a franciák is elismerték, hogy gondban lennének, ha megállna a volt gyarmatokról beáramló áru, pénz stb.
Az egészben most az a leggyönyörűbb, hogy a gyarmati rendszer problémáit most szétteríti az Eu. azokra az országokra is, akiknek még véletlenül sem volt gyarmatuk, mert ugyanazon szövetség tagjai vagyunk.
A fejlődő világ segítésével tehát nagyon elkéstek, a problémák már itt vannak, sőt folyamatos az utánpótlás ki tudja hány évtizedig.
A gyarmati rendszer diszkrét bája.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
Mo. felvásárlása zajlik éppen. Konkrétan ez az, ami zajlik, egy harácsoló bűnszervezet uralja a hazámat.
A lelkeket is meg akarja nyomorítani. Eljön majd az idő, amikor kijelölik azt az egy négyzetmétert, ahol a magyar átlagpolgár még állhat. Vagy annyi se marad. Migránsok? Ugyan már, nem ők a legnagyobb veszély, vedd észre, magyar, melőtt gyűlölt migránssá válsz!
magyarbakancs
Soha nem fogják megváltoztatni az arab világ belpolitikáját, szokás világát.
Mivel feudális a vallás és az életmódot a vallás határozza meg.
Az iszlámot megreformálni lehetetlen.
Két irányzat sem tud egymással kijönni se Sí ták,se a Szunniták.
Egymást gyilkolják.Pedig egy nyelvet beszélne és egy istent imádnak.
Akkor mit várunk el?
Kereszténységgel, Zsidósággal majd, együtt tud élni az Iszlám?
Soha napján, kis kedden.
Amíg a világ a világ mindig gond é probléma lesz az iszlámmal.
Vagy elfogadjuk,vagy többit nem írom mert az nem lenne etikus.
justhpeter
Évszázadokig járták a civilizált európai nemzetek képviselői a világot, hogy szétlopják más világrészek kincseit - gyarmatosítás. Most, évszázadok múltával ők jöttek el hozzánk. És ez nagyon nem tetszik nekünk.
Bringás
Össze kell szedni mindet és kitoloncolni. Legyen fal, kerítés, hogy több ne tudjon bejönni!
verőce21
Akárhogyan is van, de ezek az embermilliók nem hiányoznak onnan ahonnét elindultak, de nem hiányoznak innen sem.
gulyasgyula
@justhpeter: !!
Én úgy látom ezek a világjáró tolvajok Magyarországot is szétlopták és szerintem mi nem tartozunk senkinek ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.