Mérges gázzal töltött bombákkal hajtottak végre légitámadást, a támadásban legalább 58-an haltak meg Szíria északnyugati részén – olvasható a CNN cikkében.

Az áldozatok közül legalább tízen gyerekek.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) Aszad szír elnök csapatainak és az orosz erőknek tulajdonítja a támadást.

A támadást egy felkelők által őrzött város ellen indították Idlíb tartományban. 

A Khan Sheikhounhoz közeli kórház egyik orvosa a CNN-nek elmondta, szerda reggel 125 sérültet hoztak a kórházukba, 25-en közülük már meghaltak, a sebesültek 70-80 százaléka nő és gyermek volt. A doktor szerint a tünetek alapján nagy valószínűséggel szarint vetettek be a felkelők ellen, de még le kell tesztelniük a mintákat, hogy 100 százalékos bizonyossággal állíthassák ezt.

Egy másik doktor szerint az áldozatokkal fulladás végzett, hab volt a torkukban, ez is mérges gázra utaló jel. 

A Reuters értesülései szerint a halálos áldozatok száma egyre nő, egy szír egyészségügyi csoport már 100-ra tette a halottak számát, a sérültek pedig 400-an lehetnek.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vladimir putin
@Equus: hammondjuk en adtam a cuccot Aszadnak, de azt hiresztelem, hogy az amerikajiak csinaljak. Nagyon ugyes vagyok, meg magyarokat is megszopatok.
Equus
@vladimir putin: itt az amerikaiak híresztelnek, pontosabban a befolyásuk alatt álló Orvosok Határok nélkül nevű hírszerző fedőszervezet. Vajon milyen harcászati célja, értéke van civilek gyilkolászásának egy nyerésre álló helyzetben?
vladimir putin
@Equus: valahol ki kell probalni merges cuccot.
Equus
@vladimir putin: van infod a moszkvai szíházban történtekről? Van vmi az oroszoknak, ami fölöslegessé teszi a hagyományos harci gázokat. Azt azóta sem tudták megfejteni, mi lehet, csak találgatások vannak. Szíriának nem volt szüksége erre, irracionális. Kinek volt esetleg mégis szüksége rá? Aki le akarja járatni az oroszokat és Szíriát, és akiknek semmi nem drága, ha erről szól az ének.
Te meg beültél a hintába.
vladimir putin
@Equus: hataztan, maradt meg anyag, hadd fujja ja szel, mindent be kell vetni a foldkozi tyengeri kikotojjert, ha hova tegyem a hadihajoimat, ha ippeg ra akarok tamannyi evropara?
Equus
@vladimir putin: Európa rakétával kényelmesen elérhető, ahhoz nem kell haditengerészet.. Mi lenne, ha az oroszok az amcsik Guam szigeti támaszpontját kezdenék felszámolásra késztetni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.