Észak-Korea kilőtt hétfőn négy ballisztikus rakétát, amelyek mintegy ezer kilométert repültek, és közülük három a Japán-tengerbe csapódott be – közölték japán és dél-koreai tisztségviselők. Valószínű, hogy Phenjan a múlt hét óta folyó amerikai-dél-koreai közös hadgyakorlatra válaszolt ezzel.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen típusú rakétákról van szó. Az ország nyugati partján, a kínai határhoz közel lévő, Tungcsang-zsi nevű kísérleti telepről hétfőn reggel (közép-európai idő szerint vasárnap 23 óra 36-kor) indították el őket kelet felé, ezen a telepen van Észak-Korea egyik legfontosabb nukleáris létesítménye.

Rakétákat lőtt a Japán-tengerbe Észak-Korea

A mostani rakéták átrepültek az ország felett, és utána csapódtak be a Japán-tengerbe, a japán partoktól csupán körülbelül 300 kilométerre.

A rakétaindítások ellen tiltakozott Dél-Korea, Japán és az Egyesült Államok is. Abe Sindzó japán miniszterelnök sajtóértekezletén azt mondta: ez egy új fajta fenyegetés Észak-Korea részéről, egyértelműen megsértette az ENSZ Biztonsági Tanácsának vele szembeni határozatait, és ez teljesen elfogadhatatlan. A japán kormányszóvivő pedig kijelentette: a rakétaindítások "súlyosan fenyegették nemzetbiztonságunkat".

Az ideiglenes dél-koreai elnök és a miniszterelnök összehívta az ország nemzetbiztonsági tanácsát. A két Korea egyesítésének ügyeivel foglalkozó szöuli minisztérium vezetője szintén kijelentette, hogy az észak-koreai rakéták megsértették az ENSZ BT határozatait. (MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Próbálkozik a kölök míg valaki jól picsán nem rúgja, hogy ő repül a rakétája helyet!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.