Elkezdik a görög-macedón határnál fekvő idomeni migránstábor kiürítését a görög hatóságok – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A tudósító arról számolt be: a tervek szerint a hét végéig mind a tíz és félezer embert elviszik a táborból, Görögország más részeibe, újonnan épült befogadóállomásokra. Először a nemzetközi vasútvonal mentén táborozókat akarják rábírni a távozásra, hogy újraindulhasson a negyven napja szünetelő teherközlekedés.

Ugyanakkor a hatóságok zavargásoktól tartanak; attól félnek, nehéz lesz meggyőzni az embereket, hogy önkéntesen távozzanak. A tudósítás szerint egyelőre nincs jele komolyabb rendőri készültségnek, és a hírek szerint a rendőrök nem alkalmazhatnak majd erőszakot a kiürítésnél, meg kell győzni a migránsokat.

Arab és fárszi nyelvű szórólapokat osztanak a bevándorlóknak, amelyen arról tájékoztatják őket, hogy nincs értelme ott maradniuk, zárva a macedón-görög határ.

A helyzetet bonyolítja, hogy a helyi görög lakosság is tiltakozást jelentetett be. Őket úgy sikerült lebeszélni a demonstrációról, hogy megígérték nekik, már csütörtökön elvisznek ezer embert. Ehhez képest egyelőre csak 200-300 bevándorlót tudta rábeszélni a távozásra – hangzott el a műsorban.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
"Könnygázt és kábító gránátokat vetettek be migránsok ellen a görög-macedón határon. A menekültek egy vasúti kocsit tolva akarták áttörni a határzárat. A konfliktusban több százan vettek részt. A kisgyermekes családok a környező mezőre menekültek."

Így viselkedik egy "menekült" aki a halál elől fut…
wagabund
idomenben mától megszüntetni a kuplerájt, és csak sertéspörit szolgáljanak fel a gulyáságyúkból...
...farszi nyelven közöljék az úri közönséggel, hogy csirke, marha, birkahús minden mennyiségben kétszáz kilométerrel odébb...és rosszlányok szolgálják fel...minden pasinak az első menet ingyé van...

azonnal futásnak erednek.
36
@verőce21: Figyeld csak meg. Pár év múlva, ezért a témáért Oscar díjat osztanak majd a majom, sznobok egymásnak. Mindegy, csak üzlet legyen belőle. A "segítő civilek" pedig a hősök lesznek az egészben, akik halált megvető bátorsággal, küzdöttek a náci/fasiszta/irredenta/populista/nacionalista(kifogytam a jelzőkből) országok rendszerei ellen.
36
Az is film téma lesz, ahogy az Európai országokban az emberek kezükbe veszik az irányítást. Ugyanígy az "ártatlan" menekültek is és polgárháború veszi kezdetét.
36
Ismét pattanok az oldalról, egy időre, mert úgy tűnik a reagálásaim hatására, belassították a netem. Múlt héten, napokig nem tudtam feljönni az oldalra. Felhívtam a szolgáltatót, aki elkottyantotta, hogy igen, látja mikor és hová lépek a neten.
verőce21
Nem hiszek a véletlenekben.
Sem abban, hogy hirtelen 65 országban egyszerre támadt vágy hogy a messzi Európa a cél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.