Kevés olyan abszurd rendszer van a világon, mint ami Svájcban működik. Újabb példán keresztül mutatta be a Guardian, mennyire indokolatlanul kemények és kivitelezhetetlenek a svájci állampolgársági vizsgák. A 25 éves Funda Yilmaz török szülők gyermeke, de Svájcban született, egész életében ott élt, tökéletesen beszéli a helyi dialektust, látszólag remek állampolgára lehetne az országnak. De Svájcban nem úgy működik az állampolgárság megszerzése, mint a legtöbb európai országban.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Ez egy másik véglet lehetne,

persze csak akkor, ha nem egy kitalált történet

Ismert emberi tulajdonság, hogy ha és amennyiben egy vizsgán könnyűnek találtattál, akkor megpróbálsz okokat találni. Kezdve a nem volt elég szerencsémtől egészen a gaz összeesküvésekig, kinek-kinek vérmérséklete és mentalitása szerint.
A derék 444.hu próbálja elrémiszteni olvasóit arról, hogy „mennyire indokolatlanul kemények és kivitelezhetetlenek a svájci állampolgársági vizsgák.”.
Teszi ezt a theguardian.com „Switzerland puzzles over citizenship test after lifelong resident fails” című minapi cikke alapján.
Nos túl azon, hogy számos honfitársunk tanúsíthatja, hogy egy ilyen vizsga a ködös Albionban sem piskóta, azért nem árt megjegyezni, hogy ez innen nézve különösen érdekes.
Elég ha arra gondolunk, ahogy ártunk és qurmányunk helyi pribékjei igyekeztek (sőt állítólag manapság sem álltak le) rátukmálni a magyar állampolgárságot a szomszédos ország (ha kisebb mértékben, de az USA-ban is vannak igen aktív magyar egyletek) adófizetőire. Magam is ismerek szép számmal olyanokat, akik magyar nyelvtudása sem éri el azt szintet, hogy egy pohár vizet tudjanak kérni magyarul.
Csizmás Kond
@RonaGyuri: " hogy egy pohár vizet tudjanak kérni magyarul."
...akkor azok sem fognak svejci útiokmányt szerezni.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: az állampolgárság - bár a derék matyaroknál ez sokszor félrement - nem merül ki az úti-okmány megkapásában! =))
Eladott Ország
Ha eladnám az állampolgárságomat, melyik kasszához álljak?
Azt üzenem én az uraknak, hogy ha így haladunk, komolyan elgondolkodom rajta, hogy eladom az állampolgárságomat. Amennyibe egy letelepedési kötvény kerül, annyiból vígan felépíthetnék magamnak és családomnak egy nyugodt életet valami normális országban.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: hát tudod eddig is sok hülyeséget írtál már, de sikerült alulmúlni magadat! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...már az elején biztos voltam benne hogy ez neked túl magas lesz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.