A Scotland Yard vasárnap hajnalban hivatalosan terrorcselekménynek nyilvánította a London hídon történt gázolást és a közeli piac, a Borough Market melletti késeléses támadást.

Mint megírtuk, összesen három helyszínen történtek incidensek, és lövések is eldördültek. 

A hídon szombat éjjel egy fehér furgon nagy sebességgel felhajtott a járdára és több gyalogost elütött.

Scotland Yard: terrorcselekmény történt Londonban

Fotó: AFP

Szemtanúk beszámolója szerint a járműből ezután három ember kiugrott és késsel támadt a járókelőkre a közeli piac, a Borough Market környékén.

A Scotland Yard megerősítette a Borough Marketnél történt késeléses támadás hírét és részletek nélkül közölte azt is, hogy a közeli Vauxhall városrészben is történt egy incidens.

A rendőrségi tájékoztatás szerint lőfegyverhasználat is történt. Szemtanúk arról számoltak be, hogy a rendőrök használtak fegyvert egy környékbeli étterem mellett.

A miniszterelnök is terrorcselekményt emlegetett

A londoni rendőrség bejelentése előtt nem sokkal Theresa May miniszterelnök is utalt a terrortámadás lehetőségére, közölve: a hatóságok "potenciális terrorcselekményként" kezelik a történteket.

A Scotland Yard korábban bejelentette, hogy a támadásban többen életüket vesztették.

Március vége óta ez a harmadik terrortámadás Nagy-Britanniában. Március 22-én egy magányos merénylő járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament épületénél késsel megölt egy rendőrt. Annak a támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége a helyszínen agyonlőtte.

Nem egészen két hete egy manchesteri popkoncert helyszínén egy öngyilkos merénylő hajtott végre robbantásos merényletet, 22 embert, köztük hét gyermeket megölve.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Érik az újabb keresztesháború...de remélem a csürhe kisöprése után repülnek azok is akik idehívták őket!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.