Bukarest 81 irányított rakétasorozatvető rendszert, taktikai rakétarendszereket, precíziós csapásmérés végrehajtására is alkalmas fegyverzetet vásárolt.

Az amerikai külügyminisztérium pénteken jóváhagyta rakétarendszerek eladását Romániának. Az amerikai Védelmi Biztonsági Együttműködési Ügynökség (DSCA), amely a védelmi minisztérium egyik szervezete, közleményben jelentette be a külügyi döntést – írja az MTI.

Ennek értelmében az Egyesült Államok 1.25 milliárd dollár értékben ad el önjáró tüzérségi rakétarendszereket (HIMARS) Romániának. Bukarest 54 ilyen, a Lockheed Martin által gyártott fegyverrendszert rendelt, a hozzávaló felszereléssel és szolgáltatásokkal együtt. A román vezetés vásárol 81 irányított rakétasorozatvető rendszert, taktikai rakétarendszereket, precíziós csapásmérés végrehajtására is alkalmas fegyvereket. A külügyminisztérium jóváhagyása után a DSCA jegyzékben értesítette a kongresszust a várható fegyvereladásról. Minden ilyen ügyletet ugyanis a törvényhozóknak kell jóváhagyniuk. A fegyvervásárlásról még Klaus Johannis román elnök Donald Trump amerikai elnökkel folytatott júniusi washingtoni tárgyalásain született megállapodás.

Címlapkép: Pixabay / Matuska CC0

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
@Köb Jani: Azt majd a NATO meghatározza, hogy kitől mit vegyünk!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Köb Jani
Izraeltől vásárlás a legrövidebb szállítás légi úton, senki nem lát semmit, nem tud semmit:, szabad légi folyosón biztonságos szállítás.
TASzSz
@Köb Jani: Azt majd a NATO meghatározza, hogy kitől mit vegyünk!
quadrocopter
@TASzSz: Mintha nem szóltak volna bele a Gripenek bérlésébe és Mi-17-esek ráncfelvarrásába sem!
TASzSz
@quadrocopter: ... viszont ajánlatot tettek ANNO, ha F-16 nyer, akkor elhalmozzák hazánkat úthálózattal!
quadrocopter
@TASzSz: A svédek is befektetést ígértek!

-Autóipari beruházó a Gripen-tervben mno.hu/migr_1834/autoipari-beruhazo-a-gripentervben-811609

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.