A vasárnapi, barcelonai mobilkonferencián mutatkozott be újra a Nokia 3310-es modelljének felújított változata. A 2005-ig gyártott készülék a legszívósabbak közt vonult be a történelembe, az új darab pedig átmenetet képez az okostelefonok és a régi mobilok között.

Az ismét piacra dobott telefon mindössze 18 ezer forintba, Angliában 49 fontba kerül majd. Nem mondhatni, hogy a kor minden elvárásának megfelel, cserébe viszont valószínűleg töltött aksival vészeli át az atomtámadást is.

Visszatért a Nokia klasszikus telefonja, a 3310-es

Az új 3310 könnyebb, mint az eredetije volt, nagyobb a képernyője is, de nem érintős. 2,5G adatátvitelre képes, így lehet vele netezni, de jóval lassabban, mint a modern okostelefonokon. Facebookozásra, videónézésre és a különböző appok használatára nem alkalmas.

Telefonnak ugyanakkor kiváló: több mint 22 óra társalgást bír feltöltés nélkül, és ha nem használják, egy hónapig sem merül le, hiába van végig bekapcsolva.

A régi időkre tekintettel kígyós játék is helyett kapott rajta, és van kamerája is, giaz, csak 2 megapixeles képeket készít. A klasszikus kék és szürke színek mellett piros és citromsárga változatban is visszatért.

A Nokia elsősorban azért dobhatta piacra a készüléket, hogy reklámot csináljon most megjelenő, új generációs okostelefonjának, másrészt bíznak a nosztalgia erejében. Mi tagadás, jól jön egy szívós kis telefon az egy nap alatt lemerülő, nagy teljesítményű készülékek mellett.

.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.