Romániában újabb egy százalékponttal, 20-ról 19 százalékra csökkent vasárnaptól az általános forgalmi adó, eltörölték az ipari létesítmények egyszázalékos különadóját, illetve az üzemanyagra három éve kivetett pótlólagos jövedéki adót. Romániában 2010-ben a gazdasági válság miatt emelték 19-ről 24 százalékra az áfát. Másfél éve arról döntött a bukaresti parlament, hogy két lépcsőben térnek vissza az eredeti szintre: ennek nyomán 2016-tól 20 százalékra, 2017. január elsejétől pedig 19 százalékra csökkent az áfa Romániában. A kieső adóbevételek a 2017-re várható román GDP 0,42 százalékára rúgnak, olyan körülmények között, amikor - a 2016-ban életbe léptetett 4 százalékpontos áfacsökkentés és a közalkalmazotti béremelések miatt - már a tavalyi költségvetést is 2,95 százalékos GDP-arányos hiánnyal tervezték meg Romániában. A választások nyomán megalakult szociálliberális koalíció kormányát várhatóan szerdán szavazza meg a parlament, a 2017-es költségvetést pedig január végén akarják...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Fantasztikusan csodás évünk volt és még most jön majd a jó világ! Fejlődünk, száguldunk,
hudejó és éljen a kormány! Ebben a rohadt nagy fejlődésben, lassan a már a románoknak is csak a hátát nézhetjük vagy már nézzük. A propaganda gépezet már csak "önmagához" mérve tudja kimutatni a "növekedést".
F_Viktor
A a forgalmi adók jól beszedhetők.
Csökkentésével az eltolcsy-féle unortodox (piac? hahaha) gazdaságban nem lehetne tartani a költségvetés hiányát, nem folynának be így az EU-s pénzek (a strómanoknak, rokonoknak), stb.
Szókrakész
Viktorkám!!
Mégse mi vagyunk a Jobbanteljesítünk EB győztesei?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.