Legalább huszonkilencen megsérültek a New York-i Manhattan déli részén szombat este történt robbanásban. Az első információk szerint nem terrorakció történt.

A Manhattan Chelsea negyedében – helyi idő szerint este kilenc óra körül – történt robbanás az FBI helyszínen lévő munkatársai szerint nem terrorakció volt, hanem egy hulladéktároló robbant be.

Robbanás rázta meg New Yorkot – sok a sérült

A riadalom különösen nagy volt, tekintettel arra, hogy pár órával korábban Manhattannel szemben, New Jerseyben csőbomba robbant egy futóversenyen, de senki nem sérült meg. Az első hírek tizenöt, majd huszonöt sérültről szóltak, Daniel Nigro, a város tűzoltóságának vezetője szerint azonban huszonkilenc ember szenvedett sérüléseket a robbanás miatt. Egyikük állapota súlyos.

A robbanáskor a hulladéktároló melletti ötemeletes épület ablakai betörtek. A tűzoltók és a városi rendőrség szakemberei mellett a helyszínen vannak az FBI és a belbiztonsági minisztérium képviselői is. Kutyákkal is vizsgálják, hogy a berobbant hulladéktárolóban volt-e pokolgép. A metró néhány vonalán átmenetileg szünetel a forgalom a rendőrségi vizsgálatok miatt.

A rendőrség közben Manhattan több negyedét is átvizsgálja, később tévesnek bizonyult jelzések érkeztek ugyanis arról, hogy a robbanáshoz közeli egyik utcában is "valami történik". A robbanás környékét a rendőrség teljesen lezárta. Este tíz órakor a helyszínre érkezett Bill DeBlasio, New York polgármestere is, aki a sajtónak azt mondta: a robbanás "szándékos cselekedet" következménye volt, ám "pillanatnyilag nincs bizonyíték arra, hogy terrorista akcióról volna szó".

Bill DeBlasio hangsúlyozta azt is, hogy New Yorkban nincs terrorfenyegetettség, a város semmiféle erre figyelmeztető jelzést nem kapott az illetékesektől. James O' Neill, a New Yorki rendőrség vezetője a robbanás helyszínén szintén azt hangsúlyozta, hogy a jelek szerint nem terrorakció történt, bár a vizsgálatok még nem zárultak le. Azt már kizárták, hogy gázrobbanás történt volna.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Horizont: Ne kérjed. Nem fogok százszor elmondani olyasmit, amit magadtól is tudhatnál, ha nyitott szemmel, füllel járnál a világban.
Eriksson
@Horizont: Kis butám. Van akinek hiába beszélnek reggeltől napestig, az szó elkerüli okos fejecskéjét.
De várj csak! Az előbb olvastam egy cikket, amely utolsó bekezdését mégiscsak idemásolom Neked:
" Al-Sharnoubi nem riad vissza az ellentmondásos témáktól hetente megjelenő cikkeiben. Írt már a burkini-tilalomról, a francia katonai beavatkozásról Líbiában, és egy egész cikket szentelt az áldozati csirkéknek, kacsáknak és libáknak. Az újságírónő a MEMRI (Közel-Keleti Médiakutató Intézet) által lefordított cikkben kérdésekkel bombázza olvasóközönségét:

“Vajon véletlen, hogy a szeptember 11-i terrortámadások végrehajtói amerikai repülőiskolába jártak?”

“Elképzelhető, hogy négy eltérített gép szabadon röpködött az amerikia légtérben és egymás után ütköztek bele az ikertornyokba, a Pentagonba 15-30 perces időközzel?!”

“És végig úgy támadtak, hogy közben egyetlen amerikia gép nem vette őket célba és nem lőtte le őket? Hol volt a hírszerzés, a műholdas megfigyelés és a radarok?”

“Vagy lehet, hogy az egészet előre eltervelték, hogy a későbbi iraki hadműveletüket igazolhassák vele?”

Az amerikai terrortámadások 15. évfordulója előtt két héttel íródott cikk rendkívül hiányos a médiában szereplő összeesküvés-elméletekhez képest, és csak az derült ki belőle, hogy megrendelték."
Eriksson
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Eriksson
@Horizont: Horizont
@Eriksson: na mi volt okoska?
11:52
Ezt én hamisítottam volna?
Foxley
Az "első" kisebb volt sérülés nélkül, máshol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.