A Spiegel Online német hírportál Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztossal kapcsolatban közölt írást.

A Korrupció Kelet-Európában: a roma nép szenved, a roma funkcionárius kaszál című írásában a szerző, Keno Verseck kiemelte, hogy Farkas Flórián ugyan "élvezi a nyilvános fellépéseket", de egy ideje "alámerült", méghozzá "jó okkal", hiszen ő áll a roma támogatási pénzek körüli "egyik legnagyobb korrupciós botrány középpontjában".

A többi között hozzátette, hogy sok kommentátor szerint súlyos csapás érte a "romapolitika" hitelességét, de nemigen vannak olyanok, akiket meglepett az ügy. Kifejtette, hogy nem a Farkas Flórián körüli ügy az egyetlen korrupciógyanús eset, és az "ilyen afférok szimptomatikusak", mert a romák felzárkózását célzó támogatás az uniós támogatási politikának a korrupció által leginkább veszélyeztetett és legsikertelenebb területei közé tartozik.

Megjegyezte, hogy "az Orbán-kormány eddig csak félszívvel reagált" az ügyre, és úgy vélte, a miniszterelnöknek szüksége van Farkas Flóriánra, mert az általa vezetett szervezetnek, a Lungo Dromnak országszerte nagy befolyása van a roma közösségekben, és így szavazatokat biztosít a Fidesznek.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Ki nem szarja le a német sajtót! Engem az érdekel, hogy mikor fogja a független magyar bíróság kimondani róla: a vádlott bűnös!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vadnarancs
@Eriksson: Ne haragudj, ennyire mélyre, mint ahol te vagy, nem tudok tovább süllyedni. Nyalogasd csak tovább a csuti dakota és testvérei valagát, amíg megteheted. Vicces fiú próbáltál lenni, nem jött be... :)
nyanya001
A gazdaállatnak kellene már felfigyelni rá nem pedig a keblére ölelni !
Na persze egy alom ...
namihami
@nyanya001: És még egy olyan, aki neki oszt és osztott vissza, nem is csak filléreket. Ez se elhanyagolható szempont. Sőőőtttt...
nyanya001
Eddig tíz Európai Parlamenti képviselő csatlakozott az S&D frakció kezdeményezéséhez, ami felszólítaná az Európai Bizottságot, hogy az EU-s Csalás Elleni Hivatal közelmúltbeli jelentésének fényében járjon utána az uniós felzárkóztatási források felhasználását övező korrupció gyanújának Magyarországon - számol be a fejleményről a Bruxinfo.
A szocialista és demokrata frakció kezdeményezésére EP-képviselők kérdést készülnek intézni az Európai Bizottsághoz, arra szólítva fel a testületet, hogy a Csalás Elleni Hivatal (OLAF) legutóbbi jelentése alapján járjon utána azoknak az állításoknak, amelyek korrupciót feltételeznek az uniós pénzek magyarországi felhasználásában.

Bár a kezdeményezés az S&D frakcióból indult, szociáldemokrata képviselők szerint az ahhoz eddig csatlakozó tíz EP-képviselő között más frakciók tagjai is vannak. Az aláírásgyűjtés a nyári szünet végéig tart, amelyet követően várhatóan szeptemberben hivatalos kérdést készülnek intézni a Bizottsághoz, a sajtónak nyilatkozó képviselők szerint azzal a céllal, hogy a konkrét magyar esetben és általában véve is vegye komolyan a pénzek felhasználását illető korrupciós állításokat, és a jövőben jobban beavassa a témába a képviselőket.
www.portfolio.hu/unios_forrasok/gazdasagfejlesztes/magyar_eu-s_penzek_korrupciojat_piszkalnak_meg_brusszelben.234748.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Éppen ideje !
Kobak
@Eriksson: Te vagy a legjobb példa arra a fajta emberre, akit Hofi úgy jellemezett: Akkor érzi jól magát, ha szaros a szája széle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.